ikiz kiloları hakkında yardım.

• Konu Sahibi Konu Sahibi arby
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

arby

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
53
11
18
Mrb Arkadaşlar,

21.hafta gebeliğimdeyim, bebeklerden birinin kilosu 298 diğerininki 350 gr çıktı.
Küçük olanın yeri büyüğe göre dar biraz. sizlerin nasıl ya da nasıldı?
küçük bebeğin gelişimini etkiler mi ileriki dönemlerde?
küçük olan gelişmezse diye çok korkuyorum.
cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

Genelde ikizlerden biri digerine gore daha kucuk oluyor. Benim de 27 +1 de biri 1130 iken digeri 1060 di. Doktorum bir sey demedi. Tam denk gelmesi zor olur herhalde. Siz de sikinti yapmayin. Bebekler yerlerini degistiriyor devamli ama ileride hareket edecek yerleri kalmayacak. Merak etmeyin, Allahin izniyle gelisirler.

Benim de oyle altli ustlu duruyorlarm8s bugun soyledi iki hafta once ise caprazlardi. Aralarinda gecen ay 10 gr. Varken bu ay olmus 40 50 gram. Bilemiyorum tabi belki zamanla birbirlerini gwcebilirler bence takilmamak lazim. Benim ilk basta aralarindagelisim olarak 4 gun vardi sonra 1 e indi. Sonra da dr. Biseydemedi. Takma kafana. Ben de suan 22 yim. Gecen hafta seninkilere yakin bir deger vardi bizde de

Mrb Arkadaşlar,

21.hafta gebeliğimdeyim, bebeklerden birinin kilosu 298 diğerininki 350 gr çıktı.
Küçük olanın yeri büyüğe göre dar biraz. sizlerin nasıl ya da nasıldı?
küçük bebeğin gelişimini etkiler mi ileriki dönemlerde?
küçük olan gelişmezse diye çok korkuyorum.
cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
Canım korkma, 4 hafta önce muayeneye gittiğimde sağdaki bebeğim soldakinden 50 gram daha zayıftı. 2 hafta önce gittiğimde kiloları eşitlenmişti. Bu hafta gittiğimde ise sağdaki soldakini geçmiş, aralarında 20 gram fark vardı. Hiç endişe etme. Allah'a bol bol dua et. Sabahları aç karnına iki yemek kaşığı pekmez ye çok etkili bebek gelişiminde ve muz yemeye çalış bebeklerin kilo alması için. Bu arada benim ablamın da 20 aylık ikizleri var. Onlardan küçük doğan diğerini doğumdan sonra geçti. Şimdi yiğenlerimden küçük doğan daha iri, diğeri ise daha zayıf kaldı...

Canım korkma, 4 hafta önce muayeneye gittiğimde sağdaki bebeğim soldakinden 50 gram daha zayıftı. 2 hafta önce gittiğimde kiloları eşitlenmişti. Bu hafta gittiğimde ise sağdaki soldakini geçmiş, aralarında 20 gram fark vardı. Hiç endişe etme. Allah'a bol bol dua et. Sabahları aç karnına iki yemek kaşığı pekmez ye çok etkili bebek gelişiminde ve muz yemeye çalış bebeklerin kilo alması için. Bu arada benim ablamın da 20 aylık ikizleri var. Onlardan küçük doğan diğerini doğumdan sonra geçti. Şimdi yiğenlerimden küçük doğan daha iri, diğeri ise daha zayıf kaldı...

Evet haklısın, benim gebeliğim genetik olduğu için annem ailedeki ikizler için, her zaman biri büyük biri küçük oluyor dedi.Normalmiş yani. Benim tek korkum küvezde kalabilmeden doğmaları.yoksa sonrasında anne sütü mama vs eşitleniyordur illaki. Çok teşekkür ederim cevabın için.

Evet haklısın, benim gebeliğim genetik olduğu için annem ailedeki ikizler için, her zaman biri büyük biri küçük oluyor dedi.Normalmiş yani. Benim tek korkum küvezde kalabilmeden doğmaları.yoksa sonrasında anne sütü mama vs eşitleniyordur illaki. Çok teşekkür ederim cevabın için.
Ablam 37.haftasında doğum yapmıştı, hamileliğinde bir kez doktor akciğer gelişimi için iğne yaptırmıştı. Doğumunda bebeklerin solunum güçlüğü yaşadığını farkedip önlem olarak 5 gün küveze girdirdi. Aslında 3. gün çıkaracaklarmış, ancak sarılık tespit edilince 2 gün daha tutmuşlar. Benim doktorumda 2 kez akciğer gelişimi için iğne yaptı. Bana 34. haftanıza kadar dikkat etmeniz şart. Bu sırada doğum olursa en az 15 gün küvezde kalır, hem manen hem de madden sıkıntı yaşarsınız dedi. İnan o konuşması eşimi de beni de korkuttu. Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin. Ben her gün dua ediyorum, süreler okuyorum. Yer gök dua üzerinedir. Sen de bol bol et canım...

Back
X