• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi İkizlerimle tuvalet eğitimi günlüğü

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

elvan7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2016
1.066
1.963
83
Merhaba 4 çocuk annesiyim .
Kızım 18 aylıktı. Gece kuru kalkar çok güzel konuşurdu. Derdini anlatabiliyordu
Yazın eltemin de yardımıyla eğitime başladık.
Banyoya gider saatlerce suyla oynar arada çisimizi yapardık.
Eltim de yardım etmişti. Bir hikaye böyle sona erdi.
Oğlum doğunca kızım geceleri altına yapmaya başladı. Eşim hep erken tuvalet eğitimine bağladı.
Oğlum 20 aylık veya iki yaşındaydı. Tam net hatırlamıyorum. Bezini çıkarıp atar bez bağlanmak istemezdi. Eşim ogretmeye yanaşmıyor ben de ikizlere hamile olduğum için üşeniyor. Bir yandan da ya ikizler doğunca tekrar işerse diye korkmuyor değildim.
Ama oğlum bizi yanılttı. Çok fazla uğraşmadan bir baktık öğrenmiş. Allah'İn bana lutfuydu . Herkes şaşırmış her zorluğun ardından bir kolaylık vardır ikizlerin hamileliği zor geçiyor. Doğum da zor geçecek Rabbim yardım ediyor diyordu. İkinci çiş hikayemiz de böyle sona erdi.
Şimdi ikizler 30 aylık. Hiç öğretmek gelmiyordu içimden. Çok geç konuştular. Gelişimleri de abi ve ablaya göre geriydi sanki. Nihayet bugün bana bir cesaret geldi ve eğitime başladık
Saat 12 bezleri çıkardım. 10 dk bir tuvalete oturduk ama tuvalete isabet sadece biri o da çok az yaptı. Saat 14.30 ikizlerden biri altına yaptı.
Saat 3e gelirken de ikizlerin diğeri altına yaptı. Saat 3u geçiyordu oturma odasına yatak serdim üstüne alez.
5.30 da ikizlerin biri uyandı altı kuruydu hemen tuvalete koştuk. Ama çiş yapmadık.
10 kez daha gittik ama sonuç hüsran. Altına işedi.
6 gibi ikizlerin diğeri uyandı.
O tuvalete bile oturmak istemedi. Tuvalette bayağı bekledik. Şarkılar söyledik.
Tuvaletten kalktık. Çiş yaptığını farkettim azıcık altına kaçmıştı. Tuvalete yapmadı.
Temiz kıyafetler giydirdim. Kalanını da temiz kıyafetlerine yaptı.
Bu arada 10 dk bir tuvalete gidiyoruz. Hala tuvalete isabet yok.
Bakalım kaç güne öğreneceğiz

Akşam iftara davetliydim. Bir saatliğine çocukları eşime bırakıp gittim. 2 saat de sürmüş olabilir:KK17:
Neyse efem ikizlerin bir tanesi 3 kere altına işemiş. Diğeri ise 1 kez . Eşim makineyi çalıştırmis . Ve çok sinirli.
Biri epeydir altına yapmadı. Sen gidince bir kere yaptı dedi. Israrla ben tuvalete yapmayacağım diyordu. Hemen banyoya gittik. Belden asagi soyunduk. Terlikleri giydik. Eline bir yoğurt kabiyla su doldurdum. İçine köpük koyduk. O oynarken suyu döktü. Yine su ver dedi.
Oğlum çişini yap su vereyim dedim. Ve çişini büyük bir coşkuyla yaptı. :KK48:
Dünyalar benim oldu.
Diğeri de beni kekliyor . Yaptım sifona bastık gitmiştir diyor. 10 dk da bir tuvaletteyız.
Baba cisim geldi dedi biri eşim altına yap deyiverdi.

