ikizlerimle ilgili bir soru

milasis

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
566
0
316
Ankara
kızlar ıkızlerım tek kese ıcınde.bundan ıki-3 hafta öncesınde doktorum, tek kesede ama onları ayıran bır zar oluşacak gıbı duruyor demıştı.eskıden bırı bır yerde , dgerı bır yerde aralarında baya bı uzaklık vardı.dıger hafta oluşmamış zar bekleyelım ama oluşacak bana göre dedı..dıger hafta oluşmaya başlamış cok ınce ama, görüyorum dedı.
bıkaç gün önce gittiimde ise 5 dakıka baktı, salladı falan yok...bulamadı..bebekler ıyıce yakınlaşmış bırbırıne.
ama vardı gecen hafta dedım.arastrdıklarıma göre tek kese tek plasenta çok rısklı bır durum, bu konuda bılgılı oldugumu bılıyor, bana sakın ol, yok birsey dedı fakat ultrason kagıdının arkasına mono koryonık mono amnıyotık yazmış:( eve gelınce gördüm..

onları ayıran bır zar yoksa elbette kı elımden bırsey gelmez, allahın takdırı fakat hergün bunu düşünüyorum...farklı bır doktordan randevu aldım.bır de ona gidicem..bu durumda olan ıkız annelerı vardır mutlaka merak edıyorum düşüncelerinizi ve yasadıklarınızı.

bır de ıkızlerımden bır tanesı cok daha kucuk cok daha zayıf duruyor dıgerıne göre aralarında 3 günlük fark varmış. bu durum normal mi?

Merhaba bebeklerin sağlikla ve hayirla gelir inşallah.benim kizlarim diamniyotik dikaryonik başladı ve 3-4 günlük farklilikla devam ettiler.bildiğim kadariyla 7-8 günlük bir farka kadar normal.mono - mono ikiz gebelik elbette zor olabilir ama ikiz gebelik zaten zor kendi başina bu tür deteylara takılmamanı öneririm.keyfini çikar moralini yüksek tut Allah'a emanet et duanı et rahatlarsın ben öyle yapardım işe yarıyor inan ki. Güzel haberlerini almak dileğiyle....

ahhh ahhh benim ikizlerim şu an 7 aylıklar inan bak bunlar çok detaylar sen bunlara takma ikiz gebeliğin her türlüsü risk rabbim nasip ettiyse sağlıkla olurlar sen bu gününün anının tadını cıkar böyle ayrıntılarla gününü karartma ;)

kızlarrr sızden başka kımse cevap vermemış..cevap yazdıgınız ıcın cok teşekkur ederım:)
biliyorum benım elımde hıçbir şey yok..allahımın takdırı..ıstenen ve beklenen gebelıktı...rabbım bana hedıye verdı onları ama bır türlü aklımdan soru ısaretlerı cıkmıyor.ben de düşünmemeye calısıyorum.bır gun ıyıysem, bır gün karamsarlıga düşüyorum. hayırlısı demekten başka ne gelır elden, bekleyelım bakalım:)

ikizlerim çift yumurta ikizleri ama aralarında hep 1 hafta fark oldu doğumdan öncede sonrada
biri emeklerken diğeri çabalıyordu biri yürürken diğeri taytay duruyo
onlar ikiz olsalar bile tek başlarına farklı bir bireyler
3-5 günlük farklar olabilir tabbiki
aynı anneden doğan tek bebeklerde bile farklılıklar olabiliyorken ikiz bebeklerde olması çok normal değilmidir?
sağlıkla bebeklerini kucağına almak nasıp olsun

Back
X