Ikizlerde ilk üç ay...

teknikerim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
455
1
26
Ankara
Merhabalar bende ikiz annesi olacağım inşallah.şu anda 11.haftamdayım fakat 6.haftadan itibaren inanılmaz derecede ciddi bir düşüş yaşadım.24 saat bitmeyen mide bulantısı,kusma,uyku hali halsizlik ve kilo kaybı yaşıyorum.
benimle ayın sorunu yaşayan arkadaşlarımın tavsiyelerine ve bu durumun ne zaman sona ereceği hakkında yardımlarınıza ihtiyaçım var.
Çalışan bir bayanım gerçekten çok güç günler geçiriyorum hamilelik sevinçimi henüz doyunca yaşayamadım....
yarın doktora gidicem inşallah bebeklere bir zararı olmamıştır bu durumun...serum falan takıldı bir kaç kez ama yinede korkuyorum..

Merhabalar bende ikiz annesi olacağım inşallah.şu anda 11.haftamdayım fakat 6.haftadan itibaren inanılmaz derecede ciddi bir düşüş yaşadım.24 saat bitmeyen mide bulantısı,kusma,uyku hali halsizlik ve kilo kaybı yaşıyorum.
benimle ayın sorunu yaşayan arkadaşlarımın tavsiyelerine ve bu durumun ne zaman sona ereceği hakkında yardımlarınıza ihtiyaçım var.
Çalışan bir bayanım gerçekten çok güç günler geçiriyorum hamilelik sevinçimi henüz doyunca yaşayamadım....
yarın doktora gidicem inşallah bebeklere bir zararı olmamıştır bu durumun...serum falan takıldı bir kaç kez ama yinede korkuyorum..

Mrb,bu sikayetleri cogu arkadas yasadi,benimde 16.haftada bitmisti bulantilarim,4 kilo vermistim,merak etme,zamanla gececek,serumun bi zarari olmaz,bulantilardan muhtemelen bisey yeyip icemedign icin,vucudun sivi takviye edilmesi gerekiyo,ins.en kisa zamanda sikayetlerin son bulur.

Mrb,bu sikayetleri cogu arkadas yasadi,benimde 16.haftada bitmisti bulantilarim,4 kilo vermistim,merak etme,zamanla gececek,serumun bi zarari olmaz,bulantilardan muhtemelen bisey yeyip icemedign icin,vucudun sivi takviye edilmesi gerekiyo,ins.en kisa zamanda sikayetlerin son bulur.[/QUOTE

teşekkür ederim inşallah dua ediyorum bir an önce geçsin...

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsun hamileliğin.Benim de 7. hafta başladı 20 hafta bitene kadar hep kustum.Evden dışarı adım atamıyordum çünkü sokakta da kusuyordum.Zofran içtim her gün 4 kilo verdim bu arada.İlaç biraz daha rahat ettiriyordu.2 haftadır kusmam durdu.Bulantılarım bitmedi ama azaldı.Yeni yeni mutlu olmaya başladım.Çok kötüysen dr zaten bulantı ilaçlarını içmelisin diyor.Birde benim iş şartlarım yorucuydu raporluyum artık çalışmıyorum.Bu bulantılarla çalışmak çok zordu en azından evde yatınca daha az sarsıyor.

Öncelikle hayırlı olsun hamileliğin.Benim de 7. hafta başladı 20 hafta bitene kadar hep kustum.Evden dışarı adım atamıyordum çünkü sokakta da kusuyordum.Zofran içtim her gün 4 kilo verdim bu arada.İlaç biraz daha rahat ettiriyordu.2 haftadır kusmam durdu.Bulantılarım bitmedi ama azaldı.Yeni yeni mutlu olmaya başladım.Çok kötüysen dr zaten bulantı ilaçlarını içmelisin diyor.Birde benim iş şartlarım yorucuydu raporluyum artık çalışmıyorum.Bu bulantılarla çalışmak çok zordu en azından evde yatınca daha az sarsıyor.

