İletişimsizlik çığ gibi büyüyor:((

bushed

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
415
152
53
40
İyi akşamlar kızlar..eşimle sorunum,sorunlarımızı konuşarak çözümleyemememiz.ne Zaman bi sıkıntımız olsa sorun ne diye sorsam benle konuşmak yerine yok bişi diyip duruyo.son tartışmamız da içime oturdu ama bi yere bağlayamadık.eşleriyle iletişim problemi olanlar bunu Nasıl aşıyorlar,ben karşımda muhabbet edecek birini bulamayınca yükseliyorum sonra yine kendi içimi yiyorum böle devam ederse de sanırım evliliğim bitecek bu durum çok yoruyo beni.iyiye gerçekten iyiyiz ama ne Zaman sıkıntı olsa yalnızım

Alın çayınızı , kahvenızı oturun konusun . Çemkırmeden nazıkce bır yaklas bakalım ne dıyecek .

Sorun ne demektense,bir sıkıntın mı var,seni düşünceli görüyorum,yapabileceğim bir şey var mı deyin.Önce rahatladın,sakince yaklaşın.

Ya işte karşımdaki kişi o yapıda değil konuşmayı pek tercih etmiyorne Zaman denesem yok bişi deyip duruyor.şu 1haftadır bana soğuk davranıyor ama sorsam benim abartımannemin bile dikkatini çekmiş kardeşime bişi mi var bunların arasında diye sormuş..acaba bir müddet kendi haline mi bırakayım.o Zaman da benim içim içimi yiyor

Ya işte karşımdaki kişi o yapıda değil konuşmayı pek tercih etmiyorne Zaman denesem yok bişi deyip duruyor.şu 1haftadır bana soğuk davranıyor ama sorsam benim abartımannemin bile dikkatini çekmiş kardeşime bişi mi var bunların arasında diye sormuş..acaba bir müddet kendi haline mi bırakayım.o Zaman da benim içim içimi yiyor
Acaba sizin haberiniz olmayan borca girmiş olabilir mi?Şans oyunlarıyla arası nasıl?Ödeme güçlüğü çekiyorsa kafaya takıyor olabilir.

Her tartışmayı bir yere bağlamak gerekmiyor. Illa bir haklı bir haksız olmaz
Erkekler malesef bizler gibi değiller. Sorunları konuşmayı sevmiyorlar
Yorum yapmadan yada karşılık vermeden dinlemeyi deneyin tabi tahammülünüz varsa
Hiç değilse derdini anlamış olursunuz
Her şikayeti tartışmayla bitiyorsa susayım daha iyi diyor olabilir

Durup dururken mi bu hali alıyor eşiniz?eğer bilmeden onun hoşuna gitmeyen birşeyi yaptıysanız veya dediyseniz ondan da olabilir?dağ dağa küsmüs dağın haberi olmamış gibi.Bence siz hiçbişey yokmuş gibi davranın üzerine gitmeyin ,ne zamana kadar böyle daveanacakli elbet gelip konuşacak sizinle,erkekler konuşalım!sorun ne? Ne oldu?neden böylesin?hadi söyle! Gibi kelimeler erkeklerde ters tepiyor o yüzden sizde sessiz kalın bakalım ne olacak.

Aynen dediğiniz gibi ne Zaman sorsam geçiştiriyor evet bi sorun yaşadık.ama bunu tatlıya bağlıyamıyoruz.ben ona inemiyorum kafasındakini çıkaramıyorum kendi içinde halletmeye çalışıyor ama ben eşiyim benle konuşmayacaksa benle paylaşmayacaksa ben niye varım.benden mi soğudu da beni dışlıyo ne olduğunu bilmediğim içinde kafamda milyonlarca tilki..bunartık evliliğimi sorgulatıyor yıllarca böle yapabilir miyim ..

İletişim problemi çok kötü gerçekten . bizimde en büyük sorunumuz bu. Hele en ufak bi tartışma olsun iyi bişey desem bile kötü anlıyor ... Yada kendi demek istediği iyi şeyleri anlatamıyor . birbirmizi anlamıyoruz :KK53:. nasıl çözülür iletişim problemi bilmiyorum . al karşına konuş la olmuyor ışte .

'Sorun ne' diye bir cümle direkt karşı tarafı tahriktir.
Bir şey yok ama kendi kendine gene neyi büyüttün'ün diğer bir ifadesidir.
İletişimsizlikten öte, birey olarak nasıl iletişim kurabileceğimizi öğrenmemiz gerekiyor.
Cümleler 'ben ya da sen' özneleri ile başladığı zaman zaten bir sonuca varmak imkansızdır.

Kendimden örnek verecek olursam, eşimin tavırlı davrandığını düşündüğüm zamanlarda konuşmaya 'hayatım, günün nasıl geçti, anlatır mısın?' gibi basit bir cümleyle başlayıp, 'şöyle uzak davranışlarımız olduğu zaman üzülüyorum, biz birbirimizi ancak kırgınlıklarımızı söyleyerek düzeltebiliriz, bu sebeple seni incitecek bir şeyi bilmeden yapmış olabilirim, düşünememiş olabilirim, bunu anlatabilirsin ve beraber üstesinden gelebiliriz' ile devam ettikten sonra gerisi zaten çorap söküğü.

Kısaca, iletişim karşılıklı dinleme ve tarafsız düşünce ifadesi ile ortaya çıkabilecek bir kavramdır.
Tahrik edici, suçlayıcı, iğneleyici en ufak bir mimik bile, aslında sorun olmayan bir şeyi büyük bir yıkım haline getirebilir.

Back
X