İlaç kullanma korkum :( Cipro 500 Mg :(

Babanız hangi antibiyotiği kullanmıştı? Genelde penisilin içeren antibiyotiklerin alerji yapma ihtimali biraz yüksek oluyor, kullanmadan önce test yaptırmak gerekiyor. Bir de kullandığınız ilaçların diğer ilaçlarla etkileşim yapıp yapmadığına dikkat edin, doktorunuza kullandığınız başka ilaçlar varsa söyleyin...

İyide ben kendim ilaç önerim al bunu kullan korkma demedim
Kendi doktorunun yazdığı ilaçlar bunlar ki kendisi de antibiyotiğe karşı yan etki görmedim dedi
Zaten sabahta kullanmış ilaçlarını
doktorumuzun verdiği ilaca güvenemeyecek isek ne yapacağız peki.. :19:

Dogru söylemişsin canım doktorumun verdiği ilaç zaten kafama göre asla ama asla icemem. Agrı kesiciye ihtiyacım yok su an dediğim gibi böbrek ağrım sürekli var zaten,kasıkta aynı sekilde. Psikolojik olarak agrı duyuyor da olabilirim. Ama insan işte ilk defa kullacağı bir antibiyotik olunca korkuyor...

FUNIT ilacım bitti bu arada cok sukur yarın sabah CİPRO ya baslayacağım :)

Babanız hangi antibiyotiği kullanmıştı? Genelde penisilin içeren antibiyotiklerin alerji yapma ihtimali biraz yüksek oluyor, kullanmadan önce test yaptırmak gerekiyor. Bir de kullandığınız ilaçların diğer ilaçlarla etkileşim yapıp yapmadığına dikkat edin, doktorunuza kullandığınız başka ilaçlar varsa söyleyin...

Hiç hatırlamıyorum ismini ama o da böyle 1 kutu içiyor son 2 ilaç kala normal rutin içerken birden böyle bir yan etki gösteriyor,mesela aynı sekilde amcamın kızında da oldu böyle bir olay. Ama o üzüm yediğinde olmuş,üzümün üzerindeki ilaçtan... Kullandığım baska ilac yok

Kizlar destekleriniz sayesinde birazdan Cipro ya baslayacagim bakalim umarim korktugum gibi olmaz..

seni korkutmak istemem ama bildiğiniz bepanthen krem herşeye iyi gelen kremi bir kerede ben süriyim dedim yüzüme sürdüm sabah kalktıgımda yüzüm kocaman şişmiş ve bildiğiniz kırmızı rengi almıştı doktora gittim bepanthenin alerji yaptıgını söyledi o gün bugünüdr kullanmam o kremi yani düşünün herkesin sürdüğü herşeye iyi gelen krem bana neler yaptı 2 hafta işe gidemedim çünkü gözlerimin altı şişti önümü göremiyordum

Antibiyotik alerjisi genelde penisilin gibi ilaclarda gorunur. Benim ona karsi alerjim var ama onun disinda her turlu antibiyotigi rahatlikla icebiliyorum. kasinti ve siskinlik gibi yan etkiler olursa hemen hastanede anti histamin ilaci vurulunca geciyor. Alerjik reaksiyon oldugunda asla bekletmeyin nefes yolunda siskinlik olursa nefessizlik istenmeyen sonuclar uretebilir.

Canim sen rahatlikla icebilirsin korkma ilaclardan. sadece bazi ilaclari karistirma yeterli bide hamile kalmayi deniyorsan kullanma derim :)

Herkese merhaba. Bütün mesajları okuyup tam da derdimi anlatan bu formu bulunca cok sevindim. Sistit belası yuzunden doktor cipro 500 mg verdi. Klebsiella diye bir bakteri uremis. İçmm gerek ilacı. Ama gelin gorun ku alerjim var mi yok mu bilmiyorum. Ne yapacağım kizlar??

Herkese merhaba. Bütün mesajları okuyup tam da derdimi anlatan bu formu bulunca cok sevindim. Sistit belası yuzunden doktor cipro 500 mg verdi. Klebsiella diye bir bakteri uremis. İçmm gerek ilacı. Ama gelin gorun ku alerjim var mi yok mu bilmiyorum. Ne yapacağım kizlar??

Herkese merhaba. Bütün mesajları okuyup tam da derdimi anlatan bu formu bulunca cok sevindim. Sistit belası yuzunden doktor cipro 500 mg verdi. Klebsiella diye bir bakteri uremis. İçmem gerek ilacı. Ama gelin gorun ku alerjim var mi yok mu bilmiyorum. Ne yapacağım kizlar??

Herkese merhaba. Bütün mesajları okuyup tam da derdimi anlatan bu formu bulunca cok sevindim. Sistit belası yuzunden doktor cipro 500 mg verdi. Klebsiella diye bir bakteri uremis. İçmem gerek ilacı. Ama gelin gorun ku alerjim var mi yok mu bilmiyorum. Ne yapacağım kizlar??

alerjiniz varmı yokmu bilemem ama cipro mucizevi bi ilaç
idrar yollarımda iltihap vardı doktor sürüyle ilaç verdi sadece cipro yarım saatte kurtardı beni bu illetten
annemde de yanma vardı o da aynı şekilde anında kesti

alerji konusunda beni yönlendirebilecek bir arkadaş var mıdır peki?
özellikle bu ilaç alerjileri konusunda..

