bu zamanda artık böyle maalesef. peygamber efendimiz bile hadis-i şerifinde ahir zamanda bulunacak en az iki şeyin, helal para ve kendisine güvenilecek arkadaş olduğunu söylemiş... siz ne kadar çabalasanız da insanlarda sadakat, özveri yoksa yapılabilecek bişey yoktur. bu yönden kimseye fazla vermeyin, herkesi Allah rızası için sınırında sevin ve ona göre verin. bu şekilde hem üzülmez hem sizi bırakıp gittiklerinde, güveninizi sarstıklarında yıkılmazsınız...
benim de uzun süreli arkadaşlıklarım var, bazıları liseden bazıları üniversiteden kalma. genelde benim onları arayıp, kendilerinin hiç arama zahmetine girmeyen bir iki arkadaşım vardı, güya yakın dostlardık. bir iki defa rahatsızlığımı belirttim baktım aynı durum devam ediyor ben de onları sildim tamamen. hiçte pişman değilim. çünkü bu tarz insanların hayatımda olması onlara değer vermem bile gereksiz. ha ben de şurda hatalıydım, zamanında onlara fazla verdim. alttan alıp hep ben aradım, sonuç ortada...gerek yokmuş meğerse...isteyen bir şekilde sana mutlaka ulaşır ve seni sorar. şu an daha az ama kıymet bilen dostlarım var. en güzeli de bu zaten...
kısaca siz kendiniz gibi olun ve sınırında verin. arkadaşınız ararsa siz de arayın, arkadaşlık muhabbetlerinde unutmamanız gereken nokta; aldığını kadar vermektir. eğer buna dikkat ederseniz hem uzun süreli hem de sağlam ve iyi arkadaşlıklarınız olur...