ikizlere tek bakmak....

menekxsxe 44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2008
359
11
96
43
Kocaeli
ikizlerine tek bakan var mı? varsa ikisiyle nasıl başa çıkıyorsunuz? bende tek bakmaya başlıcam.benimkiler 3 aylıklar?nasıl başa çıkıcam bilmiyorum...

selam canım ben ikiz oğluşlarıma tek bakıyorum eh tek bebeğe göre daha zor ama bir yerden sonra hem sen hemde onlar sana alışıyor biraz daha hafifliyor...
ben forumlara çok yazdım ama merak ettiklerini sor istersen ona göre anlatayım..

canım mesela aynı anda ağladıklarında ne yapıyorsun? benim en büyük korkum bu. annemle bile ikisine yetişemiyoruz.benimkilerden biri çok yaramaz sürekli ağlıyor.emzikte almıyor.ne yapıcam ben yaaa.sallanmaya alıştılar.beşikte ikisini sallıyorum.ama sallamayı bıraktığım anda uyanıyorlar.sürekli başlarında olmam gerekiyor.

canım benim ikizlerim 2 yaşında doğduklarından beri tek bakıyorum ikisi biden ağlayınca yetişemiyordum ve oturup bende ağlıyordum, benimkilerde emzik almadılar ama parmaklarını emdiler.
İşin çok zor gerçekten, benimkilerde beşiği sallayınca duruyordu artık ellerim neredyse nasır tutacaktı, mesela birini emzirirken diğerini ayağımda sallıyordum veya tek elimle beşiği sallıyordum
Allah kolaylık versin, tek ihtiyacın olan şey sabır sabır:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

ilk başlarda aynı anda ağladıklarında daha hafif olduklarından mecbur ikisini birden kucağıma alırdım.. arkadaşın dediği gibi bende ağlayacak duruma gelirdim neredeyse ama bunlar ilk 3 ay için sonra biraz daha gaz sancıları felan olmayınca hem daha çok uyuyorlar hemde daha sakin oluorlar.. sonra bende akıllandım şimdi birini ayağıma birini anakucağıyla birlikte yanıma alıyorum birini ayağımda birini anakucağında sallıyorum yada konuşuyorum sürekli beni dinliyor zaten çok uykusu varsa dinlerken uyukluyor yada hafif sallamada uyuyor oda bazen uyumasa ayağımdakini uyutup anakucağına alıyorum diğerini ayağıma alıp uyutuyorum bazen müzik açıyorum baştan beri sese alışsınlar diye tvnin sesi hep açıktı müzik çok dinlettim şimdi isimlerine göre ninnileri var netden indirdim onu açıyorum en azından susuyorlar.. yada ikisinin karşısına geçip bir müddet konuşuyorum kucak istemekten vazgeçiyorlar... gülücük atıyorlar..
birde ben sadece mama verebiliyorum içeriye bir tepsi hazırladım biberonları bir termosda sıcaksu acıktıkları zaman mamayı daha kolay hazırlıyorum ve altına destekle bieronu tutturuyorum en azından ortalığı topluyorum kollarım dinleniyor...

canım benim ikizlerim 2 yaşında doğduklarından beri tek bakıyorum ikisi biden ağlayınca yetişemiyordum ve oturup bende ağlıyordum, benimkilerde emzik almadılar ama parmaklarını emdiler.
İşin çok zor gerçekten, benimkilerde beşiği sallayınca duruyordu artık ellerim neredyse nasır tutacaktı, mesela birini emzirirken diğerini ayağımda sallıyordum veya tek elimle beşiği sallıyordum
Allah kolaylık versin, tek ihtiyacın olan şey sabır sabır:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

ah ah ne güzel 2 yaşına getirmişin.darısı benim başıma.ve seni tebrik ederim tek bakabilmişsin.bakalım bende elimden geleni yapıcam.inş. bebişlerde bana bu konuda yardımcı olur ve beni üzmezler.

