• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İktidar catismasi: Erkek gibi kiz vs erkek gibi erkek

Ben feminen gorunurum, en topuklu ayakkabiyi, en uzun etegi giyerim ama............lakin benim de icimde benzer bir canavar yasiyor. Hep burnumun dikine giderim, gururumu asla cignemem. Askimdan olsem bile gururum aradaysa kesinlikle taviz vermem. Gururum her seyden, herkesten once gelir, gururuma dokunan erkegi n yuzune tekrar bakmam, yakarim yikarim, hayatindan oyle giderim.Sertlikte de, is hayatinda da kaplan kesilirim, gerekirse meydan okumaktan cekinmem. is hayatinda rekabette de goze goz dise dis girerim, rekabeti severim, en iyi olmak icin cok calisirim.

Bence bunlar erkeklere ozgu karakter ozellikleri degil, toplum yumusak ve feminen davranmamiz icin baski yapiyor. Neden bir kadin da sert, dominant, ne istedigini bilen bir karaktere sahip olmasin?

Canimi sikan insanlari ayagimin altina almayi da dusundgum ara ara olmustur......kisiligim tavizsiz, kendim eyvallahsizim ama asla kendimi erkek gibi olarak tanimlamadim, bence baskin bir kisilik tasimak kadin/erkek olmakla degil o kisiyle alakali, toplum hanim hanimcik ol diyerek beynimizi bulandiriyor sadece.

Ben mutluyum karakterimden. Toplumun rol bictigi sekilde yumusakbasli, hanim hanimcik olamam asla.


haklısınız. mesela annemin klasik lafı. "az kız ol." yani bu süslen kendine bak demek. böyle olmak istemiyorum. içimden gelmiyor. bu yüzden kendimi hep erkek gibi hissettim. yanlış giden bir şeyler var sandım. sonra kadınlık hislerimi keşfettim. bunlar çatışıyor sandım.
yani hem çok sert dominant olup hem de bir erkeğin kollarında kedi olmayı arzu etmek çatışan şeyler değil belki.

ama erkek arkadaşım bunu hem seviyor hem de istemiyor gibi. geleneksel türk ailesinde büyümüş. yani muhafazakar. bir yanı farklı olanı istiyor bir yanı ailesinde gördüğünü arıyor.
 
evet. 14 yaşından beri. bazen sorun çıkarıyor atak dönemlerinde ama artık karakterimle iç içe geçti sanırım ne bileyim.

çok erken başlamış canım eşimde bipolar 10 yıldır hiç hastanede yattınmı ...senin bu ego tavrını bipolarda tetikleyebilir belki
 
Cok ilginç bi insansiniz bence..
Sevisinse her sorun halloluyorsa sevgi saygi degil salt cinsellige dayali bi iliski sizinkisi..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de dik başlı, dediğim dedik, inatçı ve otoriter bir tipim. Kuyruk dik, istediğimi elde edene kadar uğraşan...eşim de ilişkinin başında romantik, sakin yani benim tam tersimdi... ya da öyle gösterdi kendini. Şu sıralar ise her şey o kadar zıtlaştı ki değil eşim hayatımdaki en uzak kişi resmen. Günlerdir konuşmuyoruz, ben gururumdan aramam onun sebebini ise bilmiyorum herhalde sırf inat. Sonuçta bir süre sonra her şey çekilmez bir hal alıyor ne derece sakin olayım desen de karakter değişmiyor. Uymuyorsanız yolun başındayken ayrılmak en mantıklısı, sonradan işler sarpa sarıyor...
 
Back
X