bende sabah doktordan gittim.şu andai şteyim işim çok yorucu değil fakat yinede insanın evi gibi olmuyor.benim merak ettiğim doktor serumdan başka hiç bir şey yapamayız diyo hiç bir ilaç veya vitamin desteği vermedi...
arkadaşlarda sen istemessen vermez doktor başka doktora gözük diyor.
doktoruma bebekler nasıl dediğimde herşey yolunda keyifleri yerinde diyor.
bu hafta onunda 12. haftama girecegim ciid bir rahatlama var bulantılarımda....5 kilo vermişim zaten çok kilolu değildim..
acil kilo almalısın diyor ama henüz dört dörtlük yemek yiyemiyorum...
şu vitamin ve kusma ilacı vermemesi kafama takılıyor..

hepimizi bebekleri hayırlı olsun...ALLAH hayırlısı ile sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsin sevgiler.

merhaba bende yeni öğrendim kesenin iki tane olduğunu çok şükür bulantım falan yok ama bazı seyler kokmaya başladı

malesef bende calışıyorum belimin ve karnımın ağrısı bıraz sıddetlı oluyor

bide inanılmaz şekilde uyuyorum işten eve gidiyorum yemekten sonra saat 8 hop ben yatakta sabah 8 e kadar

merhaba bende yeni öğrendim kesenin iki tane olduğunu çok şükür bulantım falan yok ama bazı seyler kokmaya başladı

malesef bende calışıyorum belimin ve karnımın ağrısı bıraz sıddetlı oluyor

bide inanılmaz şekilde uyuyorum işten eve gidiyorum yemekten sonra saat 8 hop ben yatakta sabah 8 e kadar

merhaba kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama bende de yavaş yavaş herşey kokmaya yemekten kesilmeye ve bulantı durumuna geçtim.12. haftadan sonra hafifliyo diyolar tek umudum bu.şu anda 11+4 haftalık ciid bir hafifleme var..

uyku hali gerçekten acayip bir durum gözün hiçbirşeyi görmüyor sadece uyumak istiyorsun...
ALLAH hepimizin yardımcısı olsun..

bu süreçi hiç etkilenmeden atlatanlara imreniyorum gercekten..ama bir yöndende ilk etapta bulantı ve kusma gibi şikayetlerin sağlıklı bebege işaret olduğundan şükürde etmiyor değilim..

ben 11. hafta itibariyle variz sırt ağrıları hissediyorum..daha önceden çok hafif şekildeydi...

hayırlı olsun size bebekleriniz ALLAH SAĞLIKLI SIRHATLİ KUCAĞINIZA ALMAYI NASİP ETSİN SEVGİLER...

ah arkadaşım yarama bastın..bende ikizlerime hamileyim 12 haftalık..bulantılarım hiç bitmicek galiba..kusma yok aşırı aşırı bulantı iştahsızlık..

bitim resmen ağlıyorum..benim dr da vermedi bulantı ilacı..

yatıyorum raporluyum oda bitmek üzre ne olacak bilmiyorum:(

hayattan soğudum resmen..hiç hamileliğimin tadını çıkaramıyorum çok zormuş yaa..

rahat geçirdim diyenlere bile kızar oldum..Allah hepimizin yardımcısı olsun

senin geçti mi artık...

ah arkadaşım yarama bastın..bende ikizlerime hamileyim 12 haftalık..bulantılarım hiç bitmicek galiba..kusma yok aşırı aşırı bulantı iştahsızlık..

bitim resmen ağlıyorum..benim dr da vermedi bulantı ilacı..

yatıyorum raporluyum oda bitmek üzre ne olacak bilmiyorum:(

hayattan soğudum resmen..hiç hamileliğimin tadını çıkaramıyorum çok zormuş yaa..

rahat geçirdim diyenlere bile kızar oldum..Allah hepimizin yardımcısı olsun

senin geçti mi artık...

canım hayırlı olsun inanki yaşadıklarımız aynı...
seni çok iyi anlıyorum gerçekten.şu anda 14 haftamın içerisindeyim çok az etkiler kaldı yemek yemeye başladım 1 haftadır şükür..seninde az kalmış bu durumun geçmesine ALLAH yardımcın olsun ikizlerde daha ağır geçiyor ilk dönem.
yaşamayanlar bilemiyo naz yapıldıldığını falan sanıyorlar fakat gerçekten bambaşka bir boyuta geçiyosun hayata uzakta bakıyormuş gibi ama şükürki geçiçi bir durum ALLAH SABIR ,KUVVET VE TEZ ZAMANDA DÜZELMEYİ NASİP ETSİN..

