- 27 Haziran 2007
- 3.061
- 5.224
- 773
Slm arkadaslar, ben de cocuklarimi pazartesinden beri anaokuluna baslattim.Buyuk bir heyacanla ve sevincle. Ama onlar bu okul saati icinde, hic benden ayrilacaklarmis gibi gozukmuyorlar.Diger cocuklara bakiyorum gerci onlar bizimkilerden ayca bazilari bir yas buyuk, bazilari ayni yasta.Ama bizimkiler 3 yas grubu icinde bir ay gec basladilar cunku 3. yas dogum gunlerinin haftasinda aldilar. Neyse digerleri daha erken basladi ve ana dilleri ingilizce. bizimkiler tabiki ana dilleri turkce cat pat ingilizce konusuyorlar( bu arada londra da yasiyoruz)sanirim biz turkler cocuklarimizi cok farkli yetistiriyoruz. nerdese icimize sokacagiz geri):diger ailelere bakiyorum anne okula baslatmis cocugula bir kac saat kalip gidiyor ve cocuk sesini cikartmiyor. Ben bugun ikinci gunum bir ara baska bir odaya girdim denemek icin cocuklari ki tam oyuna dalmislardi , yarim saat sonra biri fark ettiki anne yok): her yerde aradi once, sonra aglamaya basladi ve digeride aglamaya basladi.Ben ortaya cikinca , bana oyle bir sarildilarki icin parcalandi...hemen sonra gene oyuna basladilar. Okulu cok sevdiler, ama dertleri benim ordan ayrilmam aslinda ben diger odadan onlari gozlemliyordum.Ogretmenleriyle konustugumda , aslinda biz 3 gun annelere burda sinifta olmalarina musaade ediyoruz. Ama her cocuk degisiktir sen bir iki hafta kalabilirsin dediler ve cok rahatladim.Cunku her okul bunu kabul etmiyor, sadece bir kac gun musade ediyorlar.Bende en kisa zamanda alismalarini istiyorum ve diliyorum.Bu konuda tecrubesi olan arkadaslar var mi icinizde ? mutlaka vardir. Bu donemi nasil atlatabiliriz en iyi sekilde ?