İkizleri Emzirirken Kilo Verme-Alma

gonca111

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2015
68
30
8
43
Merhabalar anneler,1.5 aylık ikizlerim var.kilo vermek için biraz yediklerimi azaltayım dedim,sütüm azaldı(tabi sonra normal yiyince arttı yine).spor yapayım dedim, spordan sonra ilk bikaç saat sütüm gelmedi!!!
napçamı şaşırdım.benzer bişi yaşayan var mı???

Kilo vermek için bir şey yapmanıza gerek yok. Emzirmek yeterli oluyor. Ama her zaman yendiğiniz gibi yiyip bol su için ben 20 kilo aldım 4 kg doğumda gitti 16 kg emzirerek verdim

Kilo vermek için bir şey yapmanıza gerek yok. Emzirmek yeterli oluyor. Ama her zaman yendiğiniz gibi yiyip bol su için ben 20 kilo aldım 4 kg doğumda gitti 16 kg emzirerek verdim
peki siz 16 kiloyu nekadar zamanda vermiştiniz? bi de herzaman yediğim kadar derken; hamilelikten önce çok az yiyordum o kadar az yiyemem şu an.hamilelikte ise biraz arttırdım yediklerimi.şu anda sanki biraz daha arttırmalıyım yoksa doymuyorum çünkü gece gündüz ayaktayım ve sürekli emziriyorum.ama böyle de kilo alırım gibi geliyo...kafam karmakarışık oldu

konuyla alakasız ama merak ettim bebişlerin cinsiyetleri nedir bakması kolaymı birde tedaviyle mi oldular cevap verirseniz sevinirim

konuyla alakasız ama merak ettim bebişlerin cinsiyetleri nedir bakması kolaymı birde tedaviyle mi oldular cevap verirseniz sevinirim
tabiki de, bi kız bi oğlan :)) henüz iki aylıklar.ileride nasıl olur bilmiyorum ama şu ana kadar resmen kendini adamak zorundasın,wc ye duşa bile iki dk. koştur koştur girip çıkıyorum.ki biz annem ben ve eşim olmak üzere üç kişi bakıyoruz!
evet aşılama ile oldular
başka sorun olursa cevaplayabilirim sorun değil

Yani her zamanki gibi derken hayatınızda hamilelik yokken Nasıl yiyordunuz onu kastettim. 176 cm 63 kg ile hamile kaldım. İkiz olduğunu öğrendiğimde doktorun biri üç kişilik yiyeceksin demişti. Yok böyle bir şey. Dr değiştim araştırdım. İdeal bir şekilde beslendim. Ama çok fazla kilo aldım. Erken doğum yapmasaydım 25-30 olurdu heralde. 33. Hafta doğum yaptım. Gide gide 4 kilo gitti. Sonra vücuttaki şişlikler inmeye başladı. Yoğun bakım süreci zaten yıpratıcı ama bir yandan da süt istiyorlar sürekli. İştahım çok yoktu ama sıvı ağırlıklı besleniyordum. Süt verince iştahınız açık oluyor. Ben ki porsiyonlarımın yarısını eşime verirdim ama süt verirken onun porsiyonunda aklım kalıyordu:)) ama abartmamak lazım. Benim ideal kiloma ulaşmam 1 yılı buldu. Ayda 1kg filan gidiyordu. Hızlı giderse sarkabiliyor vücut. Bende sarkma olmadı. İkizlere tek bakıyorum. Eşim yardım ediyor. Zaten sürekli hareket halinde olunca kilo falan kalmıyor. Tabi dediğim gibi sen süt veriyorsun bi tabak daha ye diyenlere uymazsanız. Diet önermem açıkcası. Benimkiler 15 aylık hala emziriyorum. Adet dönemlerinde azalabiliyor.

