• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlaç için gün geçti. Korunmak için ne yapabilirim?

sinerJim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2010
182
1
0
İstanbul
slm doktor hanım. ben bu hafta sonu veya cuma qünü erkek arkadasmla birlikte olucam fakat ben kontrol hapı kullancaktım ve buqun adet oldum :( ilac kullanılcaksa adetin ilk qünü başlanır diye biliyorum çünkü. ilac alsaydınız madem diceksiniz ama alamadım erk. arkadasımı bekliorm. şimdi biz öyle yada böyle birlikte olcaz fakat ne yapabilirim korunmak icin.? ilac qünü qeçti artık.bidahaki ay kullanmaya başlicam. prezervatf felan kullanmkta istemiyo napcaz blmiyorm off :( arkadaslar sizde yardımcı olursanz sevinirm lütfnnn :(:(:(

nasıl yanı adetlıykenmı birlikte olucaksınakannehir

hayır o zamana kadar bitmiş olur. ben nasıl korunabilirim onu merak ediyorum. veya adet bittikten sonra yumurtlama dönemi başlamadan olur mu kaza olmasın daha snra aman . onuda öğrenmek istiyorum. mesela perşembe bitse kaç qn sonra yumurtlama dönemi başlar. ?

ılaca bugün başlasaydın bile koruması ilk ay %100 olmadığından ek korunma yöntemi gerekirdi.
Tahminime göre korunma çok önemli senin için. Yani kesin güvenli bir yöntem bulmalısın. Ve şu durumda en güvenlisi prezervatif. Kulnanmıyor diye birşey yok. Madem istiyor kullanacak. Hamile kalırsan bu sadece senin sorunun olmayacak herhalde. Bir zevki paylaşıyorsanız sorumluluğu da paylaşmak zorundasınız.
Sen de henüz geç değil, akşam ilaca başla. Ya da yarın sabah erken saatte başlarsan ilk gün başlamış sayılırsın. Ama dediğim gibi ilk ay asla güvenme hapa. Önümüzdeki aydan itibaren rahat edebilirsin.
yumurtlama günün sormuşsun, adetin ilk güninden 10 gün sonra filan başlar ama takvim yöntemi her zaman yanıltabilir. Koruyuculuğu %60'ı geçmez. Geri çekme yöntemi de öyle. %50 filan korur.
Aman dikkatli ol. Sonra kürtaj travması yaşamanı istemem bu yaşta.

İlaca bugün başlasaydın bile koruması ilk ay %100 olmadığından ek korunma yöntemi gerekirdi.
Tahminime göre korunma çok önemli senin için. Yani kesin güvenli bir yöntem bulmalısın. Ve şu durumda en güvenlisi prezervatif. Kulnanmıyor diye birşey yok. Madem istiyor kullanacak. Hamile kalırsan bu sadece senin sorunun olmayacak herhalde. Bir zevki paylaşıyorsanız sorumluluğu da paylaşmak zorundasınız.
Sen de henüz geç değil, akşam ilaca başla. Ya da yarın sabah erken saatte başlarsan ilk gün başlamış sayılırsın. Ama dediğim gibi ilk ay asla güvenme hapa. Önümüzdeki aydan itibaren rahat edebilirsin.
yumurtlama günün sormuşsun, adetin ilk güninden 10 gün sonra filan başlar ama takvim yöntemi her zaman yanıltabilir. Koruyuculuğu %60'ı geçmez. Geri çekme yöntemi de öyle. %50 filan korur.
Aman dikkatli ol. Sonra kürtaj travması yaşamanı istemem bu yaşta.

hmmm. mayısta ilk ilişkimde adetimin 3. ve 4. qününde korunmasız qirmiştik ve hiç bişey olmamıştı hamile kalınmayacağını bliyoduk. qene aynısı olsa hamile kalmam heralde.

ya güzel arkadasım evlı bıle degılsın nasıl kalkısacaksın yada yapıosun merak edıyorum gercekten yasınıda merak ettım

hmmm. mayısta ilk ilişkimde adetimin 3. ve 4. qününde korunmasız qirmiştik ve hiç bişey olmamıştı hamile kalınmayacağını bliyoduk. qene aynısı olsa hamile kalmam heralde.

Hayatım saçmalama. Ya bak her kadın yumurtlama gününde ilişkiye girse bile hamile kalmayabilir. Ama bir kere kalmaman bir daha kalmayacağın anlamına gelmez. İhtimal %10 bile olsa o riski almaya değer mi? Ki ben sana %40 diyorum. %40 ihtimalle hamile kalacaksın ve okul hayatın, psikolojin, sağlığın mahvolacak. Değer mi? Adam gibi korunun işte. Sana sağlıklı yolu söylüyorum. Bu ay ilaca başla. Ama ek olarak prezervatif de kullanın. Önümüzdeki aydan itibaren hapa güvenebilirsin.
Allahım keşke doktorlardan biri online olsaydı. Çok gözü kara konuşuyorsun ama başına öyle birşey gelirse çok yıpranırsın. Bir kadın için en ağır travmalardan biridir kürtaj olmak.

ilaç iç bari şimdiden de hamile kalma beyefendi de bi zahmet katlansın bu sefer de prezervatif kullansın

slm doktor hanım. ben bu hafta sonu veya cuma qünü erkek arkadasmla birlikte olucam fakat ben kontrol hapı kullancaktım ve buqun adet oldum :( ilac kullanılcaksa adetin ilk qünü başlanır diye biliyorum çünkü. ilac alsaydınız madem diceksiniz ama alamadım erk. arkadasımı bekliorm. şimdi biz öyle yada böyle birlikte olcaz fakat ne yapabilirim korunmak icin.? ilac qünü qeçti artık.bidahaki ay kullanmaya başlicam. prezervatf felan kullanmkta istemiyo napcaz blmiyorm off :( arkadaslar sizde yardımcı olursanz sevinirm lütfnnn :(:(:(

arkadaşların da dediği gibi prezervatif kullanmak zorundasınız. gebelik oluşmadan korunmak önemli olan kürtaj bir korunma biçimi değil ve sen de bunun için en güvenilir yol prezervatif. erkek arkadışın bunu kullanmayı red ederse ona göre davranırsın.

Back
X