İlgi duyduğum konular içinde seçim yapamıyorum.

monalazo

akşam güneşi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2016
5.003
4.566
123
60
Arkadaşlar, benim derdim de bir garip! Çok fazla yapmak istediğim şey var. Aralarında seçim yapamadığım için verim alamıyorum. El becerileri ile alakalı yeteneğim var. Maketten oyuncağa herşeyi zevkle yapıyorum. Bunları yaparken aynı zamanda yazmak istiyorum. Bir sürü tamamlanmamış roman, hikayem var. Aşçılığa ilgi duyuyorum, bununla ilgili zaten mesleğim ama diğer uğraşmak istediğim şeyler yüzünden işime odaklanamıyorum. Artı köye yerleşip ağaç evde yaşayıp, tavuk besleyip, domates yetiştirip mütevazi bir yaşam sürdürmek istiyorum. Karavan alıp sadece gezmek istiyorum. Off çok şey istiyorum ve hepsini aynı anda istiyorum. Bu da her günümün bir şeye odaklanamayarak geçmesini sağlıyor. Verimsiz olmak bende suçluluk hissine neden oluyor. Hiç biri diğerine ağır basmıyor. Hepsini yapmak istiyorum. Ama mümkün değil. Sorunum kendimi bir işe yönlendirdiğimde diğerlerinin beynimi kemirmesi. Kitap bile huzur içinde okuyamıyorum. Böyle sanki kafamın içinde arılar uçuyor. Varmı ya benim gibi? Bu günümde ziyan olup gidecek...üstelik tatil ve ben değerlendiremediğim için suçluluk içinde gece yatağa gideceğim.

Sakın boşan demeyin!

Çok zor şeyler değil ki bunlar. Yatmadan önce ertesi gün için plan oluşturup onu uygulayabilirsiniz, böylece diğerini yapmak isteme kaygınız olmaz çünkü birkaç saat sonra yapacağınızı bildiğiniz bir planınız var.

Karavan için havalar sıcakken birkaç haftalık bir şeyler planlayabilirsiniz. Molalarınızda yazılarınızı tamamlarsınız vs. Hem ilham gelir.

Bence yeterince istemiyorsunuz.

Normalde ne yapiyorsunuz? Calisiyor musun ogrenci misiniz vesaire anlaminda soruyorum.

Ben calisiyorum
Spora gidiyorum
Okula gidiyorum
Yelken kursuna yazildim
Bahcem var ama tavuk yok taze baharatlar domates cilek ve cicek
10 aylik bir de minnosum var

Duzgun bir planlamayla bence mumkun
Isterseniz genel hayatinizdan biraz bahsedin biz yardimci olmaya calisalim. Kacta kalkarsiniz ne yaparsiniz?

Çok zor şeyler değil ki bunlar. Yatmadan önce ertesi gün için plan oluşturup onu uygulayabilirsiniz, böylece diğerini yapmak isteme kaygınız olmaz çünkü birkaç saat sonra yapacağınızı bildiğiniz bir planınız var.

Karavan için havalar sıcakken birkaç haftalık bir şeyler planlayabilirsiniz. Molalarınızda yazılarınızı tamamlarsınız vs. Hem ilham gelir.
Sorunum bu zaten. Plan yapsam da uygulayamıyorum. Diğer yapmak istediğim şeyler beni rahat bırakmıyor. Mesela resim yapacak olsam. Hikayemi not aldığım ajandamı kafamdan silemiyorum. O nu düşünürken gözümün önüne bebek diktiğim kumaşlar geliyor. Dikiş makinasına otursam, örülmeyi bekleyen yünlerim kafamda bitiveriyor. Hepsine yarım yamalak vakit ayırabiliyorum. Bir türlü kendimi kontrol edemiyorum. Kısaca söylemek getekirse biriyle uğraşmaya kalksam diğeri kovalıyor gibi. Geleceğe dair plan yaparken bile neyi isteyeceğimi şaşırıyorum. Bu yüzden onunda tadı kaçıyor. Birbirinden ilgisiz yaşamlar istiyorum. Bakıyorum herkesin bir hedefi var ona göre mücadele veriyor.

Bu ne enevvvjiiii :confused:
Sakin ol sıraya koy hobilerini.
Tamam kimse ne kadar ömrü kaldı bilemez ama biraz abartmıyor musun?
Bigün boyunca uzanıp yatsan çıldırırsın sanırım günüm boşa gitti diye :)

Bence yeterince istemiyorsunuz.

Normalde ne yapiyorsunuz? Calisiyor musun ogrenci misiniz vesaire anlaminda soruyorum.

Ben calisiyorum
Spora gidiyorum
Okula gidiyorum
Yelken kursuna yazildim
Bahcem var ama tavuk yok taze baharatlar domates cilek ve cicek
10 aylik bir de minnosum var

Duzgun bir planlamayla bence mumkun
Isterseniz genel hayatinizdan biraz bahsedin biz yardimci olmaya calisalim. Kacta kalkarsiniz ne yaparsiniz?
Mesela bu sabah kalktım ve ilk olarak, altı gün önce doğum yapmış olan kedimi besledim. sonra kahvaltı hazırladım, kahvaltı yaparken eşim, her zamanki gibi saçma bir bahane bulup bana küstü ve evin yüklüğüne sığındı. Neyse ayak altında dolanmıyorken evi bir güzel temizledim. Sonra sıra geldi dikmem gereken kumaş bebeğe, yazmam gereken romana, örmem gereken tavşana, yapmak istediğim makete .... böyle uzayıp gidiyor. Bir beste yapmak istemiyorum. Karar verip birine başlasam da hepsi aynı anda kafamda oluyor. Ayıklayamıyorum. Çalışıyorum, pizza ustasıyım. Ayıptır söylemesi bir şey ortaya çıkardığım da herkes bayılıyor. Yapmak istediğim herşeyi seviyorum. Sorun hepsini eşit derecede sevmem ve hangisinin ucundan tutacağıma karar verememem. Kukla tiyatrosu bile yapmak istiyorum.

Bu ne enevvvjiiii :confused:
Sakin ol sıraya koy hobilerini.
Tamam kimse ne kadar ömrü kaldı bilemez ama biraz abartmıyor musun?
Bigün boyunca uzanıp yatsan çıldırırsın sanırım günüm boşa gitti diye :)
Ben hiç boş duramıyorum. Sakin olamıyorum bir türlü. Kendimi devamlı bir şeyler yapmaya mecbur hissediyorum.

Birine agirlik verince digeri geciyor baslasaniz bence digerlerinin istegi zamanla azalir.
Bende geçmiyor, sanki diğer yapmak istediğim şeyin birden albenisi artıyor, onu yapmadığım için kendimi suçlu hissediyorum. Halbuki onu yapıyor olsam bu sefer başkası takılacak aklıma biliyorum.

Bende geçmiyor, sanki diğer yapmak istediğim şeyin birden albenisi artıyor, onu yapmadığım için kendimi suçlu hissediyorum. Halbuki onu yapıyor olsam bu sefer başkası takılacak aklıma biliyorum.
Suan az istediginin malzemelerini kaldir bir sure zorla kendini cok hobi zarar hepside alakasiz maket bez bebek falan :)
Satis vs yapiyormusun yaptiklarin ne oluyor.

acaba kitap okurken odaklanama dikkat dağınıklığından mı? bu konuda bir fikriniz var mı?

Back
X