ilk başlarda aynı anda ağladıklarında daha hafif olduklarından mecbur ikisini birden kucağıma alırdım.. arkadaşın dediği gibi bende ağlayacak duruma gelirdim neredeyse ama bunlar ilk 3 ay için sonra biraz daha gaz sancıları felan olmayınca hem daha çok uyuyorlar hemde daha sakin oluorlar.. sonra bende akıllandım şimdi birini ayağıma birini anakucağıyla birlikte yanıma alıyor:utangac:um birini ayağımda birini anakucağında sallıyorum yada konuşuyorum sürekli beni dinliyor zaten çok uykusu varsa dinlerken uyukluyor yada hafif sallamada uyuyor oda bazen uyumasa ayağımdakini uyutup anakucağına alıyorum diğerini ayağıma alıp uyutuyorum bazen müzik açıyorum baştan beri sese alışsınlar diye tvnin sesi hep açıktı müzik çok dinlettim şimdi isimlerine göre ninnileri var netden indirdim onu açıyorum en azından susuyorlar.. yada ikisinin karşısına geçip bir müddet konuşuyorum kucak istemekten vazgeçiyorlar... gülücük atıyorlar..
birde ben sadece mama verebiliyorum içeriye bir tepsi hazırladım biberonları bir termosda sıcaksu acıktıkları zaman mamayı daha kolay hazırlıyorum ve altına destekle bieronu tutturuyorum en azından ortalığı topluyorum kollarım dinleniyor...

bu biberonun altına destek olayı çok iyi fikirmiş valla.bende denerim mutlaka.sen ne zamandan beri mama veriyorsun.benimde artık sütüm neredeyse hiç yok.günde 1 kere ancak emziriyorum.ilk 1 ay doğrudürüst emzirebildim.sonra hep mama. bi de hangi mamayı kullanıyorsun.gaz sancıları ne zaman geçti seninkilerin? gece uykuları nasıl? 3 aylıkken kaç cc mama veriyordun ve kaç saatte bir veriyordun? çok soru sordum değil mi? kusura bakma :utangac:

bebişler ağlayınca yarım kaldı..:))
benimkilerinde biri emziği tutuyor diğeri hiç tutmadı verincede midesi bulanıyor beyefendinin...ama şimdi emziği tutanada vermiyorum gerek kalmıyor biberonla karınlarını doyururken uyuyorlar çoğu zaman birde her ağladıklarında mecburen ikisine yetişemediğin için kucağa alamıyorsun ya onlarda mecburen kendi kendilerine oyalanarak uyumaya alıştılar.. bazen ben biriyle oyalanırken diğeri biraz etrafa bakıyor oyuncakları var onlarla oyalanıyor...
anakucuğı yada beşiklerinin üzerine sallanan oyuncaklardan alabilirsin bir müddet oyalıyor onları hem uykuları gelince ona baka baka uyuyorlar kendi kendilerine..
çok zorda kalırsan elektirik süpürgesini aça susarlar.. bir gün ben daha 3 aylıkken bebişler suturamadım biri kaka yapmış diğeri kucak istiyor açtım elektirk süpürgesini sustular bebişin altını değiştirdim sonra mama vakitleri gelmişti mamalarını verdim ağızlarına altlarına battaniyelkeriyle destek yaptım ama başlarından ayrılmadım ki biberonu düşürmesinler bebişlere bişey olmasın diye onlarda yerken uyumuşlardı..
elektirik süprgesi fön makinesi ve su sesi, anne karnındaki sese benzediği için bebekler susarlarmış denemmiştir yani...:))

2. aydan itibaren sürekli mama veriyorum sütüm biberona alıştıkları için hastanede çbuk gitti..
bebelac 1 kullanıyordum şimdi 4. aydan itibaren bebelac 2 ye geçtik.. şimdilik ek gıdada aldıkları için 3. aydan beri 100 cc yetiyor onlara.. bazen yetmiyor 50 cc daha yapıyorum ama genelde 100 cc yetiyor..3. ayda 2 satde bir acıkıyorlardı şimdi ekgıdalarla mamayı 4-5 satde bir veriyorum aralrda meyve püresi pirinçli muhallebi veriyorum...
gece uykularıda 3. aya kadar hep gece 2 saatde bir kalkıp yerlerdi şimdi 4-5 saat uyuyorlar gece 4-5 gibi uyanıyorlar mama sonra yine 2-3 saatde bir veriyorum..gece 11de yatırıyorum..

