ilişkim

küçüksün yada büyüksün mevzu bence o değil
üvinersite çok başka bir ortam çok güzel arkadaşlıkların olacak
şehir dışında olursun muhtemelen
o zaman sözlün olacak şuraya gitme erkeklerle konuşma okuldan işe işten okula modunda bi tip olacaksın
en az 2 yıl bunu çekebilecek misin? 4 yılı hiç söylemiyorum bile
ufkun genişleyecek bakış açın farklılaşacak
çevren de senin yaşına yakın birilerini göreceksin sende gezmek eğlenmek isteyeceksin
yani benim demem o ki sözlenmeyin işi resmiyete bağlamayın
ayırca işe aileler de girdi mi o işin b.ku çıkıyor çok afedersiniz
uzun süre nişanlılık sözlülük de çok zor ve saçma
çok güzel yaştasın okuluna git emin ol değişeceksin.

Cok tesekkur ederim herkes oyle diyor ama degisecegimi sanmıyorum

canım yanlıştasın.ister sözlü ol,ister nişanlı konuşacağı varsa konuşur herkes.rahat gezmek için yüzük taktılar der.yüzük takılınca da iş ciddiye biner.araya aileleler girer.başk başka başka sorunlar çıkar.elalem ne dere göre hayat belirlenmez.yaşın çok genç.git okulunu oku.boşu boşuna babanı da diken üstünde oturtma.sevgilin de senin fikirlerine saygı duymayı öğrensin.ne demek sen arkamda durursan abul ederler.yapma ablacığım,ipleri teslim etme.ailenin herşeyden önce geldiğini hissettir.

evet çok güzel söylemişsiniz
sevgiliniz dediğim gibi işi garantiye almak istiyor
çünkü oda farkında herşeyin yaşı gayet oturmuş çünkü.

hiç girme o işlere inş olur istediğin bibölüm okulun bitince söz nişan düğün ne istiyorsan yaparsın. söz gibi bir yükümlüğün acelesi yok ve bunu şimdilik düşünme .

uzun yllık ilişkiler riskli de oluyır hiç beklemediğin anda biteblir de.

Yaklasik 2 yillik bi iliskim var 19 yasindayim erkek arkadasim 27 yasinda. Annem ve abim biliyor iliskimizi. Bu yil universiteye gidecegim, okuma konusunda sıkıntım yok evlilik okul bittiikten sonra. Okul olmasa bile erkek arkadasimda dusunmuyor evlenmeyi maddi ve manevi acidan. Babamin iliskimden haberi yok ama bu kisiyi taniyor kucuk bir yerde oturuyoruz ve evlerimiz cok yakin. Neyse erkek arkadasimuniversiteyui kazaninca babama iliskimi anlatmami istiyor bende istiyorum ama biraz zor :-( babam bu konularda cok anlayisli degil nasil soyleyebilirim ?? Ayrica soyledigimde 20 yasinda olucam erkek arkadasim diger yaza en azindan aile arasinda bi söz yapalim diyor annemin agzini ariyorum okul bitince diyor hep :-( erkek arkadasim sen benim arkamda olursan ve istiyorum dersen olur diyor dedigim gibi evlilik dusunmuyoruz daha sadece kucuk bi yerde yasadigimizdan gorusmemiz soun oluyor biri gorunce sorun oluyor . Yorumlarinizi bekliyorum

Söz falan takmayın bence, Böyle şeyler bir çoğumuzun başından geçmiştir umarım.
Ben eşimle lisede tanıştım. askere gitmeden önce oda söz yapalım dedi. "olmaz" dedim gönderdim, askerden geldikten 2 sene sonra söz yaptık 3. sene doldu evlendik. Zamanla o fikri değişecektir yani. Eğitimini düşünmelisin, bunlar ufak detaylar.

Surdaki 10 yorumdan 7si, 'universiteye gidince fikirlerin degisir'se, dikkate al bunu.. Cunku universiteye gidince fikirlerin degisir..

