Düzleşmemden dolayı birebir bana özel duruma da özel yastık kullanıyorum bi iyilik hali Göremiyorum
Fizik tedavi gormustum 2019 da.
Boyle bikaç yılda bir fizik tedavisi mı göreceğiz ben anlamıyorum ki. Uykudan boyun omuz ağrısıyla yorgun uyanmak. Şuan yazarken bile mesela kafam boynuma ağır geliyor taşıyamıyor sanki hissi
Ben en son fizik tedavimi (ki hicbir doktor onermedi, aksine fizik tedavi buna care olamaz lafini cok duydum) 2011'de aldim.
2009'dan beri taniliyim, tani aldigim gun doktor onerisiyle visco ortopedik yastik, visco yatak ve boyunluk edindim. Agrim cok arttiginda sulidin thermo plus suruyorum (thermo olani en etkilisi) boyunlugumu takiyor oyle yatiyorum (boyunlukla yatma önerilmiyor ama ben cok rahatliyorum), sabah ilk is kalkinca dus alip, sicak havlu sariyorum boynuma, asla saclarimi islak birakmam mesela inanilmaz arttiriyor.
Ortopedik yastigin yuksek olan yonunu agrim cokken, alcak olan yonunu agrim rahatsiz etmiyorken kullaniyorum.
Asla ama asla masa başında uzun zaman gecirmiyorum, gecireceksem boyunlugumu takiyorum, masamda keza ayni sekilde ozel uretim bir masa tamamen benim boyuma durusuma ozel yaptirdim, ekran yuksekligi klavye ve mouse'un bulundugu yerlerin yuksekligi vs hep ergonomik olarak dusunuldu. (Home office calistigim icin tabi bu lukse sahibim, gerci artik kurumsallarda daha düzgün ofis mobilyalari tercih ediyordur)
Uyku saatlerime dikkat etmeliyim ama asla mumkun olmuyor ki bu beni cok etkiliyor.
Ben elimden geldigince agri kesici kullanmiyorum, 4 yillik gebelik ve emzirme surecimde bedenim zaten agri kesiciden oyle arindiki artik parol dahi bende etkili oluyor.