2. aydan itibaren sürekli mama veriyorum sütüm biberona alıştıkları için hastanede çbuk gitti..
bebelac 1 kullanıyordum şimdi 4. aydan itibaren bebelac 2 ye geçtik.. şimdilik ek gıdada aldıkları için 3. aydan beri 100 cc yetiyor onlara.. bazen yetmiyor 50 cc daha yapıyorum ama genelde 100 cc yetiyor..3. ayda 2 satde bir acıkıyorlardı şimdi ekgıdalarla mamayı 4-5 satde bir veriyorum aralrda meyve püresi pirinçli muhallebi veriyorum...
gece uykularıda 3. aya kadar hep gece 2 saatde bir kalkıp yerlerdi şimdi 4-5 saat uyuyorlar gece 4-5 gibi uyanıyorlar mama sonra yine 2-3 saatde bir veriyorum..gece 11de yatırıyorum..

bende bebelac 1 kullanıyorum.benim biri çok güzel yiyor iştahlı bir çocuk.ama diğeri hiç yemiyor şimdilik 3 saatte bir veriyorum 100lük.ama iştahsız olan 60lık zor bitiriyor. gece benimde biri gece 1 kere uyanıyor ama diğeri 2 saatte bir ve sabah 7 de uyanıyorlar bi daha uyumuorlar.senin maşallah mama yerken uyuyorlarmış benim sallanmadan mümkün değil uyumuyorlar.canımya seni de bıktırdım sorularımla sağol cevapların için.tecrübe benim için çok önemli.

menekşe benim üçüzlerim var 1 aydır yanlız bakıyorum 6 aylık oldular yanlız bakmak daha iyi önceden ayağımda sallıyordum ama artık yataklarına yatırınca uyuyorlar zor oldu alıştırması sende alıştırabilirsin gaz sancıları bitince daha iyi oluyor birde her akşam yatırmadan önce pijama giydir altlarını değiştir bebekler yatma zamanının geldigini anlasınlar her zaman aynı şeyleri aynı saatte yap karınlarını doyur yataklarına koy arada girip emzik ver ve çık başlarda çok ağlıyorlar ama 4_5 gün sonra alışmaya başlıyorlar

aynur canım bebişlerini sağlıcakla büyüt maşallah 6 aylık olmuşlar artık.. şimdi oturuyorlardır seninkiler.. yataklarına pijama giyerek alıştırma fikri hoşuma gitti bende deneyeceğim alışana kadar biraz ağlamalarına katlanmak lazım haklısın..
sanada şimdiden kolay gelsin senin işin biraz daha zor..
Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Bende yanliz bakanlardanim 4 aya kadar annemle baktik simdi yanlizim.Benimkiler 4 martta 9 aylik olucak.Bu alttan bataniye destegi ile mama yedirme isini bende yapiyorum annem den kalam bir methot.Gercekten iyi oldu surkli baslarinda kalman gerekmiyor.Ama nedi bu yuzden bilmiyorum hala elleriyle biberonu tutup icmiyor benim tembeller.tek yaptiklari oynamak.Size kolay gelsin birde bol bol sabir.

<

Son düzenleme:
saol nazlımelek bende destekleyerek mama yediriyorum insan çaresizlikten çok ilginç fikirler yürütüyor başa gelen çekiliyor napalım allah sağlık versin

ahh kızlar benm ikizlerim yok ama ikiz gibi büyüttüm çocuklarımı araları çok az birde ikiz olsalardı nasıl olurdu bilemiyorum allah kolaylık versin hepinize:Saruboceq:
bende birine biberonu tutarken diğerinin mamasının altına yastık yada genelde battaniye sıkıştırıyordum:1no2: çok zor günlerdi.heriki doğumumdada annem yaklaşık 20 gün kalabildi ondan sonrası yalnızdım.sıkıştıkca ara sıra geldi ama genede çok zor günlerdi.en çok da hasta oldukları zaman zorlandım.birde misaifr geleceği zamanlarda..gece sabahlara kadar hiç uyumadan ev işleriyle uğraştığımı bilirim ki arada ev işlerine yardımcı gelmesine rağmen çok sabahladım..allah sağlık versinde hepsi geçiyor..şimdi çok keyifli zamanları maaşallah,birlikde oynamaları çok güzel çok seviyorum çocuklarımı allah bozmasın mutluluğumuzu hepimizin kızlar:Saruboceq:
benmkilerin biri 2, diğeri 3 yaşında..:nazar:

