İlişkilerde kriz yönetme

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.786
6.952
158
Kızlar merhaba, bi süredir erkek arkadaşımla aramız limoni burayada konu açmıştım hatta. O süreçten beri ne bir adım geri ne bir adım ileri ilerleyebiliyoruz. Hatta biraz askıya alalım bakalım ayrı dursak nasıl olacak dedik, onuda beceremedik. İlişkiyi toparlayamayıda beceremedik beceremiyoruz. Ben seni özlüyorum diye aradı ben de sevdiğim ve değer verdiğim için kabul ettim. Aramızda çok büyük sorunlar yok ama genel ilişkilerde ki kavgalar bizi yıprattı ve soğukluk oldu arada. Tam anlamıyla da şöyle gel konusalım çözelim demiyorda adam ya. İstiyorum ki net keskin adımlar atsın. Ama tık yok. Bende geçmiş ilişkilerimden dolayı agzı yanan bi insan oldugum için üstüne düşüp şımartmak istemiyorum ki biliyorum tepeme cıkacak. Nasılsa noclearmind beni seviyor her şeyime boyun egiyor o toparlar o eder düşüncesine girsin istemiyorum. Bende bu süreç zarfında zıt gidiyorum. Haftasonu için gece plan yaptım çıkacağım mesela iyi peki dedi normalde arıza cıkarırdı. İstedim ki yapma plan, biz beraber olalım vakit geçirelim sorunlarımız bitsin küçülsün yok yok yok tık yok adam da ! Boş boş napıyosun ne ediyosun diye günlük konusmalardan çıkamıyoruz. Yaklasık 2 haftalık irtibat kopuklugundan sonra bu hafta konusmaya basladık tekrar. Biraz zamana ve akısa mı bırakmaya calısmayalım ? var mı ilişkisinde olumlu yönde dönüm noktası yaşayan ? Toparlanır mı ? Biraz beni çırpııınn ya. Kendime geleyim. Aman yea ben hayatıma bakcam gezcem tozcam banane hayırlısı olsun diyorm. Pat bi saat sonra nolcak bizim sonumuz diye deli gibi düşünüyorum. Kimse vazgecilmez değil biliyorum fakat olayların içindeyken ve ne kdar sogukluk olsada hala içimde sevgi oldugu için cokta mantık gözüyle bakamıyorum. Sanırım biraz olumlu düşüncelere ihtiyacım var..

"Kendi göbek bağını kendi kesmek" deyimini seviyorum.

Karşındaki karar alamıyorsa, kendi iyiliğin için sen karar al.
Biraz daha mı zaman versem diyorum tam emin değilim hani zaten basta ben ayrılcam senden deyip engellemiştim sonra pişman oldum. Net karar alamıyorum tam kafamda bitiremedim bende ne istediğimi bilmiyorum galiba ayrıl barıs ayrıl barıs laçkalaşsın istemiyorum tam emin olmadan

Anladıgım kadarıyla aranızda konusma yok sadece trip kavga kendi kendini yeme falan değişik bi düzeniniz var
İki tarafında kendisini düzeltmesi lazım yoksa kısır döngü gibi küs ayrıl barıs süre ver süre bitti aynı seyleri yasar durursunuz

Biraz daha mı zaman versem diyorum tam emin değilim hani zaten basta ben ayrılcam senden deyip engellemiştim sonra pişman oldum. Net karar alamıyorum tam kafamda bitiremedim bende ne istediğimi bilmiyorum galiba ayrıl barıs ayrıl barıs laçkalaşsın istemiyorum tam emin olmadan

Ben de senin gibiyim.
O zaman tam emin olman gereken ne varsa onu yap.
En son elimden geleni yaptım dediğin noktada kesmesini bil ama.
Oradan kaptırıp gidersen bu sefer de senin hayatından zamanından çalarsın.

Anladıgım kadarıyla aranızda konusma yok sadece trip kavga kendi kendini yeme falan değişik bi düzeniniz var
İki tarafında kendisini düzeltmesi lazım yoksa kısır döngü gibi küs ayrıl barıs süre ver süre bitti aynı seyleri yasar durursunuz
Evet aynen öyle tam üstüne bastınız. O bi adım atsa düzelme yönünde bende atıcam böyle saçma sapan triplere girmicem ama göremiyorum ki bi program yapmaya calıs cumartesi günü gel yemek yiyelim bi şeyler yapalım de yok adam da en sonda ben kendi kendime sinirlenip cumartesiye plan yaptım haberin olsun dedim. Sinirlensin diye. Herkes kendi alanında oynuyo acıkcası.

