Kekler - Pastalar ikolata Ve Tarnn Ak,(rulo pasta resimli)

su35

bir varmış bir yokmuş
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2007
1.932
2
316
46
İzmir
merhaba kızlar..
bu tarifi aslında bir çoğumuz biliriz ama rulo denince akla bildiğimiz rulo pasta gelir.bu kez farklı bir rulo göreceksiniz.aranızda bilenler muhakkakki vardır ama ben de kendi usulümce hazırladığım pastamı sizlerle paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz;)
BU ARADA BU PASTANIN KEKİ KIVIRMA FİKRİ BANA AİT DEĞİLDİR ,YABANCI BİR SİTEDEN ALINTIDIR..belirtmek isterim..ama pandispanyası,krema ve dekor kısmı tamamen şahsıma aittir..
elma,tarçın ve bol çikolata düşkünüyseniz eğer buyurun pastamı yapmaya:))))))

hazırlık aşamasında tek yapmamız gereken pandispanya için kullanacağımız malzemeleri kekimizin daha iyi kabarması için oda sıcaklığında önceden tutmamız gerekmektedir..

5 yumurta 5 fincan un 3 fincan şeker 1 fincan mısırözü yağı yarım limon suyu 1 pkt kabartma tozu

krema için; 2 paket dr.oetker cream ole 700 ml süt 1 fincan elma suyu 1 çay kaşığı(silme) tarçın
üzerine;bitter veya sütlü rende çikolata

oda sıcaklığında bekleyen yumurtalarımızı öce bir fiske tuzla daha sonrada şekeri ilave ederek iyice şeker eriyene kadar çırpıyoruz.içine limon suyu mısırözü yağını ve elediğimiz un ve kabartma tozu karışımınıda ilave edip fazla bekletmeden karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz.170 derecede tam 13 dkk kadar pişiriyoruz,eğer daha fazla kalırsa kekiniz kıvrılmayabilir..üstü altın rengi alınca muhakkak kapatın.benim fırınımda bu sürede muhakkak kek ğişiyor çünki zaten çok ince bir tabaka oluyor yaklaşık 1,5 yada 2 santim kalınlığında bir kek oluyor.kek biraz 2 dkk fırında ağzını açmadan beklesin.daha sonra üzerine bolca süt döküp 2 tane peçeteyle üstünü örtün ve kalın bir örtüyüde peçetelerin üztüne serip fırında sütle ıslattığınız kekin buharlaşıp yumuşamasını bekleyin..diğer tarafta 2 paket cream ole ile süt,elma suyu ve tarçını da ilave ederek iyice çırpın dolapta kekinizin yumuşama süresi kadar bekletebilirsiniz.yaklaşık 10 dkk ka sonra kekinizi fırından çıkartın. keki ister tepside isterseniz yere ters çeviripte yerde boyuna 4 tane eşit şeritle ayırın birinci şerite kremadan sürüp dikkatlice sıkı bir rulo yapın ve pasta kabınızın ortasına dikleme yerleştirin.diğer parçalarıda krema sürerek rulonun etrafına sararak kekler bitene kadar 4 parçayıda aynı işlemle yerleştirin.daha sonra kalan krema ile önce kenarlarını daha sonrada üstünü kaplayın,ben artan kremayı bir poşete koyup delerek dekor yapmaya çalıştım.en son olarakta bir parça çikolatayı dolapta biraz bekletip bir tabaga rendeleyin(ben de daha önceden hazırladığım bitter rendesi vardı birazda sütlü çikolata rendeledim ikisindende kullandım tavsiye ederim.beyaz çikolatada süper oluyor;)).rendelerken çikolata elinizin sıcaklığıyla yumuşayacak gibi olursa sık sık ellrinizi yıkayarak ısı değişimi yapabilirsiniz ve o sırada da çikolatayı dipfirizde biraz bekletebilirsiniz..ben pastamın orta kısmına odun kıymıkları yaptım.bunuda fazla sert olmayan çikolatayı bir bıcak yardımıyla kıyarak hazırladım yapımı çok basit deneyin muhakkak..rendelediğiniz çikolataları kaşık yardımıyla pastanızın istediğiniz yerine dekor yapabilirsiniz..
bir önemli ayrıntı pastanın üstünü fazla kremayla kaplamayın kremanın ağırlıyla pasta göçebilir fazla bastırmayın kremayı sürerken .birde muhakkak dinlendirin öyle servis yapın..hepinize afiyet olsun kızlar...

