- Konu Sahibi METEveMELTEM
-
bir kızım neredeyse 1 yaşını geçene kadar pütürlü yiyemedi,
bir küçük bişey kaçsa boğazına hemen yediklerinin hepsini kusardıama ne kusma,
yok erkenden pütürlü ver herşeyi yedir aa bu nasıl yemek böyle,zamanı geldi artık bebek değil bunlar diyen zevzekler çok olsa da,
ikisine de aynı yiyeceği veriyordum biri yerdi,biri yiyemezdi,
anne olup her yolu denememek mümkün olur mu,her yolu denedim,
ama ancak 2 yaşını geçerken gerideki dişleri ancak çıktı ve şimdi biraz biraz öğütmeyi öğrendi,
lütfen hiç ısrar etme,
sevdikleri ve ve sevmedikleri bişeyler muhakkak vardır,onları keşfet,
ve açıkçası bazen karınların çok acıkmasına izin ver..
yani ben ilk 4.5 aylıkken ek gıdaya geçtim klasiktir ya,
o zamandan daha yoktuzsuz yedir,yok haşla da yedir,
nasılsa damak zevki ona göre oluşuyor diye keçi gibi her naneyi yesinler mi o zaman,
yok öyle bişey,
çocukta damak zevki kısmen genetiktir,
Urfalı çocukların daha bebeklikte acı çiğköfteler yiyebilmesi tesadüfmüdür,
bu yüzden bazen bebeklerimize hazırladığımız sebze yemeklerinin kendimiz tarafından yenilebilir tarafı var mı Allah aşkına,
yapalım mis gibi mercimek çorbasını,al sana mercimeğin proteini,
içine ekmek içini doğra,al sana karbonhidratı,
yanında biraz yoğurt calsium tamam işte,
yani onları da çok zorlamamak lazım,
bisküvi yada benzeri şeyler yiyebiliyorlarsa mesela içinde rondodan geçirilmiş fındık unu ile bir kek yapalım,yesinler yumuşak yumuşak ıhlamurla beraber,
yani olayı biraz da sevdirmeye çalışmak gerek,
sonuçta bebek de olsa onlar da bir insan
bence böyle bir beslenme tablosunda hiç sorun yok arkadaşım,haklısın ben biço kez kahvaltılarını değişik yapıorum 7 8 çeşit taze reçellerim var yazlık kışlık meyvelerden, pekmez vs tatlandırıorum,mısır unu kavuruorum bazen bazen pndispanya tazı kekle bazen ekmekl bazende değişikli olsun diye kahvaltılık mama kullanıorum, biz genelde fazla baharatlı yediğimizden dolayı ya onlara özel pişiriyorum yada uygun olan az baharatlıdan veriorum minik mink ekmek içi veriorum, araöğün çok istemiorum yemeklerini tam yesinler diye yerlerse ufak tefek çikolata vs veriorum.. bu arada aklınızda olsun bitter çikolata çocuklar için ciddi anlamda faydalıymış dozunda. açık konuşmak gerekirse iki tane olunca aman yesin doysun kafamda rahat olsun düşüncesiyle çokda zorlamak istemiorum, bikaç kaşık veriorum baktımki çıkarıcak bırakıp dahada eziorum, pilav makarna ben yiyorsam gaza gelip tabağımdan alıp gyetde ii yiyolar ama özel koyim yedirim yokkk isteksizler.. kraker konusundada batar boğazına filan diye endişe ediorum bisküvi çokoprens falan iyolarda n bilim denemedim denesemmi acaba..
Sevgili anneler 6 aylık bebeklerinize hangi çorbaları yapıyorsunuz ben suanda 1gun tarhana çorbası 2.gün sebze çorbası kıymalı veriyorum sanatkarnda elma muz puresi öğleden sonra cevizli yoğurt aralRda mamaya devam sizce nasıl ?
Sevgili anneler 6 aylık bebeklerinize hangi çorbaları yapıyorsunuz ben suanda 1gun tarhana çorbası 2.gün sebze çorbası kıymalı veriyorum sanatkarnda elma muz puresi öğleden sonra cevizli yoğurt aralRda mamaya devam sizce nasıl ?