kızlar benim ikizlerim 5yaşna geldiler çok uyku prblemi çektık hala çekiyoruz ama iki yaşına kadar ben hiç yalnız kalmadım anem kayınvalidem bakıcı derken sırayla hepsini denedik 2,5 yaşındada kreşe başladıllar bu halde bile çok zorlandık benimkiler gerçekten çok afacanlar yalnız bakanlara allah gerçekten gayret ve bol bol sabır versin ama önemli olan sağlıklı olmaları allahıma bin şükür herşeye rağmen ikiz annesi olmak çok güzel unutmayın hanımlar biz özeliz çünkü ikiz anneleriyizkaydirigubbakcemile5hepinize kolay gelsinkaydirigubbakcemile2

kızlar aslında yalnız bakınca ilk başlarda zorlanıyorsunuz ama kendinize göre bir sistem oturtuyorsunuz..
benimkiler şimdi 6 aylık olacaklar neredeyse 3.5 aylıktan beri yalnızız annem varken onun rahatlığıyla daha kolay gibi geliyordu en azından birini annem uyutuyordu bana arkadaş oluyordu..:)) ama oğlanlar gece geç saatlere kadar uyumuyor mızırdanıyorlardı gündüz kucak istiyorlardı.. o gittikten sonra bunları tek yapamayacağım için bir düzen şart oldu.. şimdi gündüz mama yiyoruz biraz oyun oynuyoruz güldürüyorum konuşuyorum iyice yoruluyorlar çabuk uyuyorlar artık uyanınca hemen ağlamıyorlar al diye kendi kendilerine oyalanıyorlar ve en önemlisi gece 10-10,30 gibi yatmaya alıştılar gözler küçülmeye başlıyor hemen..

yani çok ilgilenen olunca onlarda daha çabuk kucağa ilgiye alışıyorlar ama yalnız olunca bir müddet sonra kendi kendilerine oyalanmaya alışıyorlar..

ben bi sidikli kıza yetişemiyorum, ikiz oğluşları olanlara Allah yardım etsin

selam kızlar benim de ikiz oğluslarım var.11aylıklar.hiçyalnız bakmadım.en az iki kisi baktık hep.tek kalırsam naparım bilmiyorum simdi kıskanıyorlar birbirlerini yoksa çok sorun değil aslında çünkü büyüdüler sayılır.yani eskiden bakmak çok zordu onlara.benimkiler çok kucakçıydı daha küçükken.sırtıma kanguruyla takar öyle yemek yapardım kerataları.tek kolumda bebisim tek elimde elektrikli süpürge çokk süpürdüm evi.simdi oyun oynuyorlar ama hep birbirlerinin elindekini istiyorlar.ve benimkiler emerek uyuyor hele biri hiç yatmıyor ayağıma filan.bilmiyorum emzirmeyi kesince napacaz.ama çok güzel tabiiii.hepimize kolay gelsin çifte anneler :emir_bebek::emir_bebek:

ya ben hayranım sizlere tebrik ediyorum,hepinizi saygı ile kutluyorum.RABBİM hepimizin meleklerini bizlere bagışlasın.benim de bir prensesim var ilk 3-4 ay gece gündüz hiç uyumadı,çok agladı.ilk iki ay anneannemiz yanımızdaydı.sonra tek kaldım,eşimde akşamları işi geregi 8.30 dan önce gelemiyor.zor günlerdi gerçekten.annelik çok özel,RABBİM hepimize kolaylık versin,sizlere bo lbol kolaylık versin.saglıcakla kalın.

Back
X