Doğuma Hazırlık ikiz kızlarımıza isim arıyoruz

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

eylull

premseslerim büyüyor
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2009
2.988
10
316
44
İstanbul
merhaba ikiz kızlarımız için isim arıyoruz isimlerden birini bulduk Arnisa istiyoruz ikinci ismi bulamadık fikirlerinizi söyler misiniz

pardon ama ilk defa duyuyorum bu isimleri,eşiniz yabancı mı?anlamı ne söyler misiniz?

merhaba ikiz kızlarımız için isim arıyoruz isimlerden birini bulduk Arnisa istiyoruz ikinci ismi bulamadık fikirlerinizi söyler misiniz
canımm isim derdine düştün dimi ay maşşallah size ya
hımm ARNİSA senden duydum şu an bu ismi ama çok hoşmuş ikinci isimde buna yakın bişi olsun canımm şu an fikir veremiycem :) duyarsam değişik bişi paylaşırım Şeniz

canım yardımcı olmak isterdim ama anladığım kadarıyla zevklerimiz çok farklı...ben sade bilinen isimlerden hoşlanıyorum...yinede söyliyim fikrimi....
NıRAN..NıDA
DERıN..DENıZ
ZENAN...BENAN......gibi

Allah bebeklerini sana bagislasin canim amisa ve Almila? olabilirmi acaba
duygucum çok güzel isimler eydinanın anlamıı biliyo musun kuranda olduğunu biliyorum ama anlamı güzel mi acaba
pardon ama ilk defa duyuyorum bu isimleri,eşiniz yabancı mı?anlamı ne söyler misiniz?
yok canım kuranda nisa suresi var çok bilindik bi sure başındaki ar kelimesi de türçe namus demek zaten
canımm isim derdine düştün dimi ay maşşallah size ya
hımm ARNıSA senden duydum şu an bu ismi ama çok hoşmuş ikinci isimde buna yakın bişi olsun canımm şu an fikir veremiycem :) duyarsam değişik bişi paylaşırım Şeniz
sağol canım teşekkür ederim
canım yardımcı olmak isterdim ama anladığım kadarıyla zevklerimiz çok farklı...ben sade bilinen isimlerden hoşlanıyorum...yinede söyliyim fikrimi....
NıRAN..NıDA
DERıN..DENıZ
ZENAN...BENAN......gibi
denizcim fikirlerin için sağol ama ne yazık ki senin isimler düşüncemizden daha farklı oldu

Son düzenleme:
Canım senin bulduğun isim çok güzelmiş ama ona uygun bir isim gelmedi aklıma gelen isim NURSANEM ile NURSENEM...
Ben daha hamile değilim ama bebek için çalışmalardayız.Doktorumuz eşimin ikiz olma şansının çok yüksek olduğunu söyledi bizde daha çocuk olmadan böyle düşünüyoruz arada 2 kız olursa böyle koyabiliriz demiştik ordan yazdım canım...

asel- cennete ki 4 sudan biri
beril-zümrüt anlamında

armina-- korkusuz, yürekli
arnisa--namuslu kadın

Mira - Rüya - Arya - Asya... Bunlar nasıl? Hem birbiriyle de uyumlu isimler, herhangi ikisi güzel durur bence...

Ben bu isimlerden birini istiyorum, eşimle bir türlü anlaşamadık o içlerinden sadece Asya'yı beğendi ama ben diğerlerini daha çok beğeniyorum açıkçası, bakalım nolcak...

Mira - Rüya - Arya - Asya... Bunlar nasıl? Hem birbiriyle de uyumlu isimler, herhangi ikisi güzel durur bence...

Ben bu isimlerden birini istiyorum, eşimle bir türlü anlaşamadık o içlerinden sadece Asya'yı beğendi ama ben diğerlerini daha çok beğeniyorum açıkçası, bakalım nolcak...

canım mira çok güzel almira da olabilir hem öz türkçe bunu da yazıyım

canım mira çok güzel almira da olabilir hem öz türkçe bunu da yazıyım

Evet canım Almira da güzel, hani Mira biraz daha kısa ve öz... Ben baya bir araştırmıştım Mira ismini, anlamı da güzel hem, biraz da global bir isim:

* bir kuyrukluyıldız adı --- geceleri denizde yunuslara yol gösteren yıldızın adı.
* mitolojide kızıl saçlı yeşil gözlü kahkahalar atarak yaramazlık yapan tapılası varlık.
* bir Likya şehrinin adı.

ayrıca diğer dillerdeki anlamları;

latince: harika
gürcüce: prenses
rusça: barış, dünya
lazca: yüz, çehre
osmanlıca: başkasının sözüne itiraz edip mücâdele etme.
arnavutça: iyi
galiçyaca: bakmak
ispanyolca: görünmek
italyanca: amaç
malta dili: hedef
sırpça: huzur
kırgız türkçesi: dünya
ingilizce miracle (serap) kelimesinin kökü

Evet canım Almira da güzel, hani Mira biraz daha kısa ve öz... Ben baya bir araştırmıştım Mira ismini, anlamı da güzel hem, biraz da global bir isim:

* bir kuyrukluyıldız adı --- geceleri denizde yunuslara yol gösteren yıldızın adı.
* mitolojide kızıl saçlı yeşil gözlü kahkahalar atarak yaramazlık yapan tapılası varlık.
* bir Likya şehrinin adı.

ayrıca diğer dillerdeki anlamları;

latince: harika
gürcüce: prenses
rusça: barış, dünya
lazca: yüz, çehre
osmanlıca: başkasının sözüne itiraz edip mücâdele etme.
arnavutça: iyi
galiçyaca: bakmak
ispanyolca: görünmek
italyanca: amaça
malta dili: hedef
sırpça: huzur
kırgız türkçesi: dünya
ingilizce miracle (serap) kelimesinin kökü

canım bu açıklamaları nerden buldun diğer dillerde olanı

mira; inşaat alanlarında, kaldırım ve yol çalışmalarında kullanılan bir metredir.

Geçen gün tv de izledim, Sn. Nihat Hatipoğlu; Kuran da geçiyor diye çocuklarınıza dağ bayır isimleri koymayın,
koayacağınız isimler, güzel olsun anlamlı olsun, çocuğun hoşuna gidebilecek bir isim olsun, Kuran da dut yazıyor diye çocuğunuza -dut- diye isim konulurmu? dedi.
Ayrıca koyacağınız ismin arapça falan da olması gerekmiyor Türkseniz Türkçe isim koyun deiye ekledi. ızleyenler duymuşlardır.

mira; inşaat alanlarında, kaldırım ve yol çalışmalarında kullanılan bir metredir.

Geçen gün tv de izledim, Sn. Nihat Hatipoğlu; Kuran da geçiyor diye çocuklarınıza dağ bayır isimleri koymayın,
koayacağınız isimler, güzel olsun anlamlı olsun, çocuğun hoşuna gidebilecek bir isim olsun, Kuran da dut yazıyor diye çocuğunuza -dut- diye isim konulurmu? dedi.
Ayrıca koyacağınız ismin arapça falan da olması gerekmiyor Türkseniz Türkçe isim koyun deiye ekledi. İzleyenler duymuşlardır.

canım çok teşekkür ederim bu bilgiler için ben de aynı düşünğyorum mina kuranda geçtiği için değil de almina ismi kutsal topraklardaki mina dağındaki çiçekmiş o yüzden istedim. ama sürekli aklım karışıyor sen de böyle dedin ben bi türlü isim bulamıyorum uffffffffffffffffsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

Back
X