Sözlenme çok küçüksün
şuan adını konmayınca zor gibi geliyo
adı konunca daha zor hem ailene hem onun ailesine sorumlu olacaksın

Bence sen zaten kararını vermişsin canım benim. Bir sürü yorum okudum
Önce eğitimin,
okuluna odaklan,
daha çok zaman var,
işin içine aileler girince okuluna dikkatini veremezsin vs. vs.
diye yapılan yorumlara söylediklerin hep aynı şeyler farkında mısın?
Allah mesut etsin diyorum şimdiden. Zira okulun bitmeden, iş hayatına atılmadan evlenenler kervanına katılman olası bence.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence sen zaten kararını vermişsin canım benim. Bir sürü yorum okudum
Önce eğitimin,
okuluna odaklan,
daha çok zaman var,
işin içine aileler girince okuluna dikkatini veremezsin vs. vs.
diye yapılan yorumlara söylediklerin hep aynı şeyler farkında mısın?
Allah mesut etsin diyorum şimdiden. Zira okulun bitmeden, iş hayatına atılmadan evlenenler kervanına katılman olası bence.

Evlenecek olsam universiteye gidicem demen herhalde

Yaklasik 2 yillik bi iliskim var 19 yasindayim erkek arkadasim 27 yasinda. Annem ve abim biliyor iliskimizi. Bu yil universiteye gidecegim, okuma konusunda sıkıntım yok evlilik okul bittiikten sonra. Okul olmasa bile erkek arkadasimda dusunmuyor evlenmeyi maddi ve manevi acidan. Babamin iliskimden haberi yok ama bu kisiyi taniyor kucuk bir yerde oturuyoruz ve evlerimiz cok yakin. Neyse erkek arkadasimuniversiteyui kazaninca babama iliskimi anlatmami istiyor bende istiyorum ama biraz zor :-( babam bu konularda cok anlayisli degil nasil soyleyebilirim ?? Ayrica soyledigimde 20 yasinda olucam erkek arkadasim diger yaza en azindan aile arasinda bi söz yapalim diyor annemin agzini ariyorum okul bitince diyor hep :-( erkek arkadasim sen benim arkamda olursan ve istiyorum dersen olur diyor dedigim gibi evlilik dusunmuyoruz daha sadece kucuk bi yerde yasadigimizdan gorusmemiz soun oluyor biri gorunce sorun oluyor . Yorumlarinizi bekliyorum

Yaşıtız ben de 19 yaşındayım ve üniversite okuyorum. Birine kapılıp hayatımı ona göre şekillendirmeye çalışmaktansa hayatımın ve gençliğimin tadını tek başıma çıkartıyorum. 19 yaşında ailene özellikle de bu konuyu babana açarak bu kadar büyük bir yükün altına girme derim. Annelerimiz ablalarımızın üniversitede, iş hayatında kimler kimler çıkacak karşınıza sözüne yürekten katılıyor ve inanıyorum.

Gerçekten seviyorsan fikrin değişmez .
Uniye gittim hic farklı bir düşünce gelmedi aklima niyeyse.
Eğer sevdiğine seçildiğine eminsen konuş ailenle.
Bu milleti anlamiyorum ben ya.
Evlilik cok kotu birsey gibi sanki.
Tovbe tovbe.
Kader kismet bu isler.
Kaderinde ypksa 50 yasina gelsen bile bekar kalirsin kaderde varsa 20 de hamile bile kalirsin..

