• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilaç dozu yumurta kalitesini etkiler mi?

honeybabe

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2008
233
91
323
40
Hocam Merhaba,

Ben 17 aralıkta transfer oldum maalesef negatif. İlk denememdi. Dün doktorumla neden olmadığı konusunda görüşmeye gittim. Bence şanssızlık dedi ama konuşmalarından anladığım kadarı ile yüksek dozdan kaynaklanan bir durum oldu. Ben ilaç kullanmaya 28 kasım da başladım ve 17 aralıkta transferim oldu. günde 300 gonal f, 225 merional (menagon) kullanıyordum. bir yandan da prolaktinim için dostinex alıyordum. Bu kadar yüksek doza ve uzun süren ilaç tedavisine rağmen yanlızca 6 yumurta toplandı ve 4 ü döllendi. Bir günde geç döllendi yumurtalarım. transfer günü sadece 1 tane kalmıştı. Buna bakarak sorunun embriyolarda olduğunu ama daha ilk deneme olduğundan dolayı bir teşhis koymanın yanlış olduğunu yanlızca şanssızlık olarak nitelendirebileceğini belirtti. Bir de dosyamda '' yumurtalar çok koyu renk'' diye bir ibare bulunduğunu belirtti. Mart'ta tekrar bakarız ancak yumurta rezervin az ise başlamayız, erteleriz dedi. Bu da beni, yumurtalarım geç büyüdüğü ve geç çoğaldığı için yüksek dozda ilaç kullanımının yumurtalarıma zarar verdiğini düşünmeye itti. Siz ne dersiniz? Sizce yüksek doz yumurtalarıma zarar mı verdi ve acaba dostinex mi yumurtalarımın yavaş gelişmesine mi neden oldu? çünkü bir yerde dostinex yumurtaları baskılıyor diye okumuştum. Yanıtınız için teşekkürler

Hocam Merhaba,

Ben 17 aralıkta transfer oldum maalesef negatif. İlk denememdi. Dün doktorumla neden olmadığı konusunda görüşmeye gittim. Bence şanssızlık dedi ama konuşmalarından anladığım kadarı ile yüksek dozdan kaynaklanan bir durum oldu. Ben ilaç kullanmaya 28 kasım da başladım ve 17 aralıkta transferim oldu. günde 300 gonal f, 225 merional (menagon) kullanıyordum. bir yandan da prolaktinim için dostinex alıyordum. Bu kadar yüksek doza ve uzun süren ilaç tedavisine rağmen yanlızca 6 yumurta toplandı ve 4 ü döllendi. Bir günde geç döllendi yumurtalarım. transfer günü sadece 1 tane kalmıştı. Buna bakarak sorunun embriyolarda olduğunu ama daha ilk deneme olduğundan dolayı bir teşhis koymanın yanlış olduğunu yanlızca şanssızlık olarak nitelendirebileceğini belirtti. Bir de dosyamda '' yumurtalar çok koyu renk'' diye bir ibare bulunduğunu belirtti. Mart'ta tekrar bakarız ancak yumurta rezervin az ise başlamayız, erteleriz dedi. Bu da beni, yumurtalarım geç büyüdüğü ve geç çoğaldığı için yüksek dozda ilaç kullanımının yumurtalarıma zarar verdiğini düşünmeye itti. Siz ne dersiniz? Sizce yüksek doz yumurtalarıma zarar mı verdi ve acaba dostinex mi yumurtalarımın yavaş gelişmesine mi neden oldu? çünkü bir yerde dostinex yumurtaları baskılıyor diye okumuştum. Yanıtınız için teşekkürler
Merhabalar : Verdıgınız bılgılerden düşük yumurtalık rezervi oldugunu anlamaktayız. Yumurtalık rezervi ve yumurta kalıtesını artırmak ıcın neler yapılabılır ? ( sıgara ıcımı var ıse bırakılmalı , kılo fazlalıgı olan hastalarımızda :vucut kıtle indeksı 25 in altına dusurulmelı ( kılo verılmelı) , yumurtalık rezerv desteklemek ıcın bazı ılaclar onerılmelı) Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tüp bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır.
Embrıo kalıtesını %75 oranda yumurta ,%20-25 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır. Ayrıca yumurtaların hazırlandıgı (ınduksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır. İnduksıyon ( yumurta buyutme safhası) deneyım gerektıren bır durum oldugu ıcın tecrubelı ellerde yapılmalıdır. Kalıtelı bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı gunlerde %75-80 inin bolunmesı gerekır.ara basamaklarda bu orandan daha fazla kayıp olması verılen embrıo sayısını düşüreceginden gebelık oranının düşmesıne sebep olur.Embrıolarda gelısım ve bolunme asamasında problem olup olmadıgını anlamak için embrıoların embrıoskop denılen ozel sıstemlere konularak ızlenmesı de oldukca fayda saglıyacaktır. Tüm bu bılgıler ısıgında daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

Back