ikiz olabilir mi?

kibritcikiz91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
298
26
118
Bursa
merhaba hanımlar
sizlere bir sorum olacak. arkadasim icin soruyorum. iki düşük yaptı. simdi yeniden hamile beta hcg degeri adetten bir gun once 19 cikti adetten bir gun sonra 78 cikti.. iki gunde bir ikiye katlamasi gerekirken, 4e katladi.. bir önceki gebeliginde de anormal yukselmeler olmuştu.. acaba bu gebelik normal bir gebelil olabilir mi? 4 e katlanmis olmasi tuhaf mi? lutfen tecrubesi olanlar yardimci olabilir mi?

Not: doktor olmadığınızı biliyoruz, teşhis koymanizi beklemiyor, tecrubelerinizden faydalanmak istiyoruz.

Garip bi artık normalde %60 ya da 2 kat artması gerekiyor ama döllenme çok yeni olduğu için hızlı artış gösteriyor olabilir.

İlk hamileliğimde, adetim 5 gün geçtikten sonra bhcg değerim 49500 civarıydı. Bende ilk önce çoğul gebelik den şüphelenmiştim ama tek bebekti.

İlk değer çok yeni olduğu zaman da bakılmıs o yüzden 2. fazla artmış olmalı .
Bazı bünyelerde de bu tarz durumlar olabiliyor .
Genellikle 1.5 ve 2 kat artış normal olarak değerlendiriliyor.

Ama tüp bebek bölümlerinde bu şekilde ( 3,4 ) kat artışa çok şahit oldum . Sağlıkla kucağına alsın inşallah .

normal saglikli bir gebelik olabilir yani

Bu değerin düzensiz ve az artışı sorun teşkil edebiliyor
Çok çok fazla artmasında mol gebelikten söz ediyorlar
Ama arkadaşınızın durumunda kötü düşünecek bişey yok gibi zaten daha çok erken.
Pozitif olup hcg yi takip edebilir
keseyi de sorunsuz şekilde görür umarım

Bu değerin düzensiz ve az artışı sorun teşkil edebiliyor
Çok çok fazla artmasında mol gebelikten söz ediyorlar
Ama arkadaşınızın durumunda kötü düşünecek bişey yok gibi zaten daha çok erken.
Pozitif olup hcg yi takip edebilir
keseyi de sorunsuz şekilde görür umarım
umuyoruz ki öyledir, ikiZ mi acaba diye sevindik ama sonra tehlikeli yukselmeler sonucu kotu gebelikler olabiliyormus.. tesekkurler...

İlk değer çok yeni olduğu zaman da bakılmıs o yüzden 2. fazla artmış olmalı .
Bazı bünyelerde de bu tarz durumlar olabiliyor .
Genellikle 1.5 ve 2 kat artış normal olarak değerlendiriliyor.

Ama tüp bebek bölümlerinde bu şekilde ( 3,4 ) kat artışa çok şahit oldum . Sağlıkla kucağına alsın inşallah .
bekleyecegiZ kısacasi.. iki kaybin yerine ikiz olur mu diye umidimiz var aslında.. ama tabi endişe de var..

bekleyecegiZ kısacasi.. iki kaybin yerine ikiz olur mu diye umidimiz var aslında.. ama tabi endişe de var..

Anlıyorum Rabbim sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin inşallah . Bu değer ikize yormak için hem erken hem de ispatlanmış bir durum değil .

Benim de mesela ilk degerim 141 2. Si 579 çıktı ama tek . Geçen bir arkadaşımız da da aynısı oldu o da tek .

Sağlıklı olsunlar inşallah yeter .

Anlıyorum Rabbim sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin inşallah . Bu değer ikize yormak için hem erken hem de ispatlanmış bir durum değil .

Benim de mesela ilk degerim 141 2. Si 579 çıktı ama tek . Geçen bir arkadaşımız da da aynısı oldu o da tek .

Sağlıklı olsunlar inşallah yeter .
evet öyle, sağlıklı olsun yeter.. tesekkur ederiz

Back
X