- Konu Sahibi menekxsxe 44
ikizlerine tek bakan var mı? varsa ikisiyle nasıl başa çıkıyorsunuz? bende tek bakmaya başlıcam.benimkiler 3 aylıklar?nasıl başa çıkıcam bilmiyorum...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım benim ikizlerim 2 yaşında doğduklarından beri tek bakıyorum ikisi biden ağlayınca yetişemiyordum ve oturup bende ağlıyordum, benimkilerde emzik almadılar ama parmaklarını emdiler.
İşin çok zor gerçekten, benimkilerde beşiği sallayınca duruyordu artık ellerim neredyse nasır tutacaktı, mesela birini emzirirken diğerini ayağımda sallıyordum veya tek elimle beşiği sallıyordum
Allah kolaylık versin, tek ihtiyacın olan şey sabır sabır:ecrin_bebek::ecrin_bebek:
ilk başlarda aynı anda ağladıklarında daha hafif olduklarından mecbur ikisini birden kucağıma alırdım.. arkadaşın dediği gibi bende ağlayacak duruma gelirdim neredeyse ama bunlar ilk 3 ay için sonra biraz daha gaz sancıları felan olmayınca hem daha çok uyuyorlar hemde daha sakin oluorlar.. sonra bende akıllandım şimdi birini ayağıma birini anakucağıyla birlikte yanıma alıyorum birini ayağımda birini anakucağında sallıyorum yada konuşuyorum sürekli beni dinliyor zaten çok uykusu varsa dinlerken uyukluyor yada hafif sallamada uyuyor oda bazen uyumasa ayağımdakini uyutup anakucağına alıyorum diğerini ayağıma alıp uyutuyorum bazen müzik açıyorum baştan beri sese alışsınlar diye tvnin sesi hep açıktı müzik çok dinlettim şimdi isimlerine göre ninnileri var netden indirdim onu açıyorum en azından susuyorlar.. yada ikisinin karşısına geçip bir müddet konuşuyorum kucak istemekten vazgeçiyorlar... gülücük atıyorlar..
birde ben sadece mama verebiliyorum içeriye bir tepsi hazırladım biberonları bir termosda sıcaksu acıktıkları zaman mamayı daha kolay hazırlıyorum ve altına destekle bieronu tutturuyorum en azından ortalığı topluyorum kollarım dinleniyor...
2. aydan itibaren sürekli mama veriyorum sütüm biberona alıştıkları için hastanede çbuk gitti..
bebelac 1 kullanıyordum şimdi 4. aydan itibaren bebelac 2 ye geçtik.. şimdilik ek gıdada aldıkları için 3. aydan beri 100 cc yetiyor onlara.. bazen yetmiyor 50 cc daha yapıyorum ama genelde 100 cc yetiyor..3. ayda 2 satde bir acıkıyorlardı şimdi ekgıdalarla mamayı 4-5 satde bir veriyorum aralrda meyve püresi pirinçli muhallebi veriyorum...
gece uykularıda 3. aya kadar hep gece 2 saatde bir kalkıp yerlerdi şimdi 4-5 saat uyuyorlar gece 4-5 gibi uyanıyorlar mama sonra yine 2-3 saatde bir veriyorum..gece 11de yatırıyorum..