Ilaclarla yumurtalarin uyarilamamasi

MeleklerinAnnesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
120
57
98
Merhabalar Bulent Bey,
Bende erken yumurta yetmezligi var. Sansimin cok dusuk oldugunu biliyorum ama yinede tup bebek denemelerine devam ediyorum. Bugune kadar 12 tane denedim, icinde iptal olanlar da var.
Tup bebek sirasinda soyle bir durum olusuyor, cok yuksek dozda ilac kullaniyorum (150 menopur, 300 gonal f , antogonist protokol) ama 1 tane yumurta ya 20 gunde buyuyor ya da hic buyumuyor ve tedavi iptal oluyor. Ama bir sonraki ay, 2-3 yumurta kendiliginden buyuyor ve catliyor ya da kiste donusuyorlar.
Bu durumda nasil yol izlenmeli? Merak ettigim sey, yumurtalar neden ilaclara cevap vermiyorda bir sonraki ay cevap veriyorlar?
Tesekkur ederim.

Merhabalar Bulent Bey,
Bende erken yumurta yetmezligi var. Sansimin cok dusuk oldugunu biliyorum ama yinede tup bebek denemelerine devam ediyorum. Bugune kadar 12 tane denedim, icinde iptal olanlar da var.
Tup bebek sirasinda soyle bir durum olusuyor, cok yuksek dozda ilac kullaniyorum (150 menopur, 300 gonal f , antogonist protokol) ama 1 tane yumurta ya 20 gunde buyuyor ya da hic buyumuyor ve tedavi iptal oluyor. Ama bir sonraki ay, 2-3 yumurta kendiliginden buyuyor ve catliyor ya da kiste donusuyorlar.
Bu durumda nasil yol izlenmeli? Merak ettigim sey, yumurtalar neden ilaclara cevap vermiyorda bir sonraki ay cevap veriyorlar?
Tesekkur ederim.
Amh tesri ile mi teshic konuldu Allah kucagnizi bos birakmisn Allah yardimciniz olsun normalde adet dongunuz nasil ilac ile.mi olyorsunuz hangi testte bu skntiniz ortaya cikti yanitlrsaniz sevinirm

Merhabalar Bulent Bey,
Tesekkur ederim.
Merhabalar : )Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir.Bu baglamda adetınızın 2. veya 3. gunu gelmenız halınde yapılacak usg ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul (yumurta kesecıklerı)varlıgına gore tedavıye baslanıp baslanamıyacagı veya antral folıkul varlıgına gore tedavıye baslar ısek gebelık oranı ve eve canlı bebek ıle gıtme oranı % kac olucagı sorularına yanıt bulacaksınız.yumurtalık destek bazı destek tedavıler verılebılır( dhea ,ko enzım q10 , c vıtamın , omega , lıkopen ..vs)ilac protokolu ve dozu degıstırılebılır . Naturel sıklus denenebılır. Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
Back
X