iletisimsizlik...??

GKBN1987

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
246
60
28
Kayinvalidemi cok severim iyidir hostur. Annem mesela daha konuskan dünürüm diye diye dilinde tüy kalmadi. Zamaninda cok arardi, hal hatir sorardi, giderdi, maksat samimiyetlik kurabilmek. Artik akrabayiz diyebilme cabasindaydi. Artik annemde elini cekti az yoruldu cunku. Kayinvalidemde tam aksine kendi halinde, ararsan konusursun aramassan aklina gelmez dogru duzgun. Yani nasil diyim, bazi yapilmasi gereken cok basit seyleri yapmiyor. Kac yasina gelmis kadin diyorum kendi kendime. Misal hasta olur ne bir gecmis olsun diye arar bu bir arkadas olur, akraban olur. Gidiyim ziyaret ediyim yok. Birinin bebegi olur hayirli olsuna gidiyim yok. Dugun deri okur gitmez. Ama gecenlerde kaynimin dugunu oldugunda kimse gelmiyor diye soylendi durdu, illa davetiye mi lzm, hrk biliyor dugun oldugnu diyor. Gelene gidilir, kimse bayilmiyordu xx oglu evleniyor dugunune gidelim diye. Anlamiyorum, dunku cocuklari deseniz hepsini yaparlar. Imanli ihlaslidir kayinvalidem, namazli niyazli. Lafda sozde herseyi biliyor ama icrat sifir. Annemede hak veriyorum, ama degismeyen insan degismiyor iste. Peyg. Efdmz bir hadisine daglarin yer degiscegine inaninda, insanlarin huy degistircegine inanmayin demis. Nkdr dogru. Off cok arada kaliyorum bzn. Dedigim gibi cok severim sayarim, ama anneme bes kurus kdr deger vermeyen dogru duzgun arayip sormayinca icim icimi kemiriyor. Konusayim diyorum ama nasil konuya gircem. Bide ustte cikmaya calisir ortam daha gerginlesir diye cekiniyorum. Ben cunki simdiye kdr hicbir buyugume karsi saygisizlik etmedim sesimi yukseltmedim..

Kafanıza takmanız gereken bir konu değil. Burada karşılıklı 2 muhatap var, anneniz ve kvniz. Zaten dünürlerin görüşmesi bana çok saçma geliyor, bırak daha iyi görüşmesinler. Annen üstüne düşmesin, kvyle konuşmayınca ve o aramayınca hayatınızdan ne eksiliyor? Gelinim gelip bana ''Annemi niye hiç aramıyorsun ilgi göstermiyorsun?'' dese, ''Sana ne, sen kendi işine bak'' diye terslerim açıkçası. Koca kadına bunları siz söyleyemezsiniz.
Ayrıca çok doğru bir hadis, annenize özgü yapmadığına göre yapacak bir şey yok, takmayın, takmayın, ve takmayın...

Aman be canım taktığın konuya bak ne kadar uzak o kadar iyi bence. Evli değilim ama burada okuduğum konulardan bunu anladım. Sürekli herşeye karışan biri olsa daha mı iyi. Takmayın bence.

zararı yoksa hiç dokunmayın,öyle kabul edin .. zaten uyarsanız zoraki bi samimiyet oluşacak o da mutlaka patlak verecek .. bazı insanlar asosyal olmak ister ,kimseye zarar vermeden kendi halinde yaşama hakkı diyelim biz buna .. ne güzel saygı da duyuyormuşsunuz,kaybetmemiş olursunuz saygıyı

K.validenizin yapisi boyle demekki o bu sekilde yasamaya alismis anladigim kadariyla sadece annenize karsi yapmiyor genel olarak boyleyse tamamen yapi kisilik meselesi degismez tabiki,bu zamana kadar bu konuda konusmadiysaniz bnce hic konusmayin derim nasil tepki verir araniz kotumu olur bunu bilemeyiz ama illaki konusayim diyorsaniz şansinizi deneyin ozaman uygun bir dille tabiki

Herkes farkli dusunuyor tabi, bende aileler nkdr samimi olursa gencler, evliler daha mutlu olur diye dusunuyorum. Sahsi fikrim tabiki. Annemd

Annenize özel tavrı değilse genel olarak karakteri böyleyse bence normal olduğu gibi kabul etmelisiniz herkes sıcak kanlı olmuyor.

Annemde babamda cok cok deger veripte kaybenlerden, malesef..

Aramaz sormaz buda onun karakteri..

Hayır yani simdi kaynanam annemi aramıyor dıye işim yok bunu mu dert edecem kendime..

Benimde annemle kaynanam ayda yılda bir görüşür..herkesin işi var gucu var..

Ne güzel işte iki taraf çok yakın olmasın zaten.Arada kaldığın zamanlar,tartışmalar olur.Sıkıntılı işler.Ne kadar mesafe o kadar mutluluk...Ayrıca gelinim bana dese bende tepki veririm saygısız gelir gözümde.

Yani annemler 25 yıl evli kaldılar öyle hiç dünürlerin araştığını hatırlamam.
Keza teyzem 30 yıldır evli annesiyle kayınvalidesi aynı sokaktaydı,çok sohbet etmezlerdi anca özel günlerde bir aradaydılar.
Abartmayın..İlla yakın olmaları gerekmiyor.
Böylesi daha iyi..

Of cnm ya baska derdin mi yok senin herseye karisan laf soyleyen dedikodu yapan biri olsa cok daha kotuydu durum kendi halindeymis kadin bosver onuda oyle kabul et tamam kabul sinir bozucu bir durum bide diger yandan bak olaya.

Ha bide bnm kv var agzindan matkapla laf alirsin ama laf sokmaya geldimi bulbul kesilir lafta herseyi o bilir o yapar ama icraat sifir malesef ben kendim mesafemi koruyorum hal boyle olunca.

Niye insanlari samimi yapicam diye ugrasiyorsunuz ki.herkesin mizaci farklidir herseyi kendinize yormayin.belki yuzgoz olmak istemuyordur kvniz

Back
X