Son düzenleme:
ınŞallah aŞama aŞama yaparken fotograflamıŞsındır cnm :)

resım yokfisfisfis

İnŞallah aŞama aŞama yaparken fotograflamıŞsındır cnm :)

kızlar yalancı çıktım yaaa:1shok::1shok::utangac:
resim eklenen site açılmıyor sorun var ugraşıyorum hala kafamçokkarıştı
cvp vermek istedim sizlerede:utangac:beklediniz resim yok kusura bakmayın ama en kısa zamanda ekleyeceğim ilginize teşekkür ederima.s.

adszeqj.jpg

98358971.jpg

77999797.jpg

zzzzzyj.jpg

zzzzzm.jpg

zzzzzzo.jpg

zzzzzzzx.jpg

kızlar nihayet fotoğraf ekleyebildimsositososito delikafadulden

Son düzenleme:
cnm çok güzel ve pratik görünüyor
ellerine sağlık cicim valla ağzımın suyu aktı :)
hazır hemen olsada yesem dimi :)
emeğine sağlık cnmmm

zzzzzzzzzca.jpg

kızlar kesilmiş halini koymayı unutmuşum iç kısmını görmediniz:utangac:

Son düzenleme:
Ellerine sağlık dostum
bomba olmuş..
hani bana hani banaaa

Gülüm üzerine imzanı eklesene..
Laf geçmişken söyleyeyim,benim ve Azeri kızı arkadaşımın çoğu tarifi nette fink atıyor:roflol:
Üstüne üstlük alıntı yapan arkadaşlar belirtmemiş,kendilerinin gibi gösteriyor.
Bu konuda kompleksim yoktur ama emeğe saygı olmalı her zaman..
O yüzden herkes kendi,denediği,emek sarfettiği tarifi paylaşsa çok daha güzel olur kanaatindeyim..
mujuuxx

allahimmmmmmmmmmmmmmmmmmm
gözüm gönlüm fingirdiyo karnim davul zurna zil caliyo
of of her yerim bi ayri oynuyo suan
bu ne ya bayildim
agzimin suyu akdi desem yalan olmaz emin ol görünümü bi harika nefis enfez essiz
ellerine emegine saglik
harikasin canim bunu mutlaka denicem ya rulo pasta cok yaptigimdan acemilik cekmem insallah
masallah bayiliyorum ve imreniyorum sizlere libyanaya azeri kizina kayaya sana ve sympatik vardi ha hürrem oh on parmaginda on marifetsiniz masallah

muhteşem gözüküyor canım..eline sağlık..
teşekkür ederim ilginz ve güzel yorumunuz içina.s.
Ellerine sağlık dostum
bomba olmuş..
hani bana hani banaaa
sağol canısı keşke şu netde yaptığını ikram etme gibi bişeyde olabilseydi canyerimseniben anladın sen...:utangac:çok teşekkür ederim canım yüreğine sağlık
Gülüm üzerine imzanı eklesene..
Laf geçmişken söyleyeyim,benim ve Azeri kızı arkadaşımın çoğu tarifi nette fink atıyor:roflol:
Üstüne üstlük alıntı yapan arkadaşlar belirtmemiş,kendilerinin gibi gösteriyor.
Bu konuda kompleksim yoktur ama emeğe saygı olmalı her zaman..
O yüzden herkes kendi,denediği,emek sarfettiği tarifi paylaşsa çok daha güzel olur kanaatindeyim..
mujuuxx
hadi ya:roflol::roflol::roflol::roflol:
aslında aklıma gelmişti ama unuttum küçültürken .zaten zar zor koydum fotoğraf sitesi açılmıyordu gündüz ekleyememiştim sonrdan ekledim. resimli yazmıştım yalancı çıktım birde:utangac:sanal alem burası can olmayacak şey yok desene kaydirigubbakcemile3 bir ara zor gelmez ise inşallah düzenleme yaprım tekrardan..
allahimmmmmmmmmmmmmmmmmmm
gözüm gönlüm fingirdiyo karnim davul zurna zil caliyo
of of her yerim bi ayri oynuyo suan
bu ne ya bayildim
agzimin suyu akdi desem yalan olmaz emin ol görünümü bi harika nefis enfez essiz
ellerine emegine saglik
harikasin canim bunu mutlaka denicem ya rulo pasta cok yaptigimdan acemilik cekmem insallah
masallah bayiliyorum ve imreniyorum sizlere libyanaya azeri kizina kayaya sana ve sympatik vardi ha hürrem oh on parmaginda on marifetsiniz masallah
:roflol::roflol::roflol:
ya canım libyanacığımada dedim keşke şu yapılanları netde ikram etme gibi bir şansım da olsaydı:utangac:kendi elcezlerimlen neler neler yapardım size offf... kızlar gelin izmire beklerim memleketimde ağırlayayım sizlerikaydirigubbakcemile
güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim hepinize a.s.:asigim:

ha bu arada kızlar benim pastamın kaynağıda net mişkaydirigubbakcemile3 ama sadece keki dolama kısmı yaniyerimseniben diğer tarafları tamamen şahsıma ait :utangac: ben bu pastanın meyveli jöleli, krokanlı, kestane püreli,karamelli,keki kakaolu kreması beyazlısını,iki katlısını,tek tek sarılmış rulolusunu ve daha bir çok türlüsünü denedim..sizlerde çeşitleri çoğaltabilirsiniz.kakolu kek yaparsanız içine tarçında koyun oda değişik bir aromalı oluyor.cokacimcoookmeyvelisini yaparsanız eğer kremayı portakalsuyunla hazırlayın hmmm dehşet bişey oda ağzım sulandı anlatırken bile cokacimcoookbirgünde meyvelisini yapar koyarım hemde görüntü daha bir iştah açıcı süsülü püslü bişeycokacimcoook:icecream:

ha bu arada kızlar benim pastamın kaynağıda net mişkaydirigubbakcemile3 ama sadece keki dolama kısmı yaniyerimseniben diğer tarafları tamamen şahsıma ait :utangac: ben bu pastanın meyveli jöleli, krokanlı, kestane püreli,karamelli,keki kakaolu kreması beyazlısını,iki katlısını,tek tek sarılmış rulolusunu ve daha bir çok türlüsünü denedim..sizlerde çeşitleri çoğaltabilirsiniz.kakolu kek yaparsanız içine tarçında koyun oda değişik bir aromalı oluyor.cokacimcoookmeyvelisini yaparsanız eğer kremayı portakalsuyunla hazırlayın hmmm dehşet bişey oda ağzım sulandı anlatırken bile cokacimcoookbirgünde meyvelisini yapar koyarım hemde görüntü daha bir iştah açıcı süsülü püslü bişeycokacimcoook:icecream:

bak simdi ya okudukca gözlerim ayri fildir fildirlesiyo zor zapt ediyorum yok öyle sunlari denedim su cesitleri yaptim demekkle olmaz gözlerimizin bayram etmesini istiyosan tek tek bir bir resimlerini ekliceksinki ben yapmasamda migdem senlensin oturdugum yerden kalori aliim alisdim artikin fotolarini kessinlikle isterim haberin olayerimseniben:teytey::dance:sositososito

bak simdi ya okudukca gözlerim ayri fildir fildirlesiyo zor zapt ediyorum yok öyle sunlari denedim su cesitleri yaptim demekkle olmaz gözlerimizin bayram etmesini istiyosan tek tek bir bir resimlerini ekliceksinki ben yapmasamda migdem senlensin oturdugum yerden kalori aliim alisdim artikin fotolarini kessinlikle isterim haberin olayerimseniben:teytey::dance:sositososito
:roflol::roflol::roflol:
tamm canım eklerim muhakkakyerimseniben
boşver canım kalorileri sen yumoş yumoşda güzelsin gördüm fotoğraflarınısengözlerimebaksanab hemde abarttığın kadar değil be canım Şeniz
canım süpersin çok beğendim

çok sağol canım seninde yüreğine sağlık ilgine teşekkürlera.s.

Back
X