canım hayırlı olsun inanki yaşadıklarımız aynı...
seni çok iyi anlıyorum gerçekten.şu anda 14 haftamın içerisindeyim çok az etkiler kaldı yemek yemeye başladım 1 haftadır şükür..seninde az kalmış bu durumun geçmesine ALLAH yardımcın olsun ikizlerde daha ağır geçiyor ilk dönem.
yaşamayanlar bilemiyo naz yapıldıldığını falan sanıyorlar fakat gerçekten bambaşka bir boyuta geçiyosun hayata uzakta bakıyormuş gibi ama şükürki geçiçi bir durum ALLAH SABIR ,KUVVET VE TEZ ZAMANDA DÜZELMEYİ NASİP ETSİN..

sağol arkadaşım vallahi bana umut oldun..

hep diyorlar hiç geçmiyor dokuz ay sürüyor ikizlerde diye ödüm kopuyodu..

Allah senden razı olsun neyse az kaldı benimde..

senin geçmiş çok çok sevindim

Allahım tüm ikiz gebelerine sabır versin dayanma gücü versin..

senin de benim de hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım inşallah...

benide hep korkuttular.6 ay gecmeyen var 9 ay çeken var diye ama araştırdım onlar istisna olan şeylermiş normal şartlarda 14. haftadan itibaren bitiyor...

kendine dikkat et ne kadar zor olsada midenin alabileceği şeyleri yemeye sürekli ac kalmaktan sakın derim..

elimden geldiğince yat dinlen sevgiler..

inşallah arkadaşım...bu gün konuştum doktorumla 1 ay daha istirahat vericek:)

hep dinleniyorum zaten yemeği ağzıma tepiyorum resmen zorla..

çok teşekkür ederim sana gerçekten moralimi düzeldi sayende:)

cnm allah kucağına almayı nasip etsin öncelikle zorlu süreç daha yeni başlıyor bunu unutma. miden için gaviscon kullanabilirsin yediklerine içtikelrine ok dikkat et kızartma, yağlı tuzlu sakın yeme. abur cubur, çerez v.s. sınırlı tut. şeker olayını abartma canı istiyor insanın ama kendini frenlemelisin. ben sadece meyve yiyordum ama onuda abrtmışım sonra diyetle geçirmek zorunda kaldım. son 1 ayda insülin kullandım gebelik şekeri yüzünden. onun için en baştan sıkı tutmalısın. kızlarımı kucağıma 1 hafta alamadım küvözdelerdi sürekli ağlıyordum azıcık daha dayabilseydim diye hep kendimi suçlamıştım ama kucağıma aldığımda tarifi mümkün bile değil. ikiz annesi olmak müthiş hangisini seveceğini şaşıyorsun birisi kucağındayken gözün diğeride oluyor. rabbim isteyen dileyen herkese versin.

ben de de acayıp koku alma sıkıntısı var her sey kokuyor

Merhaba önümüzdeki 3-4 hafta biraz zorlu olacak sizin için fakat zamanla düzeliyor.inşallah en kısa zamanda geçer yemekle aranız nasıl bilmiyorum ama mümkün oldukça midenize bişiyiler göndermeye çalışın.hamilelik hayırlı olsun bu arada sevgiler...

