ilerde ne yapacağımı bilmiyorum

prense_s

'küçüğüm..'
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
726
10
46
Tekirdağ
arkadaşlar ben tekstıl okuyorum onlısans bunu yukseltmeyı dusunmuyorum ısyerı acma belgem var ılerde kendıme dukkan acarım terzı olurum dıyorum fakat bunu ıcın bıraz tecrube gerekıyo ama yemek yapmayı çok sevıyorum ve çevremın soyledıgıne gore gercekten guzel yemek yapıyorum kısa sure çalıstıgım ısyerınde bıle mtfak vardı yemeklerı ben yaptım herkes mennun kalmıstı evdede yemeklerı ben yaptıgım ıcın sureklı kendımı yenılıyorum yanı okulum bıtınce ascılık kursuna gıdım dıyorum ama ya ıs bulursam tekstılı bosunamı okumus olcam dıyom aşçı unvanınıda almak ıstemıyrum hep yemek yapıp bunları ınsanlara ben sunım ıstıyorum off bende bilmiyorum çok kararsızım :s

ahçılıkta çok ıyı para var :) ama terzılıkte güzel ..bende begendıgın sevdıgın işiyap ...ahcılık :) bende çok güzel yemek yerım :) sen yaparsın ben yerım :)

canım öncelikle kendi mesleğinle ilgili biraz çalışıp 20000 vs gibi bir para biriktirip sonra da güzel ünlü (mesela mutfak sanatları akademisi) bir aşçlık okulundan sertifika alsan olurmu? hem kendi mesleğini yapmış olup sonra zevkine yönelmiş olursun hem de deli gibi para kazanıyor olursun. sevdiğin bir mesleğin olmalı...
bak o söylediğim kursun sitesi. uluslararası aşçılık sertifikası 11.800 ytl ama uluslararası profesyonel aşçı oluyosun. değer yani:

MUTFAK SANATLARI AKADEMİSİ

ascilik terzilikten iyi bence...ama tekstil okumussun buda senin altin bilezigin degil mi? isin zor görünüyor..sen terziligi cok istemiyorsun gibime geldi..insan sevdgi isi yapmali..her unv okuyan okudugu bölümün isini yapmiyorki Turkiyede..senin kalbinden ne geciyorsa gönlün gercekten ne istiyorsa onu yap..daha verimli olursun..insan yaptigi isi mutlaka sevmeli...

o kadar insan varki okudukları bölümlerle alakasız işlerde çalışıyorlar..
bence önemli olan seni mutlu edecek olan işte çalışmandır

o dedıgınız yerı arastırdım evet olabılır ama baska sehırde okumaktanda yorukdum.hım bıde terzılıgı sevıyorum kendıme aıt dıkıs makınam var sadece yemek yapmayıda sevıyorum bunuda degerlendırmek ıstıyorum tabı evet hks okudugu bolumde calsımıyor ama calsımak ısterım ben =) sağolun hpnıze

bu tekstıl okuyanlar neden farklı bolumlere ılgı duyarlar acaba kendımden ve cevremden bılıyorum da bu tekstılde mı bır problem var acaba demeden alamadım kendımı.canım ben de tekstıl okudum .tekstıl dokuma mezunuyum .kız meslekde tekstıl unv de tekstıldı.hıc tasarıma yonelık egıtım almadım okul boyunca .sadece kalıp ve dıkıs uzerıne egıtım alınca,modelıstlıgı pekıstırmek uzere özel kurslara da gıttım .malum bılırsın pıyasada elde kalıp dıye bır olay kalmadı .ekstra gerber v8 egıtımıde aldım .egıtım surecınce hersey ıyı guzeldı kalıp cıkarmayı sevıyuordum .iş hayatına atılana kadar tabı .su anda nefret ettım desem yerıdır .malesef tekstıl eskısı kadar degerlı bır meslek degıl.sımdı herkez modelıst olmus o yuzden okuyana da deger verılmıyor .unv.okuyan da modelıst okumayan da modelıst .benım calsıtıgım sırket buyuk bır fırmaydı .modelhane oldukca buyuktu .sefım ılkokul mezunuydu .hatta cogu ılkokul mezunuydu .ama yıllarını vermısler bu meslege ,o yuzden tecrubelerınden dolayı okuyanı adam yerıne koymuyorlar bıle .bıldıgın sonradan gorme ınsanlar .okadar yıllarını verıyorsun adam yerıne koyulmuyorsun ınsanı bu durum ıster ıstemez ıncıltıyor .modelhanenın ust katı konfeksıyondu .kalıbı cıkarıyorduk ,numunenın tum asamalarıyla bız ılgılenıyorduk urun gıdene kadar .dogal olarak konfeksıyon bolumune de cıkardık.bır gun hıc unutmam numunemın acıl yetısmesı gerekıyordu .elımden gelenı yapıyorum kosusturuyorum ,ve urunun utu de cekmesı gerekıyordu .utucuden rıca edıyorum utulemıyor .o bunun ısı olmasına ragmen bırde onların kaprısını cekıyordum.gonullerı olucakta anca o zaman utuleyecek o numuneyı .adamlar o kadar rahat yanı .kımseye laf soz gecıremıyorsun .ustune bır de ben utucuden bır azar ısıtıım koca sırkette benı rezıl ettı .ınanırmısın sefım gıgını cıkarmadı .sen kıme bagırıyorsun o senın ısın nasıl utulemezsın demedı .kısacası tatlım ,bu sektor nankor ne okuduguna saygı duyan var ne emegının karsılıgını alıyorsun ,ne de koruyanın kollayanın .nefret ettım bu meslekten .

ben de aynı senın gıbı yol ayrımına gırdım resmen .benım de planım da stılıstlıge tasarıma yonelmek var .bunun uzerıne egıtımlere baslamak ıstıyorum .ve moda evınde staj planlıyorum .tek carem bu sanırım .baska bır olanagım yok .ama kucuklugumden berı hep cocuk gelısımı okumayı cok ıstemıstım ıcımde ukte kaldı .ama aılem benı tekstıle yonlendırdı malesef.bazen dusunuyorum herseye sıfırdan baslayıp cocuk gelısımı bolumune hazırlanıp okusam mı dıyorum .ama bır tarafım da gec kaldıgımı soyluyor .offff gercekten cok zor .ne yapıcagımı bılmıyorum .sanırım senınle aynı durumdayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…