Gece oturma odasında yer yatağı serdim ikizlerime . Üzerine de alez. Üstüne iki kat da çarşaf. Ben de oturma odasında kanepede uyudum. İkizlerden Mete uyumadan önce yukarıda yazdığım gibi çişini yapmıştı. Ata ise yapmamıştı.
Gece Ata'yı 3 kez tuvalete götürdüm uykudayken. Ama yapmadı.
Sabaha kadar elimle altlarını ıslatmışlar mı diye defalarca kontrol ettim. Ve çok şükür sabaha altları kuru kalktılar.
Ata hep erken kalkar. sabah 6 da mızırdanıyordu. Hemen tuvalete götürdüm ağladı. Sonra uyandı ama bu saat oldu hala çişini yapmadı. Sürekli tuvaletteyiz. Tuvalette daha uzun otursun diye eline telefon bile verdim. Burada okumuştum. Oturuyor ama çiş yok.
Mete uyuyordu. 8 gibi ses yaptım uyansın diye. Sonunda uyanır gibi oldu. Tuvaleti istemiyor yine banyoda su ile oynattım . Bir bebek verdim al bunu yıka dedim. Ve sonuç çişini yaptı.
Çocuklar çömeldiklerinde daha kolay tuvaletini yapıyor sanırım.
Ama Ata çömeldiğinde dizleri ağırıyor. O klozete oturmayı tercih ediyor.
Bakalım bu sefer kaç kaza ile atlacağız.

2. 30 saat geçmiş . Ata altına işedi. Mete hala çişim yok diyor tuvalete gitmiyor.

Yuppii :KK73::KK73:
Mete'yi banyo da çömelttim. Ata da ben de yapacam dedi. İkisini de oturttum. Mete çiş ; ata kaka yaptı. Şimdi oraları temizleme vakti.:temizlik:

Dün parka gittik. Gelince Ata su koyu verdi. :bicak:
Mete çişini daha uzun süre tutuyor. Öğle uykusuna uyumadan önce ikiside tuvalete çişini yaptı. Öğle uykusundan kuru kalktılar. 3 saat uyumuşlardı. :nazar:İftara kadar hep tuvelete yaptılar. Tabi ben götürdükçe.
İftardan sonra halsizdim azıcık sızmışım . Eşimin çocuklara kızmasıyla uyandım . İkiside altına kaçırmış . İlgilenseydi kaçırmazlardı.
Erken uyuttum ama gece yatmadan önce içtikleri sütü vermedim. Bir kaç gün vermeyeceğim .
Şimdi Ata uyandı ve tuvalete yaptı . Mete uyuyor. Gece kaldırmıyorum . Yapmıyorlar ağlıyorlar .
İki gecedir yatağa işemediler . Rabbim hep böyle olsun inşallah:dua:

Seminer dolayısıyla ikizleri anneme bıraktım okula geçtim.
Anneme; Ata 6 da tuvalete gitti. Mete 8:30 da ..
Ata heran yapabilir. Mete ancak 2 saat sonra dedim.
Ben çıkınca annem Ata'yı tuvalete götürmüş. O arada Mete altına yapmış. Öyle denemelisin. 11 de eve geldim. 11:30 da ikisini de tuvalete götürdüm yaptılar. 10 dk sonra Mete kaka yapmış halde geldi. Bir daha banyo yaptırdık eve geldik.
Şuan ikisi de haber vermiyor ven götürünce yapıyorlar.
Ata bir kaç kez çiş dedi ama tuvalete yapmadı uyudu.
Mete tuvalete yaptı ve uyudu.
Bakalım kim kuru kalkacak.

Ata öğle uykusundan ağlayarak uyandı. Kulağı ağrıyordu. Bugün saat 5 te de ağlayarak uyanmıştım. Kulağı için ağladı sandım. Altını ıslatmıştı belden aşağısını yıkadım üzerini değistim . Tuvalete götürdüm ama tuvalete yapmadı
Bir daha uyuttum .
1 saat sonra tekrar ağlayarak uyandı ve yine altını ıslatmıştı. Kulağı da akmıştı .
Üzerini temizledim . Giydirdim. Babası doktora götürdü.
Doktor kulağında yabancı cisim var demiş. Çıkarmış ki küpe arkası vida . Çok üzüldüm. Daha dikkatli olmalıyım.
Bi arada Mete kuru uyandı ve tuvalete yaptı.
Bakalım geceye kadar kaç tane daha kaza olacak . Ve ne zaman öğrenecekler.

