ikizlere tek bakmak....

herkeze sevgiler..yazdıklarınızı okuyunca inanın korkmaya başladım.5 aylık ikizlerime hamileyim,bakalım benim durumum ne olacak.

okadar da korkmayın kızlar.yaşarken çok zor ama büyüdükçe herşey yoluna giriyor.benimkiler haziranda 4 yaşında olacaklar inşaallah.ben de onlara tek baktım ve ayrıca da 2 tane de abla ile abi vardı.hem ikizlere bakmak hem onların dersleri çok zor oldu.şimdi biraz daha iyi.Allahtan benim ikizler iyi anlaşıyorlar.sormak istediğiniz herhangi bir konu olursa,deneyimli bir anne olarak elimden geleni yapmaya çalışırım.Allah hepimizin çocuklarını bizlere bağışlasın.minikleri benim için öpün.

bizde 23 günlük olduk tek başıma bakıyorum bende elbette tek bebeğe göre zor ama alışıyo insan ben alıştım bile bide iş başa düşünce mecbur kendi düzeninizi oturtuyosunuz bebeklerde bu düzene alışıyo ayrıca yardım eden biri olunca özelliklede anneanne babaanne gibi kucağa daha çabuk alışıyolar çünkü her fırsatta kucağa alınıyolar benim kızlardan biri ilk hafta anneannesi yüzünden tam alışmak üzereydiki annneannenin izni bitti işe başladı bizde tek kaldık kızımda kucağı öğrenmeden unuttu:))))))))))

Benim 6 aya kadar yanımda ailelerden birileri hep oldular sonra ben yalnız bakmaya karar verdim. Tüm ısrarlara rağmen yardımcı kabul etmedim. Önceleri fena değildi ama daha sonra dışarı çıkamamak hep ınlarla mücadele halinde olmak sıkıntıları ağlamaları yemekleri ve ev işleride düşünülürse bunalmaya başladım sürekli bir baş ağrısı eşimle tartışmalar evde huzur kalmadı yorgun ve sinirliydim 15 gün önce bir yardımcı aldık ve hayata döndüm bir parça. eğer imkanınız varsa yalnız bakmaya kalkmayın sizden çok şey gider. gitgide zorlaşıyor herşey ek gıdalara geçince mahvoluyosunuz zaten çok zor çooooookkkk

selam canım ben ikiz oğluşlarıma tek bakıyorum eh tek bebeğe göre daha zor ama bir yerden sonra hem sen hemde onlar sana alışıyor biraz daha hafifliyor...
ben forumlara çok yazdım ama merak ettiklerini sor istersen ona göre anlatayım..
[/QKK Kaç aylıklar bilmiyorum ama benimkiler 13 aylıklar ve yemek yedirmekde çok zorlanıyorum sizinkilerde durum nasıl? Var mı bir öneriniz?

3 yaşinda olan ikiz lerime tek başima bakiyorum..ilk baslarda daha zor olan bakimlari,giderek azalmaya basladi..gercekten de zor,ama mutluluğu tarifsiz..6 yil sonra aldim kucağıma onlari..Anladim ki dunya daki en buyuk zenginlik evlat sahibi olmakmis..Sizin izin yipratici olacaktir tek basina bakmak..insallah hayirli evlat olurlar..

Merhaba arkadaslar benim ikizlerimde 9 aylik oldular tek bakiyorum 6 yasinda oglum var ayrica herseye tam olarak yetisemiyorum ama rabbim sabrini veriyor gercekten tek bakmanin en guzel istedigin gibi yetistiriyorsun bazen annemlerde kaliyorum dinlenmek icin ama aksine daha cok yoruluyorum gece 1 den 2 den asagi yatmiyorlar annem tutturmus gec uyursa gec kalkar cocuk cildirtiyor en buyuk destekcim esim ve komsularim basim sikistinmi onlari ariyorum yetisiyorlar allaha sukur evim 1+1 buyuk ev istiyorum ama bu ortamdanda ayrilmak istemiyorum ev alma komsu al sozu cok dogruymus ben kendime guveniyorum bakicam tek diyorum ve rabbim yardim ediyor bebek arabasiyla alip disari cikiyorum cok bunalttiklari zaman guzel oluyor tavsiye ederim

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar benim ikizlerimde 9 aylik oldular tek bakiyorum 6 yasinda oglum var ayrica herseye tam olarak yetisemiyorum ama rabbim sabrini veriyor gercekten tek bakmanin en guzel istedigin gibi yetistiriyorsun bazen annemlerde kaliyorum dinlenmek icin ama aksine daha cok yoruluyorum gece 1 den 2 den asagi yatmiyorlar annem tutturmus gec uyursa gec kalkar cocuk cildirtiyor en buyuk destekcim esim ve komsularim basim sikistinmi onlari ariyorum yetisiyorlar allaha sukur evim 1+1 buyuk ev istiyorum ama bu ortamdanda ayrilmak istemiyorum ev alma komsu al sozu cok dogruymus ben kendime guveniyorum bakicam tek diyorum ve rabbim yardim ediyor bebek arabasiyla alip disari cikiyorum cok bunalttiklari zaman guzel oluyor tavsiye ederim
canim bende tek bakmayi dusunuyorum. Senin ilk cocuklarin mi? Birde evin kacinci kat nasil indiriyorsun bebisleri asagi. Benim asansor yok 3.kattayim o yuzden tek disari cikarmak biraz zor gibi. Ama haftasonlari cikari babalariyla diyorum.

canim bende tek bakmayi dusunuyorum. Senin ilk cocuklarin mi? Birde evin kacinci kat nasil indiriyorsun bebisleri asagi. Benim asansor yok 3.kattayim o yuzden tek disari cikarmak biraz zor gibi. Ama haftasonlari cikari babalariyla diyorum.
yuksek giris canim 6 basamak merdiven var gericevirip tek tek indiriyorum merdivenleri bir sure sonra alisiyor insan suan cok rahat cikabiliyorum buyudukce bakimlari zorlasiyor bebeklik gunleri en iyi gunler 6 yasinda anasifina giden oglum var

yuksek giris canim 6 basamak merdiven var gericevirip tek tek indiriyorum merdivenleri bir sure sonra alisiyor insan suan cok rahat cikabiliyorum buyudukce bakimlari zorlasiyor bebeklik gunleri en iyi gunler 6 yasinda anasifina giden oglum var
anladim ondan deneyimlisindir biraz. Benim ilk hamileligim biraz afallicam gibi geliyo.

Back
X