Daha oncr kullandiysan ve bibsikinti olmadiysa antibiyitige karsi bisey olmaz.eger ilaca bi allerjin yoksa bu ilacjarda bi sikinti yok.ben de kullandim .buscopan cantamdan cikmaz her daim kurtaricidir ayrica kas gevsetici oldugi icin biraz rahatlarsin uyku yapar ama iyi bi ilactir.cipro da gyzel bi antibiyotik aksatmadan ictigin takdirde bi faha kullanmana gerek kalmadan iyilesirsin..grcmis olsun canim sanada babana da bu arada

Bir çok çeşit alerjisi olan bir insan olarak konu eski olmasına ragmen yazmadan duramadım .Ürtiker hastasıyım uzun zamandır 2 sene önce mide ağrısından bi ağrı kesici içtim sonra yüzümde ve kollarımda ürtiker gibi şeyler çıktı ama hiç beklemiyordum ve ilaca olabilceği hiç aklıma gelmedi normal günlük çıkanlardan sandım fakat içim rahat etmedi ve hastaneye gittim serum taktı meger serumada alerjim varmış tüm vucudum büyük kücük kırmızı kabarcıklar içinde kaldı tanınamıyacak hale geldim sonra doktor beni o halde eve yolladı ve öylece gecmesini bekledim .Doktor hatalıydı verdiği ilaçla ama yapabilcek bişeyim yoktu.O günden beri ağır ilaç kullanmıyorum her gittiğim doktora anlatıyorum muhakkak şanslıyım ki boğazımda veya damarlarımda çıkmadı ama cıkabilirdide ölüm riski cok yüksek sakın bilmeden okumadan en önemlisi doktora başvurmadan kullanmayın .Önceden birşey olmadıysa yinede rahat edemeyorsanız ilaç alerjisi testi olabilirsiniz.

alerji konusunda beni yönlendirebilecek bir arkadaş var mıdır peki?
özellikle bu ilaç alerjileri konusunda..
Test olmadan veya denemeden bilemezsiniz bu durumu doktorunuza bi sorun alerji riski yüksek mı ya deneyecek yada test yaptıracaksınız başka bi şekilde anlayamazsınız

geçmiş olsun canım ben de ciproyu çok kullandım zamanında sistitten. ama noldu şimdi nurtopu gibi taşım var...

ayrıca korkarsan yan etkiye davetiye çıkarmış gibi olursun.
Cipro böbrek taşimi yapti canim sende? Ben
de bikaç ay surekli kullandim. Gecmeyen sistit belasi yuzunden, inş problem çikmaz

Kızlar ben ilaç kullanmaktan cok korkuyorum. Bunun nedeni büyük ihtimalle babamın geçirdiği rahatsızlık.

Babam yaklaşık 1 yıl önce bir antibiyotik kullanmış,ben evde değildim o sırada,ilaç ona alerji yapmış,vücudu ve iç organları şişmiş. İlkinde anlamadığı icin vücudu ciddi bir şekilde şişene kadar doktora danışmamıştı. Allah korudu son anda müdahale edildi ve aylarca bu nedenle panik atak hastalığıyla mücadele etti. Yaklaşık 3-4 ay önce yine bir ağrı kesici içmişti ancak vücudunun reaksiyonunu kısa sürede anladı ve 5 dakika icinde vucudu kaşındıgı ıcın doktora başvurdu.

Bu olaylardan sonra ben ilaç içmeye cok korkuyorum. Bu reaksiyonlar nadir mi görülür kızlar?

Dün buraya yazmıştım,vajinal mantar ıcın doktor bana ilaç verdi.

FUNIT yazmıştı 4 adet kapsul var icinde. İlk ikisini sabah ictim,simdi kalan ikisini iceceğim ancak evde kimse yok ve olur da bir reaksiyon gösterirse diye korkuyorum cok :14: Bugune kadar basıma en ufak bir yan etki bile gelmedi ancak babamdan dolayı cok ama cok korkuyorum bu durumdan...

Yarında CİPRO 500 mg antibiyotige baslayacağım,ilacı kullanmam gerektiğini biliyorum. Kullananlar var mı kızlar,yan etkileri oldu mu. İnternetten okudum millet aspirin gibi yutuyor bu ilacları.

Bir de bu ilacın yanında BUSCOPAN PLUS ağrı kesici vermiş,günde 3 tane yazmış. Benim günde 3 tane icmem icin bir sebebim ağrım yok ki. Kas gevsetici olarakta kullanılıyormuş acaba antibiyotigin yan etkilerine karsı vermiş olabilir mi doktorum bu ilacı ?
:26:

Cok korkuyorum kızlar,binbir dua okuyorum icerken. Korkularım yersiz mi ne dersiniz yardımcı olun lütfen...
:14:
Cipro yi hamilelik dahil birçok kez kullandım
Hamilelikte verildiğine göre dediğiniz gibi çok kötü etkileri olmaz
Hem babanız ilk reaksiyonda onemsememis siz öyle yapmazsınız rahat olun

Back
X