Çok teşekkür ederim canım cevap için güle güle sağlıklı bir şekilde büyusunler inşallah

Selamlar
58 kilo ile hamile kaldım 15 kilo aldım 3 aylık bebeklerim
Şu an 59 kiloyum ama göbeğim var hala
Rejim ya da spor yapmadım ben de sadece anne sütü veriyorum
Şu an ben zayıf ama fit görünmüyorum ne Zaman hafif hafif spora başlanmalı bn de onu merak ediyorum

benim şimdi iki aylıklar.2 ay sadece anne sütü verdim.şimdi ise daha çok yemeye başladılar ve sütüm herzaman yetişemiyor.günde bir defa mama vermek zorunda kalabiliyorum.
sporu bi defa denedim, bikaç saat sütüm gelmedi,çok korktum.bi daha cesaret edebilirmiyim bilmiyorum...ki çok özledim spor yapmayı.önceden her gün yapardım

Bnm de korkum şu ki spor yapılınca vücuttan atılmaya çalışılan toksinlerin süte geçmesi

Birde hala dikişlerimi hissediyorum ben korkuyorum açıkcası
Belki vakit bulanlar yavaş yavaş yürüyüş yapabilir,gündüz bakıcı olmasına rağmen bn o gücü kendimde bulamıyorum,gece sık uyanıyorlar hala,yine de akşam saat 9 gibi uyutuyorum 4 saat falan aralıksız uyuyorlar buna da şükür:)

slm,kendi açtığım konuyla alakasız ama bişey çok merak ettim:).nasıl yalnız baktınız bebeklere?ikisi aynı anda ağladığında mesela, ya da aynı anda emzirmek zorunda kaldığında?
eşiniz yardım etmiş ama o olmadığı zamanlarda ne yaptınız.örneğin ben ikisini aynı anda emzirmek zorunda kaldığımda rahat bir pozisyonda oturuyorum ve ya eşim ya da annem bebekleri kucağıma yerleştiriyor,sonra birinin karnı doyup gaz çıkarması gerektiğinde ben diğerini emzirmeye devam ederken kucağımdan alıp gazını çıkarıyor eşim&annem.yani böyle ufak tefek şeyleri nasıl yapıyorsunuz?ya da biri ciyak ciyak ağlarken diğerinin altı değişmek zorundaysa nasıl oluyor, o ciyak ciyak ağlamaya devammı ediyor o esnada:)))

Merhabalar herkese.Açıkcası ben de çok merak ediyorum bu sorunun cevabını gonca111.Ben de ikiz bebeklere hamileyim.Bebekler doğduktan sonra 3 ay içinde işe de dönmem gerekiyor.Öğretmenim.Acaba nasıl olur,yapabilir miyim?Lütfen, tecrübeli ikiz anneleri bizlere tecrübe ve bilgilerinizle yardımcı olun.

C yastık kullandım eşim olduğunda o yerleştirdi veya ben uğraştım. Bazen biri emerken diğerini c yastığa dayadım biberonla mama verdim. Veya onları sırt üstü yatırıp üzerlerine eğilip mememi ağızlarına verdim. Ama özetle çok uğraştım emsinler diye. Çok şükür zafer benim oldu.
3 aylıklarken oyun halısı aldım o çok işime yaradı. Gelişimlerini olumlu etkiledi. Sonra yorganları yere aldık onları yüzüstü yatırıp başlarını kaldırmalarını sağladım. Boyun kasları gelişince oyuncaklar verdim önlerine. Aynı anda ağlarlarsa birini seçmek zorundaydım. Diğerini oyaladım. Çok zor ama imkansız değil. Biraz psikolojim altüst oldu ama sistemimi kurmaya itti bu durum beni. Başkalarına laf anlatmak çok zor inanın. Kendi anneniz olsa bile.

Bende öğretmenim 2. Yıl ücretsiz iznimi kullanmayı da düşünüyorum. Allah sabır versin sizede

Bende yeni ikiz annesiyim erken dogumdan dolayi bebeklerim kuvezde kaldilar simdi evdeyiz yaklasik 1ay oldu bebeklerim dogali ve bende tek bakacagim merak ettigim konu ikiz emzirme yastigi kullanan yada bulup alan oldu mu? Biraz internet magazalarina baktim ama bulamadim maalesef

Bildiğim kadarıyla Türkiye de yok, yabancı sitelerde var ama yine de kullananlardan öğrenin tabi. Doktorum bana heryeri aparatla doldurma demişti bu arada :))evde kullandığın yastıklar yeterli demişti

Merhaba ben buldum hepsiburada nokta comdan cok da uygundu fiyati henuz bebeklerim dogmadi ama kullanan ikiz annesi arkadaslarim bir efsane olduklarini dile getiriyorlar. Onlarin tavsiyesi uzerine ben de tavsiye edebilirim sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…