Merhaba hanımlar...
Daha coook başında olduğum (9+3) ikiz gebeliğim var. (Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah)
Benim merak ettiğim konu şu, Ankara'da Zübeyde hanım hastanesindeki doktor ikizleri normal dogurtmuyoruz dedi, şehir Hastanesi'nde de bazı uzmanlarımız yapıyor sadece dedi...
Benim doktor tercihimi en çok etkileyecek şeylerin başında bu durum geliyor aslına bakarsanız. Çünkü 5.5 yaşında bir oğlum var. Doğum sonrasında da kimseye muhtaç kalmak istemiyorum. Bir de hafif kiloluyum sezeryan beni çok yorar sonrasinda. İlk doğumum normaldi. Çok rahattım doğum sonrası ...
İkizdi normal doğurdum örneklerine çok ihtiyacım var.
Babanem 1967de doğurmuş yarım saat arayla Erken doğum riski oluyor biliyorsun ikizlerde prematüre doğumları da yapmıyolar normal diye biliyorum risk olur bebekler için zaten. Bence hiç düşünme şimdiden olucağına varıcak
Şimdi kadın doğum uzmanligi, internet/Instagram fenomenligine dönmüş malesef. Kime guvenecegimi de şaşırdım artık baş ayak gelen ikizleri bile normal dogurttugunu söyleyen doktorlar var. İlk gebeligimle arada 6 yıl var. Şu an ki durumu ve absürt fiyatları şaşkınlıkla izliyorum...
Annem bizi ikiz olarak normal doğurmuş. Ama şuan ki doktorlar bu riski göze almaz gibi..
Annemin süreci de biraz sancili. Hiç kuveze girmeden evimize gelmişiz ama biri dönüyor diğeri dönmüyor vakum vs doktorun bu konuda deneyimli ve göze alır biri olması lazım.saglikla doğarlar insallah
Bebeklerin pozisyonlarına göre daha rahat olur umarım. Ben ayağımdan doğmuşum mesela.
Bu arada ayaktan dogmam nedeniyle birşeylee yutmusum ve nerdeyse ölecek dereceye gelme durumu yaşamışım kustuktan sora rahatlamisim.. Doktorlar daha sora güzelce toparlayinca şaşırmışlar.( Bı zaman sora) Güzel bı bakimla Allah'ın izniyle toparlamisim ama en önemli şey bebeklerinizin sağlığı iki tane olduğu için süreç güzel yonetilmesse hasarlar da olabilir Allah korusun. Bence akışına bırakın
İkinci dogacak bebegin baş geliş olmayabileceği, o sirada yasanan dogum stresinin ikinci cocuk icin uzamasi ve asfiksi (oksijensiz kalma) ihtimalinin olmasi nedeni ile ikiz gebelikleri bebekler acisindan riske atmiyorlar. Kimse sizi zorla sezaryene alamaz tabiki ama bunlari dusunmeniz lazim. Sonradan uzulmemek icin.