• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlerlemiş boyun düzleşmesi

haticeshnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
Arkadaşlar boyun düzleşmem ileri seviyede baş ağrılarım , denge problemlerim çok oluyor bu durumu yaşayanlar yorum yapabilir mi
Ya da çare bulanlar

Benim de bu şekilde. Fizik tedaviyle biraz daha iyi oldum. Baş ağrıları için gon blokaj yaptırdım. Baş dönmesi ve denge için kbbye gideceğim bir de

ilerleyince düzleşme değil de fıtık tanısı almıyor mu artık

ilerleyince düzleşme değil de fıtık tanısı almıyor mu artık
Hayir duzlesme ile fitik baska seyler bebekli, duzlesme omuriligin ters c yapisinin bozulmasi oluyor, ancak duzlesmesi olanlarin genelde boyun fitigida oluyor zaten mesela bende 4 tane ameliyatlik fitik var, ek olarak duzlesmemde var.

Hayir duzlesme ile fitik baska seyler bebekli, duzlesme omuriligin ters c yapisinin bozulmasi oluyor, ancak duzlesmesi olanlarin genelde boyun fitigida oluyor zaten mesela bende 4 tane ameliyatlik fitik var, ek olarak duzlesmemde var.
Düzleşmemden dolayı birebir bana özel duruma da özel yastık kullanıyorum bi iyilik hali Göremiyorum

Fizik tedavi gormustum 2019 da.
Boyle bikaç yılda bir fizik tedavisi mı göreceğiz ben anlamıyorum ki. Uykudan boyun omuz ağrısıyla yorgun uyanmak. Şuan yazarken bile mesela kafam boynuma ağır geliyor taşıyamıyor sanki hissi

Düzleşmemden dolayı birebir bana özel duruma da özel yastık kullanıyorum bi iyilik hali Göremiyorum

Boyle bikaç yılda bir fizik tedavisi mı göreceğiz ben anlamıyorum ki. Uykudan boyun omuz ağrısıyla yorgun uyanmak. Şuan yazarken bile mesela kafam boynuma ağır geliyor taşıyamıyor sanki hissi
Ben en son fizik tedavimi (ki hicbir doktor onermedi, aksine fizik tedavi buna care olamaz lafini cok duydum) 2011'de aldim.

2009'dan beri taniliyim, tani aldigim gun doktor onerisiyle visco ortopedik yastik, visco yatak ve boyunluk edindim. Agrim cok arttiginda sulidin thermo plus suruyorum (thermo olani en etkilisi) boyunlugumu takiyor oyle yatiyorum (boyunlukla yatma önerilmiyor ama ben cok rahatliyorum), sabah ilk is kalkinca dus alip, sicak havlu sariyorum boynuma, asla saclarimi islak birakmam mesela inanilmaz arttiriyor.

Ortopedik yastigin yuksek olan yonunu agrim cokken, alcak olan yonunu agrim rahatsiz etmiyorken kullaniyorum.

Asla ama asla masa başında uzun zaman gecirmiyorum, gecireceksem boyunlugumu takiyorum, masamda keza ayni sekilde ozel uretim bir masa tamamen benim boyuma durusuma ozel yaptirdim, ekran yuksekligi klavye ve mouse'un bulundugu yerlerin yuksekligi vs hep ergonomik olarak dusunuldu. (Home office calistigim icin tabi bu lukse sahibim, gerci artik kurumsallarda daha düzgün ofis mobilyalari tercih ediyordur)

Uyku saatlerime dikkat etmeliyim ama asla mumkun olmuyor ki bu beni cok etkiliyor.

Ben elimden geldigince agri kesici kullanmiyorum, 4 yillik gebelik ve emzirme surecimde bedenim zaten agri kesiciden oyle arindiki artik parol dahi bende etkili oluyor.

Benim de bu şekilde. Fizik tedaviyle biraz daha iyi oldum. Baş ağrıları için gon blokaj yaptırdım. Baş dönmesi ve denge için kbbye gideceğim bir de
KBB de bir şey çıkmıyor ben 6 ayrı doktora gittim tamamen boyun kaynaklı

Arkadaşlar boyun düzleşmem ileri seviyede baş ağrılarım , denge problemlerim çok oluyor bu durumu yaşayanlar yorum yapabilir mi
Ya da çare bulanlar
Benim gözlerim ağrıyor göz kapaklarıma ağırlık çöküyor ensem başımın arkası ağrıyor . Yürürken denge kaybı halsizlik var bayılcam sanıyorum hep

Benim gözlerim ağrıyor göz kapaklarıma ağırlık çöküyor ensem başımın arkası ağrıyor . Yürürken denge kaybı halsizlik var bayılcam sanıyorum hep
Hepsi aynı belirtiler
En zoru da denge kaybı bence ya
Hep düşecekmiş korkusu
Rahatça bir yere gidip gelememe

Hepsi aynı belirtiler
En zoru da denge kaybı bence ya
Hep düşecekmiş korkusu
Rahatça bir yere gidip gelememe
Kardiyolojiye gittim kalbimde bişey çıkmadı ama kolumun altına doğru omuzuma yakın yer bile ara ara agrıyo deliriyorum ya

Birakmayacaksaniz boyun hareketleri hayatinizin bir parcasi olacak gun asiri mutlaka yapiyorum benim 3. Seviye idi son seviyeden bir oncesi ters C olmak uzereydi suan cok net duzelme var son goren doktor bana ilk boyle gelsen boyun duzlesmen yok derdim dedi.

Yaptiklarim
1) 2 ay boyunca manuel terapi ile birlikte kayroprakti seansi aldim haftada 2 yurtdisinda yaygin tr de var mi bilmiyorum once kayan omurlarimi duzeltmeyi hedeflediler cok faydasini gordum agrilarim 1 kac seansta gecti

2) Haftada 3 fizik yedaviye basladim once boyun temelliydi sonra tum vucut calismasi yaptik yapiyoruz 2 yildir vucut kaslari ve boyun kaslari kuvvetlenmez ise iyilesmek mumkun degil.

3) yastigimi degistirdim tatilede gitsem yastigimla gidiyorum

Agrim artik hic yok ama gerildigini ya da sertlestigimi hissettigim an basic bi egzersiz var youtubede hemen onu yapiyorum 5x1 boyun fitik, tansiyon basagrisi vs gibi bir ismi var videonun benim kurtaricim mutlaka tavsiye ederim.

Back
X