Başka birilerini tanıyıncaya kadar böyle sürünür, sonra tanışılan başkalarından alınan cesaret ve ‘dünyadaki tek insan bu değilmiş napalım’ hissinden sonra yollar ayrılır.
İlişki olgunlaşmadıysa sonrasında da olgunlaşamıyor, problem kişilik uyumsuzluklarından kaynaklanıyor ve içinden bakınca insan bunu farkedemiyor. Dışardan ve çok sonra bakınca ‘aslında biz uygun değilmişiz’ diyor.
Öyle işte. İnşallah siz uyumu yakalarsınız

Evet aynen öyle tam üstüne bastınız. O bi adım atsa düzelme yönünde bende atıcam böyle saçma sapan triplere girmicem ama göremiyorum ki bi program yapmaya calıs cumartesi günü gel yemek yiyelim bi şeyler yapalım de yok adam da en sonda ben kendi kendime sinirlenip cumartesiye plan yaptım haberin olsun dedim. Sinirlensin diye. Herkes kendi alanında oynuyo acıkcası.
İyi de bu dediginiz ilişki değilki
Eşimle evlenmeden sevgiliyken evlendikten sonra vs neredeyse tüm planları ben yaptım yapıyorumda hala ne kaybederim ki ha o yapmıs ha ben
İlişkiyi iki kişi yasıyor sürekli ondan bişeyler beklemeyin sebepsiz inada baglamayın o adım atmıyorsa düşünemiyor olabilir siz adım atın siz plan yapın emin olun bişey kaybetmezsiniz gururunuzdan

Ben de senin gibiyim.
O zaman tam emin olman gereken ne varsa onu yap.
En son elimden geleni yaptım dediğin noktada kesmesini bil ama.
Oradan kaptırıp gidersen bu sefer de senin hayatından zamanından çalarsın.
Zaten bu düzende gitse gitse en fazla bir ay gider ki biraz flörtöz bi tipim ömrümü sana ziyan mı edicem diye kesip atarım saplantılarım yok ama işte o evreye gelene kadar galiba sabır cekicem ya da o evreye gelmeden düzelicez. Zoruma giden taraf o kadar iyi kötü her seyimi paylastıgım hicbi şeyden cekinmediğin adamdan acaba sunu mu desem şöyle mi desem nasıl davransam diye düşünüyo olmam. Ama net erkeklerin hepsi aynı sevgiyi ve iyi niyeti suistimal ediyolar.

Zaten bu düzende gitse gitse en fazla bir ay gider ki biraz flörtöz bi tipim ömrümü sana ziyan mı edicem diye kesip atarım saplantılarım yok ama işte o evreye gelene kadar galiba sabır cekicem ya da o evreye gelmeden düzelicez. Zoruma giden taraf o kadar iyi kötü her seyimi paylastıgım hicbi şeyden cekinmediğin adamdan acaba sunu mu desem şöyle mi desem nasıl davransam diye düşünüyo olmam. Ama net erkeklerin hepsi aynı sevgiyi ve iyi niyeti suistimal ediyolar.

İnşallah hepsi aynı değildir diye ummak istiyorum :D
Şaka bir yana da umarım 1 ayla kurtarırsın.
Ayrıca ben çok rahatlayacağını düşünüyorum, üstünden yük kalkacak
Yazarsın buraya bak :D

İyi de bu dediginiz ilişki değilki
Eşimle evlenmeden sevgiliyken evlendikten sonra vs neredeyse tüm planları ben yaptım yapıyorumda hala ne kaybederim ki ha o yapmıs ha ben
İlişkiyi iki kişi yasıyor sürekli ondan bişeyler beklemeyin sebepsiz inada baglamayın o adım atmıyorsa düşünemiyor olabilir siz adım atın siz plan yapın emin olun bişey kaybetmezsiniz gururunuzdan
Şunları duymaya cok ihtiyacım vardı ama zoruma giden tarafta tam olarak buydu. Genelde zaten şunu şöyle mi yapsak buraya mı gitsek diye planları ben yapardım. Taktiksiz saf güzel gidiyordu şimdi taktiğe evrildi ilişkim hiçbi şeyden cekinmez etmezdim simdi acaba mı diyorum.

İnşallah hepsi aynı değildir diye ummak istiyorum :KK70:
Şaka bir yana da umarım 1 ayla kurtarırsın.
Ayrıca ben çok rahatlayacağını düşünüyorum, üstünden yük kalkacak
Yazarsın buraya bak :KK70:
Şuan onu düşünmek bile istemiyorum biliyor musunuz. Evet aramız limoni birbirimizi kırdık ettik belkide ilişkiyi yürütemiyoruz ama çok güzel de bir kalbi var. Kaybetmekde istemiyorum şuan.

