İlişki veya Evlilikte gelir farklılığı

ben suan aileme ufak bir destek saglıyorum ve bunu yapmam gerekebilir ileride de
okuyan kardeslerim var maasımın ne oldugunu bilmez kendisi bu konuyu söyledim o konulara senin gelirine ben karısamam dedi
yakın cift arkadaslarımızın arasında para muhabbeti cok döner onları cok ayıplıyor bu konularda

benim cekincem su aslında suan bile tatile vs gitmek istiyorum bunun cognu benim karsılamam gerekir ve bunu teklif etmeye cekiniyorum biraz.. yanlıs anlar mı sıkıntı olur mu diye bilemiyorum arkadaslarım kız kardesim vs diyor ki kimde varsa o yapar diğeri de baska seyleri karsılar bütcesine göre herkes diyor ama kafam karısık..

Ben ogrenciyken esim calisiyordu ve bana bakti desem yeri.
Sonra ben yillarca ondan fazla kazandim 2-3 kata ciktigi oldu. Oyle evlilik zamanlariydi zaten birikim falan yapmadik, artsaydi sorun olur muydu bilemem.
Sonra ben issiz kaldim tek bir maddi laf-elestiri isitmedim. Simdi calisiyorum ama esim benden fazla kazaniyor.

Bilemiyorum ki, kimin garantisi var ki, bugun sorun yoksa devam edersin, sorun yasarsan o gun yol ayrimina gelmissindir.

Maddi konularda cok hassasimdir, cabuk kirilirim.

Çok doğru bugün senin maaşın yüksektir yarın onun. Bu işler belli olmaz.

Nasil bir kazik? :110:

Çoğunuz daha o kadar gençsiniz ki.Yaşadıkça öğreniyorsun.Sadece senin yaşadıkların değil

etrafında yaşananlar da öğretiyor.

Bana yarın öleceksin deseler inanırdım, eşin bunları yapacak, diyecek deseler inanmazdım.

Sadece ben değil kimse eşim için inanmazdı.

Öğrendiğim birşey var ki hayatta hiç kimseye , hiç birşeye dört elle sarılmayacaksın.

ben suan aileme ufak bir destek saglıyorum ve bunu yapmam gerekebilir ileride de
okuyan kardeslerim var maasımın ne oldugunu bilmez kendisi bu konuyu söyledim o konulara senin gelirine ben karısamam dedi
yakın cift arkadaslarımızın arasında para muhabbeti cok döner onları cok ayıplıyor bu konularda

benim cekincem su aslında suan bile tatile vs gitmek istiyorum bunun cognu benim karsılamam gerekir ve bunu teklif etmeye cekiniyorum biraz.. yanlıs anlar mı sıkıntı olur mu diye bilemiyorum arkadaslarım kız kardesim vs diyor ki kimde varsa o yapar diğeri de baska seyleri karsılar bütcesine göre herkes diyor ama kafam karısık..

Evlenince ailene yaptığın yardıma karışabilir belli olmaz.

Ben uçak bileti alıp emri vaki yapıyorum. Zaten çalışıyorum yoruluyorum bir küçük tatilde yapmiyim mi? Diye halimi arz ediyorum. Bisey demiyor masrafları karşılıyor. Durumumuz yoktu bu ay derse ben öderim bir kısmını diyorum.

Çoğunuz daha o kadar gençsiniz ki.Yaşadıkça öğreniyorsun.Sadece senin yaşadıkların değil

etrafında yaşananlar da öğretiyor.

Bana yarın öleceksin deseler inanırdım, eşin bunları yapacak, diyecek deseler inanmazdım.

Sadece ben değil kimse eşim için inanmazdı.

Öğrendiğim birşey var ki hayatta hiç kimseye , hiç birşeye dört elle sarılmayacaksın.

Adınıza şirket mi açtı.?

Bütçe konusu her ailede farklı.
Evlenmeden önce eşimden fazla kazanıyordum. O zamanda senin paran benim param demezdik.
Şimdi ben işsizim tek kuruş gelirim yok. Eşim ise şuan evlenmeden önce kazandığının 2.5 katını kazanıyor. Ortak kartlarımız var. Nakit harcama olsun kredi kartı olsun ortaktan yaparız. Tek cüzdan yani.
Mesela ilerideki iş/ maaş potansiyelim eşimi 2,3 e çok rahat katlayabilir.
Eşim senin paran sende dursun orada biriksin elleme benim maaştan kullanırız der.
Fakat bilirki ihtiyaç olsa veya yatırım yapacak olsak zaten o parayı kullanırız. Ayrımız yok yani.

Merhaba hanımlar :KK49:

Bir süredir devam eden güzel bir beraberliğim var. İkimizinde kendimizce güzel mesleklerimiz var.
İlişkimiz ciddi bir boyuta gidiyor aileler ile tanısma evresine geçmek üzereyiz evlilik düsünüyoruz.
İkimizinde aile yapıları, gelirleri, kültürler vs benziyor o konuda sorunumuz yok sükür.
Yalnız söyle bir durum var ki benim maasım onun birkaç katı
mesleğimden dolayı hem düzenli net gelirim hemde onun dısında özel tasarım işleri ve ticaret isleri ile ugrasıyorum maasım değişse de yine ondan fazla kazanıyorum
bu zamana kadar bir sorunumuz olmadı
evlilik icinde esınden fazla maas alan hanımlar vardır aramızda nasıl yapıyorsunuz? ya da nasıl yapılmalı ev giderleri vs ortak alanda mı toplanmalı
Ya da mesela suan ben tatile vs gitmek istiyorum biraz cekiniyorum büyük bir kısmını benim halletmem gerekir ki asla gocunmam ilişkilerde sen ben kavramı ,kadın erkek kavramı olmamalı..

siz ne düsünüyorsunuz?

