• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkide mutlu olmanın yolu herşeye tamam demekten itaatkar olmaktan mı geçiyor

Sadece duygusal değil tüm ilişkilerde iş ,arkadaş, aile tabiki HAYIR . Ama herşeye parazit yapmamak lazım önemli olan dinlemek .

Bence orta yolu bulmak mühim olan. Iliskide iki tarafında her fikri bire bir aynı olamaz bu mümkün değil. Ama farklı fikirler olduğunda orta yolu bulmak gerek. Eğer her konuda bu durum yasaniyorsa birbirinize uyumlu olmayabilirsiniz

Sıkıntı çıkaracak kişi ne yaparsaniz yapin çıkarır.. Boyle itaat bekleyip karsidakinin bireyligini tanimayan kişiler ile mutlu olunabilecegine asla inanmiyorum.. Kompleksli olduklari icin köle de olsaniz bi eksiklik bulup kulp takacaklardir.. O nedenle, kendi kisiligine insan kendi saygi duymali en once ve prensipli davranmalidir (inatlasip surekli diklenmekten bahsetmiyorum elbette)..
Saglikli iliskiler taktikle, bi tarafin hep itaat etmesiyle yürüyen iliskiler degildir.. Klişe olacak ama karsilikli saygi (birbirinin degerlerine deger vermek), guven elbette cok onemli, ozellikle haddini bilmek her seyden onemli..

Bence karakterleriniz uyumlu değil. Mesela ben söylediğim şeylere zıt giden, özellikle benim bilgili ve hassas olduğum belli konularda benden daha ilgili olmadığı halde fikirlerime katılmayan birisiyle yapamam. O kavganın sonu hakarete varır, o kadar kötüyüm bu konuda. Ama onun dışında çok fazla fikir alırım erkek arkadaşımdan. Neredeyse her şeyi ona danışırım, sorular sorarım, değer veririm düşüncelerine.

Sen bana bırak gerisini düşünme diyen kişi neyi kastediyor o önemli. Sürekli panik halinde sorular soran, her şeye tepki veren birisi misiniz? Mesela o niye öyle, bunu neden yaptın, nereye gidiyoruz, o kim, vs. Erkekler rahat ve laf dinleyen kadınları severler. Her şeye tabi ki evet dememeli, ama herşeye muhalefet de olunmamalı.

Kızlar merhaba, son zamanlarda sevgilim herşeye çok fazla itiraz ettiğimden muhalefet olduğumdan dem vuruyor. Biraz tamam demeyi öğrenmeliymişim. Onun dediğini dinleyip gerisini düşünmemeliymişim. Ben de maalesef böyle yapamıyorum. Aklımdakini, düşündüğümü söylediğim, sorduğum zamanda kavga ediyoruz ve o zamanda beni kavgacı olmakla suçluyor. Kendimden şüphe etmeye başladım gerçekten kavgacı mıyım diye.
Canlı örneklerine baktığım zamanda gerçekten susup tamam diyen arkadaşlarım ilişkilerinde çok mutlu gözüküyor. Bunun yolu bu mu ?

ya lütfen bu soruyu gerçekten soruyor olmayın, lütfen ya :olamaz:

Hayir. Belli ki ikinizin mizaci uymuyor. Bence insanlar sevdigi kisileri degistirmeye calismamali. Zaten degistirmek isterlerse sevgiden suphe ederim ben. Sevgilinle ileride evlenme.

Insan ilişkilerinde tek sorun denge!
Naz yapacaksın ama kararında, evet diyeceksin ama o da kararında... Dengeyi kuramazsanız sorun yaşarsınız

Back
X