Size sormak istediğim bir diger soruda ben suanda yoğurdu kendim mayaliyorum günlük pınar süt ve maya Plata'nda pınarın yoğurdunu kullanıyorum sizle hangilerini kullandınız?
ben de tarhana verirdim,
yoğurt çorbası veririm,prinçli,buğdaylı yada yarmalı olabilir,rondodan geçirirsin piştikten sonra,
yada unlu kremalı çorbalar labilir,
kışın ıspanak çorbası yaparım sık sık,
açıkçası ben havuç yada brokoliyi çok faydalı olduğunu bilmeme rağmen yapamıyorum,kendim sevmediğim için onlara da yediremiyorum,
mantar yada tavuk çorbası yaparım,
ama et suyu çok kullanamam ben çünkü ağır geliyor sanırım,hemen ağız ve makat kısmında küçük sivilceler çıkıyor,
bunların tariflerini de ayrıca verebilirim arzu edersen..
elma ve muza dikkat ikisi birden kabızlık yapabilir,
meyveleri kombinasyon yaparken buna dikkat etmeni öneririm arkadaşım,
yoğurda her gün ceviz koymak 6 aylık bebek için ağır gelebilir,gün aşırı tavsiye ederim ben şahsen,
1 yaştan sonra her gün belki,
yoğurda pekmez de tavsiye ederim tabi..
ben de açıkçası mandıradan güvenilir bi süt bulabilirsem ona mayalıyorum ama olmadı güvenilir markaların sütlerinden de mayalayabiliyorum,
bu usulden vazgeçme derim..
ben yıllardı kan tedavisi gören bir hasta olduğum için şu konuda parantez açmak isterimki kalsiyum ve demir aynı anda alındığı vakit hiç bir etkisi olmadığını söyleyebilirim , yoğurt ve pekmez olamayacağı gibi yıllardır alıştığımız oğurt koyu sebzeler ıspanakgibi nacizane sölim dedim.. kemik suyu 6 aylık çocuğa ağır gelebilir , ceviz içinde arkadaşım katılıorum nomalde 8 aylık v haftada gun uygun görürler gerçi ben haftada 1 gun 7 aylıkdan başladım.. muz armut karışımını hatta arada yoğurda katarakda deneyebilirsin ben arada kuşburnuda deniorum.
birde abilerim sağlık sektöründe ve bana verdikleri akılda brokoli bizim için eşi bulunmaz nimet vücutda kanı temizleyen kanser riskini azaltan değerli bir sebze kereviz ve pahalı ama enginarda öle , sen sevmezsin ama çocukların damak zevki yemk seçimi bu yaşlarda gelişiyor bu sebeple ben herşeyden tattrıorum. bende mantar denemedim sölemişken onuda tattırim...bu arda bende krealı çorba tarifleri alabiliim sende.
ooovv hemen not alıp mantar alayım, havuçda katarım aslında , tavuk çok yedirmiorum ama tavukda yakışır heralde bilmiorum.. bende bugün kıymalı pirinçli ıspanak çorbası yaptım havuç patates de attım. tarhanamızın çeşitliliği meşhurdur annemin, herşeyi atar bezeyeden tut fasulye nohut herşey , bende tarhanayı pişirirken başka içinde olmayan sebzelerdende atıp beraberinde pişiriorum.. bende kahvaltı tatlı tarifleri verebilirim hehe
gerçi seninkiler büyük yemeyedebilirler ama sölim yinede mesela havuç ve portakalın suyunu çıkarıp pirinç unu rondodan geçmiş bisküvi un gibi olcak az tarçın ve şeker ile muhallebi şeklinde yapıorum... meyve suları içmedikleri için böle idare etmeye çalışıorum yoğurtlarınıda meyveli yapıorum..
4 fincan un 4 yumurta 3 fincan şeker kabartma tozu vanilya karıştırıp pandispanya keki yapıorum , bu karışıma dilediğin ne varsa pekmez, kuşburnu , meyve püresi de ekleyebilirsin, yada hiçbir ley eklemeyip kekin üzerini meyve suyu süt yada şekerli havuç suyu ile ıslatıp kremşanti sürersin, hepsini denedim yediler benimkiler...
bikaç kerede profiterol topları yaptım ama renkli, ıspanak ve havuç tatsız br sebze olduğu için bunları kullanıorum bunların suyunu çıkarıp süt yerine onu koyuyorum, yumuşak olduğu için küçük küçük ve kremalı olduğu için küçük küçük koparıp yiyebiliolar ama 2 3 de zorlandıkları için çok yapmadım.. bunlar değişik tatda olanlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?