Öyle çok büyük paralar kazanmıyoruz devlet memuruyuz eşim de ben de
Ama benim maaş onunkinin 2 katı
İşte oturup borçları ödüyoruz, kalanı da yiyoruz :)
Henüz birikime geçemedik
Para yönetimi evde bendedir. Maaşlar alınınca o ayki bütçeyi ortaya koyarım ona göre ödemeleri vs ben yaparım. Eşime sen şunu şunu öde derim falan
Yani orta yol bulunur eğer isterseniz
Not: hayır eşim triplere girmiyor benim maaş daha fazla diye :)

Ben esimle tanıştığımda bitiktim :D gerci simdi de degisen birsey yok. Benim cebimde sadece sigarasi parası olur. Bazen o da olmaz... kartım var o da hep doluyor ödeyen de eşim :P simdi çalışıyorum ticaret isleri.. yeni ama daha.. yine ama yine hala garibanim :) is yeni ama müşteriler gelsin bende biraz kıllanır tüylenirim belki esimi tatile götürürüm. ( naaaah götürürüm :P) ama gel seni gotureyim tatile aşkım desem tamam der para versem al bunu desem alır. Öyle haaa. Ben ölsem akbaba gibi beni yer bitirir :)

Siz nasıl mutlu olacaksanız ona göre karar verin. Önemli olan o. Çünkü herkesin şartları farklı.Sadece ister bayan ister erkek olsun para yada maaşı var diye evlilik yapılmasın önemli olan o bence.

yok kesinlikle öyle bir insan değil benim maasımı bile tam anlamıyla bilmez kendisi
biraz gururlu o konuda
Sen o gurura fazla itibar etme
Evlenene kadar o coolluklar:)
Madem gelirini tam bilmiyor
Hepsini söyleme
Bir kısmını gizli biriktir
Bilinmeyenden zarar gelmez
Güvenirsin,inanırsın tamam ama en yağlı hayat kazığını yiyenlerde bir zamanlar o güvenenlerdendi

Şahsen ben devlette kadrolu memur olsaydım şuanki çok sevdiğim adam atanmadan onla asla ama asla evlenmezdim.
Param için benimle evlenip evlenmediğini bilemem. Param için evlenmek istemese bile yine kabul etmezdim.
Ne kadar şuan tozpembe yapılısı gozukse de ilerde seni maddi eşitsizlik yorar. yormakla da kalmaz kadın olarak çekinirsin nasıl ben karşılasam da yanlış anlaşılmasam olur. Allah korusun birde sizi paranız için tercih ediyorsa sizi hortumlayıp kaçadabilir. hayatta her şey gelip geçici maddiyat bile ama bu kafaylada yola çııkılmaz. sizde bile şimdiden nasıl yapsam telaşesi başlamış. Umarım siz çok mutlu olursunuz. Rabbim kimseyi üzmesin. hele ki evlenmek istediği tarafından üzmesin.

Merhaba hanımlar :KK49:

Bir süredir devam eden güzel bir beraberliğim var. İkimizinde kendimizce güzel mesleklerimiz var.
İlişkimiz ciddi bir boyuta gidiyor aileler ile tanısma evresine geçmek üzereyiz evlilik düsünüyoruz.
İkimizinde aile yapıları, gelirleri, kültürler vs benziyor o konuda sorunumuz yok sükür.
Yalnız söyle bir durum var ki benim maasım onun birkaç katı
mesleğimden dolayı hem düzenli net gelirim hemde onun dısında özel tasarım işleri ve ticaret isleri ile ugrasıyorum maasım değişse de yine ondan fazla kazanıyorum
bu zamana kadar bir sorunumuz olmadı
evlilik icinde esınden fazla maas alan hanımlar vardır aramızda nasıl yapıyorsunuz? ya da nasıl yapılmalı ev giderleri vs ortak alanda mı toplanmalı
Ya da mesela suan ben tatile vs gitmek istiyorum biraz cekiniyorum büyük bir kısmını benim halletmem gerekir ki asla gocunmam ilişkilerde sen ben kavramı ,kadın erkek kavramı olmamalı..

siz ne düsünüyorsunuz?
Simdi sormaz tabi ama evlenince maas gunu geldi mi maas yatti mi diye sormalar baslar bilmedigi kismi soylemeyin kendiniz için biriktirin evlenene kadar gerçek yuzlerini tamamen gostermezler en anlayisli en sevecen insan olurlar. Simdi bu tarz yazilanlara anlam veremeyebilirsiniz ama evlenince ne demek istedigimizi anlarsiniz evliligimizin ilk basindan beri borc odedik benim maasim daha fazla 3 senedir rahat rahat para bilr harcamadim ama kiymeti bilinmedi suan ucretsiz izindeyim dondugumde evin masrafina bile 1 tl bile vermeyeceğim. Kendim harcayip cocugumun gelecegi icin biriktirecegim

Evin kirası, elektrik, su, arabaların vergisi benzin masraflarını hep eşim kendi kredi kartından öder. Kredi kartım var istediğim herşeyi oradan alıyorum. Kredi kartın ne kadar geldi, ne aldın diye hiç sormaz aldığıma hiç karışmaz. Ben de kredi kartımı ödedikten sonra kalan tüm miktarı eşime gönderirim. Birikimimizi o yapar hiç senin paran benim param yoktur.

Back
X