Az sabır. İkiz anneliği dünyanın en güzel duygularından. Başı zor sonu az daha zor. Sonunun heyecanı daha farklı. her geçen dakikayı kar sayıyorsun. Erkenden gelme ihtimalleri var. Şuanda çektiğiniz sıkıntıları çok önemsemeyin. Önünüzdeki bir yıl çok zor geçecek ama her anınızın tadını çıkarın. Çünkü geçrkten çok çok hızlı geçiyor. Hamileliğin tadına gelince. Koku yüzünden ben kızıma bile sarılamıyordum. İnsanın yavrusu kötü kokar mı???? 6 yaşındaki kızım anaokulundan gelince anneciğim diye sarılıyordu ben hooop banyoya. 3 kiloya yakın kilo vermiştim 4. ayın sonunda. Sürekli çıkarıyordum ve doktorum umursamadı bile. İkiz gebeliğinde doktor tercihi çok önemli. Doktor fazla stres yaptırmayacak az rahat olmakta fayda var. ben her seferinde yardım istiyordum ama ilaçtan mümkün olduğunca uzak tutp geçecek bunlar takılma fazla dedi :) sağolsun onun sayesinde 9. ayıma kadar bebeklerimi getirip sağlıklı kucağıma aldım. ilk aylarda koku bulantı kusma son aylarda yerini hareket kısıtlamasına bırakacak. yatmak kalkmak yürümek hatta nefes almak bile çok zordu benim için. Son bir ay evde gemi gibi geziyordum. Ağır tonajlı gemiler boazdan aheste geçer ya ben de salondan mutfağa yaklaşık 2-3 dk da geçiyordum :) çok yavaşlıyor vücut. Bu arada nacizane bir tavsiyede bulunayım kuruyemiş tüketmeye özen gösterin. Çok araştırmştım internette özellikle ikiz bebek hamileleri kuruyemiş tüketmeliymiş onu öğrenmiştim ve doktorum da tastiklemişti. düzenli yemiş yedim. Badem ceviz kuru üzüm hurma ve kuru incir. yemek yiyemiyordum zaten mide bulantıları ve kokulardan ötürü. hamileliğim boyunca bol kuruyemiş tükettim. tavsiyemdir. sağlıklı bir doğum oldu çok şükür ve ikizlerim 2 nisanda 2. yaşlarını doldurdular. ALlahım bütün annelerin evlatlarını sağlıcakla kucaklarına almasını nasip etsin. Çalışanlar için çok daha zor. ben hamileliğimde evdeydim ve sürekli uykum gelirdi. sizler nasıl kaldırıyorsunuz ALlahım yardımcınız olsun. Hayırlarla alın kucağınıza :nazar:

akaozay merhaba güzel yazın için teşekkürler..maşallah senin 2yaşında olmuş ikizler.bende bugün cinsiyetlerinin ögrenmek için gittim ikiside erkekmiş çok mutluluk verici gerçekten..
bende ilk aylar zorlu geçti şu anda yemek içme düzeldi mide yanması var sadece yemeklerden sonra onu çözemedim..
son ayları ve doğum sonrasını düşündükce başım ağrıyo..
ALLAH bir kolaylığını verir inşalah...
şu anda anın tadını çıkarıyorum inan ilk aylarda hiç bu keyfi yaşayamadım..birde kasıklarımda sürekli ince bir ağrı var çok telaş yapmıyorumm şu anda heycandan doktora sormayıda unuttum sendede olmuşmuydu acaba..
bide doğum sonrası için bana verebileceğin tüyolar pratik bilgiler varsa paylaşa bilirmisin?
benim ilk gebeliğim olduğu için tek gebelik nasıl bişiy bilmiyorum ama ikiz anneliğini düşündükce uykum kaçıyor heyecanlanıyorumm
kollarım boynum evim kalbim bir anda sevgi yumağına dönüşecekmiş gibi çok mutluyum..içim çok dolu hepsini dökemiyorum yazıya..

senin ikizleride yanaklarından öpüyorum ALLAH bir ömür sağlıklı mutlu huzurlu bir yaşam nasip etsin sevgiler...

akaozay merhaba güzel yazın için teşekkürler..maşallah senin 2yaşında olmuş ikizler.bende bugün cinsiyetlerinin ögrenmek için gittim ikiside erkekmiş çok mutluluk verici gerçekten..
bende ilk aylar zorlu geçti şu anda yemek içme düzeldi mide yanması var sadece yemeklerden sonra onu çözemedim..
son ayları ve doğum sonrasını düşündükce başım ağrıyo..
ALLAH bir kolaylığını verir inşalah...
şu anda anın tadını çıkarıyorum inan ilk aylarda hiç bu keyfi yaşayamadım..birde kasıklarımda sürekli ince bir ağrı var çok telaş yapmıyorumm şu anda heycandan doktora sormayıda unuttum sendede olmuşmuydu acaba..
bide doğum sonrası için bana verebileceğin tüyolar pratik bilgiler varsa paylaşa bilirmisin?
benim ilk gebeliğim olduğu için tek gebelik nasıl bişiy bilmiyorum ama ikiz anneliğini düşündükce uykum kaçıyor heyecanlanıyorumm
kollarım boynum evim kalbim bir anda sevgi yumağına dönüşecekmiş gibi çok mutluyum..içim çok dolu hepsini dökemiyorum yazıya..

