ikizlerin gelişimi

HaLePdR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
38
8
96
Kırıkkale
tüm ikiz annelerine selamlar. beni oldukça üzen bir konuda fikrinizi almak istiyorum. dün bir arkadaşımla bebeklerimiz hakkında konuşuyorduk. arkadaşım dedi ki ikizlerin gelişimi teklere göre geri olur böyle birşeyin aslı var mı? bebeklerim 5 aylık ve gelişimleri çok güzel. ileride geri kalma ihtimalleri var mı sırf ikiz oldukları için

Hayır tabi ki böyle bişey yok,
Sadece biz her hareketli çocuğa hiperaktif damgası vuran,matematiği iyi olmayan çocuklara geri muamelesi yapan bir toplum olduğumuz için,muhtemel farklı girişkenlik yada zeka türlerine sahip olan çocuklarınız için bu şekilde akıl dışı söylemler gelecektir..
Rabbim çocuklarımıza sağlık,bizlere huzur versin..

biz ikiz anneleri çocuklarımıza daha çok özeniyoruz. sırf bu ilgimizden dolayı bile geri kalmazlar bence. tek çocuk gibi bakıyorum ikisine de . ücretsiz izne ayrıldım sırf kendim yetiştireyim diye.
arkadaşım öyle deyince resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü Allahım bebişlerimize sağlık versin inş.

sizinkiler kreşe başladı galiba. nasıl gidiyor kreş hayatı " tek çocuklara göre" (!)

inşallah gönlüne göre olur herşey arakdaşım,
çocuklar arasında girişkenlik,ilgi ve alaka farkı olabilir,farklı zeka türlerine sahip olabilirler,
Bunu çok erken aylarda değil de daha ileriki zamanlarda keşfedebilirsin,
yada birinin sosyal algısı ile,diğerinin müzik kulağı yada dil gelişimi farklı olabilir,
ama bu birinin diğerine göre daha geride olduğu anlamına gelmez,

Ha benim ikizlerimin biri diğerine göre gelişim geriliği gösteriyor,evet,bunu başından beri yaşadım,
ama o kızım tek olsaydı da bu sıkıntıları yaşayacaktık biz..

Vel hasılı kreş hayatımız tek çocuklara göre iki çantalı,iki yorganlı yastıklı ve ikişer sorumluluklu geçiyor,
Çocuklarım çok uyumlu ve çok mutlular çok şükür..
Teşekkür ederiz ilgine

bi büyüselerdi diye dua edip duruyorum ama sanırım büyüdükçe sorumluluk kat be kat artacak. ne diyelim Allah yardımcımız olsun . kızınıza da Allah'tan bol bol sağlık diliyorum. teşekkürler cevap verdiğiniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…