Şunları duymaya cok ihtiyacım vardı ama zoruma giden tarafta tam olarak buydu. Genelde zaten şunu şöyle mi yapsak buraya mı gitsek diye planları ben yapardım. Taktiksiz saf güzel gidiyordu şimdi taktiğe evrildi ilişkim hiçbi şeyden cekinmez etmezdim simdi acaba mı diyorum.
İlişkilerdeki ana kural ne biliyormusun
Sıfır beklenti sonsuz mutluluk
Baktın karsındaki hayalindeki gibi değil -ki hic bi zaman yüzdeyüz hayalindeki gibi biri yok olmayacakta- o zaman onu yontmak senin elinde
Plan yapamıyor mu sen yap uymuyorsa o zaman evet bu adamdan olmaz de
Hem senin istedigin olmus olur her zaman hep sen fikir verirsen senin istedigin yerlere gidilir mesela ben direk nereye ne yapmak istiyorsam onu söylüyorum eşimde buna alıstı sadece plana uyuyor o kadar :)

Şuan onu düşünmek bile istemiyorum biliyor musunuz. Evet aramız limoni birbirimizi kırdık ettik belkide ilişkiyi yürütemiyoruz ama çok güzel de bir kalbi var. Kaybetmekde istemiyorum şuan.

İnşallah düzelir tabii ki, sana tüm kalbimle şans diliyorum
Ama ufak bir dip notçuk: ilişkide çabalamayan bir adam için 1 ay önce "Ay ben naparım giderse onsuz nasıl nefes alırım" dramlarına girecek kadar zıvanadan çıkmıştım, şimdi ehihi diye gülüp eğleniyorum, hayatım canlandı, bazısının varlığı bazısının yokluğu mutlu eder :)

İlişkilerdeki ana kural ne biliyormusun
Sıfır beklenti sonsuz mutluluk
Baktın karsındaki hayalindeki gibi değil -ki hic bi zaman yüzdeyüz hayalindeki gibi biri yok olmayacakta- o zaman onu yontmak senin elinde
Plan yapamıyor mu sen yap uymuyorsa o zaman evet bu adamdan olmaz de
Hem senin istedigin olmus olur her zaman hep sen fikir verirsen senin istedigin yerlere gidilir mesela ben direk nereye ne yapmak istiyorsam onu söylüyorum eşimde buna alıstı sadece plana uyuyor o kadar :)
Hahahaha cok hoş:)) zarf attım şimdi , hala bekliyorum diye. Neyi deyince. Cumartesi günü beraber vakit geçirelim benimle tv izlemeyi özlediğini söylemiştin , gel tv izleyelim dedikodu yapalım demeni dicem

İnşallah düzelir tabii ki, sana tüm kalbimle şans diliyorum
Ama ufak bir dip notçuk: ilişkide çabalamayan bir adam için 1 ay önce "Ay ben naparım giderse onsuz nasıl nefes alırım" dramlarına girecek kadar zıvanadan çıkmıştım, şimdi ehihi diye gülüp eğleniyorum, hayatım canlandı, bazısının varlığı bazısının yokluğu mutlu eder :)
Ay ben öyle 3638832 tane flört ilişki yaşadım :D o yüzden biliyorum mecbur o nefesi alıyorsun yani hemde bol oksijenli böyle ciğerlerin acılıyo :)

Hahahaha cok hoş:)) zarf attım şimdi , hala bekliyorum diye. Neyi deyince. Cumartesi günü beraber vakit geçirelim benimle tv izlemeyi özlediğini söylemiştin , gel tv izleyelim dedikodu yapalım demeni dicem
Erkeklerden bizim gibi olmalarını bekleyemeyiz
Bizim kadar duygusal bizim kadar düşünceli bizim kadar planlı olamıyorlar
Ama eger seviyorlarsa ve bizde seviyorsak onlara sekil vermek bizim elimizde
İlişki tek taraflı yasanmaz evet ama plan tek taraflı gayet yapılabilir
Plan yapmıyordur romantik değildir ama sevdigini hissettiriyordur ama gözünüzün icine bakıyordur ama sohbetine doyum olmuyordur vs birbirinizi bi sekilde tamamlıyormusunuz sen ona odaklan bosver planlar sana kalsın

Başka birilerini tanıyıncaya kadar böyle sürünür, sonra tanışılan başkalarından alınan cesaret ve ‘dünyadaki tek insan bu değilmiş napalım’ hissinden sonra yollar ayrılır.
İlişki olgunlaşmadıysa sonrasında da olgunlaşamıyor, problem kişilik uyumsuzluklarından kaynaklanıyor ve içinden bakınca insan bunu farkedemiyor. Dışardan ve çok sonra bakınca ‘aslında biz uygun değilmişiz’ diyor.
Öyle işte. İnşallah siz uyumu yakalarsınız
Ilk cumleniz cok dogru bir tespit,katiliyorum. Onun icin denir ya hani olmuyorsa vardir bir hikmeti.

Birlikte vakit gecirmek istiyorsaniz siz adım atin.Alin bir konser,sinema vs bileti bugun plan yaptim birlikte gidelim deyin.Ya da aranizda ciddi bir problem olduğunu dusunuyorsaniz gorusup acik acik konusun.Beklentilerinizi,dusuncelerinizi anlatin.İliskilerin en büyük sorunu iletisimsizlik ve birseyleri hep karsi taraftan bekleme ne yazik ki.

Back
X