Iliskileriniz de, evliliginiz de ders edindiginiz seyler neler?

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
123
Merhaba arkadaslar,

Iliskileriniz de ve ya evliliginiz de kendinize göre ders cikardihiniz ya da farkina vardiginiz neler oldu?

Kisaca tecrübelerinizi paylasabilirmisiniz?

Benim örnek vermem gerekirse. Esine herseyi anlatmamaliymissin. Sonunda bunu gelip sürekli yüzüne vurabiliyormus. Ailesi hakkinda cok söylenmemen gerekmis birde kendin hakkinda hic olumsuz konusmaman gerekiyormus. Sürekli bunlari yüzüne vurabiliyormus.

Kimseye derdini dökme...kimsenin iç dünyasına karışma kimseyi de karıştırma...yan ama tütme ....
Edindiğim tecrübe budur .(bu yorumda tamamen genelleme kullanılmıştır. Is arkadas
eş arkadaş hususunda ):ıslık:

En önemli husus, ailesi hakkında çok olumsuz yorum yapmayacaksın. İsterse ailesi eşine bile kötü davransın, neticede o benim ailem diyorlar biz de olsak kırılırız. Hep empati yapmak gerekir. Eşlerden biri öfkeli ise istersen haklı ol susmayı bileceksin, öfkeyle kalkan zararla oturur, sakinleşince konuşursun. Kadin psikolojisi erkekten farklıdır neden benim gibi duygusal demeyeceksin, onlar mantık çerçevesinde düşünüyorlar. İster eş ister arkadaş vs empati empati diyorum.. hata yapmışsa affetmeyi geri dönmeyi bileceksin,bir gün biz de hata yaparız .sen onu affettiğinde sana hayran olur zamanla değerin artar sevginiz artar.

Aynen katiliyorum dediklerine. Bide evlenmeden her istedigini yaptirip onu iyice yontacaksin yoksa sonra bos laf hepsi

Ben bu düşünceye katilmiyorum. Her insanın dayanma gücü vardır. Bir gün gelir bıkar senden ya da değerin azalır hep al hep al nereye kadar. Kötülükten iyilik dogmaz .herşey karşılıklıdır. Kocan diye hizmetkarin da değil ya : )yeri gelir hayır dersin yeri gelir evet

1. Kendinden fazla ödün vermemek
2. Insanlari hic takmamak (kim olursa olsun)
3. Kendini maddi anlamda korumak ( 3 varsa 2 diyeceksin)
4. Eşini helede ailesini hayatinin merkezine koymamak
5. Asla borc almak veya vermek

Ben sanıyordum ki hep onun ailesi hatalı benimkiler bana her an destek sanıyordum. Hep dert yandım ailesinden yana .eşim hiç benim ailem hakkında olumsuz bir laf etmedi.gün geldi kendi ailem beni yarı yolda bıraktı .eşimin karşısında utandım .hatta konu açtım kendi ailemle ilgili.senin ailen bize yardımcı olmuyor bi de benimkilere bak nekadar vefakar diyordum.: )) ama benimkiler de beni yarı yolda bıraktı .eşim buna rağmen ailem hakkında kötü yorumda bulunmadı utandım ya. Valla ne yapıyorsak insan ilişkilerinde dilimiz yüzünden çıkıyor sorun

Evet bunu bende tecrübe edindim. Bosuna demiyorlar dilin kemigi yok. Gercekten sinirli abinda veya baska bir anda fazla dert yanmamak tevekküllü bir sekilde yasamak gerek.

Rahmetli Anneannemin bi lafı vardır,

Eşine en mahrem yerinin bi tarafını göstersende diğer tarafı gizemli kalsın..

Gün gelir gösterdiğine pişman olursun..

Aynen bende bunu tecrübe edindim. Ancak bunun kistasi nedir. Sonucta ben hep evlendim esim diyorsun hicbirsey saklamamaliyim diyorsun. Yani misal olarak neyi sakliyacaksin ki ben sanirim bunu bilmedigim icin cok hata yaptim.

Kesinlikle geçmişinle alakalı olumsuzluklardan bahsetme. Sormadığı sürece eski ilişkilerinden bahsetme ve sen de sorma. Kesinlikle para konusunda o elini cebine attığı sürece bırak o ödesin ilk bir kaç buluşma hariç . Ben bu yaşa kadar Alman usülünü doğru buluyordum ama öyle değil Karşındaki maddi manevi ne kadar emek verirse o kadar değerlisin.

Back
X