Dün Ata işedi durdu. Hastaneden geldikten sonra akşam yatmadan iki kez işedi. Gece ağlama sesiyle uyandım . İşemiş. Sabaha karşı yine işedi.
Tek güzel haber kulak ağrısı geçti ve kakasını tuvalete yaptı.
Mete gece kuru kalktı . Sabah tuvalete çişini yaptı. Yani şimdiye kadar en kötü günümüz 3. Gün oldu

püff hiç çekilmiyor ramazanda yaf.
Sabah Ata altını ıslatarak başladı . Ona kahvaltı yaptırdım. Mete uyandı. Altı kuruydu tuvalete işedik ama üstümüzü ıslattık. Yıkandık kurulandık. Ata tuvalette saatlerce oturuyor. Bitmedi diyip duruyor. Bazen sıkılıp kızıyorum. Çünkü yanından ayrılmamı da istemiyor. Hemen ağlıyor. Kıyafet yıka yıka bitmiyor.:mad:

Neyse ben okula gittim. Çocukları anneme bıraktım. Orada altına kaçıran olmamış. Okuldan gelince çocukları parka götürdüm. Evden çıkmadan çiş senfonisini bitirdik. Parkta Mete ben Ka Ka Yap Mak İS Ti Yo Rum diye bir kaç kez tekrarlayınca koştur koştur eve döndük. Ama tuvalete bir şey yapmadık. Geri parka gittik. 2 saat oynadılar.
Altına kaçıran olmadı. Altına kaçırmasalar da tuvalette çiş yaparken ya da çıkışta eliimizi yıkarken vs hep kıyafeler ıslanıyor. Değişmek zorunda kalıyorum.
Eve geldik. Saat bayağı geç olmuştu. Öğle yemekleri ve uykuları bayağı gecikmişti. Yedik uyuduk.
Ata uykuda işemedi . Ama uyanır uyanmaz altına işedi. Balkona yanımıza gelmişti. Orada bıraktı. Bayağı göllendirdi :KK70:. Bu da iyi bir şey. Demek kasları çiş tutmayı öğrenmiş. Bayağı çiş tutmuş.
Mete tuvalate yaptı.
Akşam yemeğini yediler.
Sonra habire Tuvalet :temizlik: temizlik. Ellerini yıka , Tuvaleti yıka . Elbiselerini yıka. 15 dk bir tekrarla.
Günlük defalarca yaptığım rutinlerim. Biran önce öğrenirler de en kısa sürede sonlandırırım bu günlüğümü inşallah.

Bu arada Mete daha iyi öğreniyor gibi. Ama Mete kakasını yapmıyor. Sorun olmasa bari. Bir de kabızlık sorunuyla uğraşmasam:KK51:

Dün 5. Gündü ve altına işeyen olmadı. Tuvalete yapıyorlar ama ben götürünce.
Bugün altıncı gün hala uyuyorlar bakalım bugün nasıl geçecek.
Gece tuvalete goturmuyorum altına kaçıran da olmuyor. Çok şükür

Ve bugün tam haftası. Artık tuvaleti öğrendik. Çisimizi de kakamızı da tuvalete yapıyoruz. Benim ikizlerim çok yemek yemiyorlar. Belki onunla alakalı çok çiş kaka yapmıyoruz.
Gece de tuvalete kaldırmadım. Geceleri kuru kalkıyorlar çok şükür. Rabbim öğretmek isteyen tüm annelerimizin yardımcısı olsun.
Sevgiyle kalın.

Ve bugün tam haftası. Artık tuvaleti öğrendik. Çisimizi de kakamızı da tuvalete yapıyoruz. Benim ikizlerim çok yemek yemiyorlar. Belki onunla alakalı çok çiş kaka yapmıyoruz.
Gece de tuvalete kaldırmadım. Geceleri kuru kalkıyorlar çok şükür. Rabbim öğretmek isteyen tüm annelerimizin yardımcısı olsun.
Sevgiyle kalın.
gecmis sayfayi okuyordum bende :) maaşa ogrenmelerine cok sevindim.

Geçmiş olsun. Tebrik ederim :) Çok zor , 2 çocuk , bir ikiz. Allah bağışlasın. Sabırlar versin.
...

" Çocuklardan biri tuvaletim geldi dedi. Baba altına yap dedi " burada kahkahayı bastım..

Geçmiş olsun. Tebrik ederim :) Çok zor , 2 çocuk , bir ikiz. Allah bağışlasın. Sabırlar versin.
...

" Çocuklardan biri tuvaletim geldi dedi. Baba altına yap dedi " burada kahkahayı bastım..

Evet baba bıktı bizden.:KK70:
Çocuklar babaya çok düşkün. Babam bizi yedirsin. Babam su getirsin. Babam bizi uyutsun. 4 ü de babacı.

maşallah ben 1 iyle ugrasamıyorum . bizimde 3. günümüz bugun anneme bıraktım . ılk gun ıyıydı. 2. gun felakettı. 3. gun bu saate kdr kacak olmamıs.

Back
X