senin ikizleride yanaklarından öpüyorum ALLAH bir ömür sağlıklı mutlu huzurlu bir yaşam nasip etsin sevgiler...

Cinsiyetlerini öğrendiğim günü ben de çok iyi hatırlıyorum. Prenslerim olacağını öğrendiğimde kızımda yanımdaydı ve biri kız olmadı diye ağlamıştı :) Allah sağlıkla paşaları kucaklamayı nasip etsin. İkisinin de erkek olması ilerisi için daha güzel bence. Birbirlerini anlayacakları dönemlerde çok büyük destek olacaklardır eminim. Bizim için zor olacaktır elbette. İki erkek birden büyütmek ama bazen kıyafet konusunda büyük kolaylık oluyor :34: Şaka bir yana dediğim gibi her anın kıymetini bil ve kendini psikolojik olarak zor bir sürece hazırla. ama sakın ha sakın korkma. en gerekli olan sabır sadece. inan çok hızlı geçiyor zaman. ne oluyor ne bitiyor demeden yaşları doluveriyor. sen anneliğe alışana kadar onlar senin adını söylemeye başlıyorlar bile. Sürekli dua et ve içini ferah tut. Psikolojin her süreçte onları etkileyecek çünkü. Hamilelikte de böyle doğduktan sonra da.

Emzirme süresinde de hep relaks olmaya çalışmalısın. Sakinliğini korumaya çalışıp çocuklarının geleceği için mutlu kılmalısın kendini. Hiç birşey ama hiç birşey evlatlarından daha değerli değil bu dünyada. o yüzden kimsenin seni sinirlendirmesine izin verme sana en büyük tavsiyem bu. he deyip geçmesini şimdiden öğren çünkü hayat malesef hiç kolay değil. bunu öğrendiğinde geç olmasın. Kendini çok değerli hisset çünkü doğanın seni ne kadar şanslı kıldığı ortada :) Ben kendimi hep öyle değerlendirdim. Koskocaman kainat milyonlarca kadın içinden beni şanslı kılmış şükrolsun. Yüce Yaradanım beni buna layık görmüş demek ki ben çok güçlü bir iradeyim ki üstesinden gelebileceğimi biliyormuş ki ikiz annesiyim :49: sürekli kendini motive et. Çok mu uzun oldu bilmiyorum ama doğum sonrası sana söyleyebileceklerim çok fazla. 3 bebek büyütmüş deneyimli bir anne adlediyorum artık kendimi :) ne sormak istersen seve seve yanıtlayabilirim:) Doğdukları andan itibaren ayırma bebeklerini. ben halen ayırmadım bu benim için büyük kolaylık. biri uyanınca diğerini de uyandırıyor. Ve doğal olarak birlikte uyuyorlar. yoksa öyle bir kısır döngü içerisine girersin ki biri uyur biri uyanır ve ilk sene mümkün değil ne uyku uyuturlar ne yemek yedirirler. Uykuları da birdi beslenmeleri de. Gerçi aralarındaki kilo farkını ne yaptıysam kapatamadım ama yapısal farklılıklar çok etkili.

Senin paşalar tek yumurtamı? Benimkiler çift yumurta.kişilik olarak bambaşkalar. zevkleri huyları herşeyleri değişik. Bazen zorlanıyorum bu durumda amainan alışması sancılıda olsa zor değil.
$meleklerim....webp

Benim paşalarımda bunlar teyzesi :) biraz yaramazlar ama dediğin gibi yuvayı sevgi yumağına çevriyorlar.
sormak istedğiniz birşey olursa çekinmeyin sevgiler...

Back
X