Sana bir anne olarak yazıyorum...ve bir abla olarak öncelikle konuştuğun kişi senden yaşça büyük ve birçok şeyi biliyor ne demek üniye gidersen tanışırız diğer türlü olmaz falan bu kişi seni gerçekten sevmiyor 1...ayrıca fikirlerin çok değişecek bu 2...daha iyilerini göreceksin 3..hemen kapılıp kalma 4 okulun önceliğin olsun eğitimin önüne kimseyi geçirme

bende sizin gibi düşünüyorum umarım konu sahibi sizi dikkate almıştır:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

Evlenecek olsam universiteye gidicem demen herhalde

Ben bu sayfaya kadar senin ve sana cevap verenlerin özetini geçtim. Konunun başında yorum bekliyorsun. Söz kesmek evliliğin ilk adımıdır ve sen bunu istiyorsun. Bütün yorumlara da aynı şeyleri yazıyorsun bu tezatlık değil mi?

İstediğini yapmak da özgürsün sonuçta. Ama söz, yüzük gibi şeyler 19 yaş için uzak durulması gereken bir durum diyorum diyoruz. Sen ise yorum bekliyorsun ama kulaklarını tıkıyorsun.
Ben 29 yaşımda evlendim 22 yaşında gencecik kızlar nişandan bahsediyorlar hepsine de sakın diyorum ciddiye de alıyorlar çünkü birşeyler biliyorum.

Sözlenecek olan sensin sonuçta gerisi tabi ki sana kalmış ama bence bu yazılanları düşün benden bu kadar.

üniversiteye gideceksin bitecek aradan yıllar geçecek düşüncelerin çok ama çok değişecek vazgeçmeye başlayacaksın benim bile 2 yıl önceki düşüncelerimle şimdiki arasında dağlar kadar fark var bazen diyorum ne çocukça kararlar vermişim.söz falan yapmak ileriyi düşünmeden çok yanlış sırf rahat görüşebilmek için iyice çıkmaza gireceksin ondan sonrada yüzüğü atmanın yollarını ara zor yani nediyeyim.

Okul oncesi tercihi yapacagim garanti degil tabi ama yuksek ihtimal , zaten söz olsa bile 21 yasindayken olacak

Hiç bi'şey garanti değil.
24 yaşıma gireceğim, üniversiteden geçen temmuz mezun oldum ve sana diyeceğim şu ki %100 değişeceksin.
Biliyorum şuan kızıyosun, ben değişmem diyosun ama günlük tutuyosan not al :)
Bu zamana kadar gözüne batmayan şeyler batacak, sınıfında erkek arkadaşların da olacak bi'şey yapmak isteyeceksiniz erkek arkadaşın kısıtlayacak sen bunalıcaksın vs vs bi'ton benzer şey olacak. Üniversiteyle liseyi karıştırma kafanda.

Diğer konu 4 yıl fakülte kazandın diyelim sözlendin onca sene sözlü mü kalacaksınız? Okulun son senesi de daha hiç işe girip ayaklarının üstünde durduğunu göremeden bunca sene bekledik deyip evlenirsiniz büyük ihtimal. Çünkü millet de dillendirmeye başlar bunca zaman söz mü olurmuş diye (malum etrafı takıyosunuz)

Ailene de ayrı şaşırdım 17 yaşındaki kızın 25 yaşındaki adamla ne işi var. Ya da tam tersi 25 yaşındaki adam 17 yaşındaki lisedeki kıza nasıl bakar. (Yaşın küçük olduğu için söylüyorum bunu yoksa bi'25 olsaydın 7-8 yaş normal derdim)

Üniversitede vardı senin gibi arkadaşım sözlü mü, nişanlı mı neydi biz doya doya öğrenciliğin/gençliğin tadını çıkarırdık o okul ev gidip gelirdi. Oturup bi'kahveyi bile zor içerdik, nişanlısı huzursuz olurmuş.

erkek arkadasın okumanı sorun etmiyor ama universiteye gidecek olmanı sorun ediyor... bu yuzden de askere giderken resmiyete baglayalım diyenler gibi bu sefer sen giderken aranızdaki ilişkinin resmi bir baglayıcılıgı olsun istiyor.

eger sen de yuzuk takalım diyorsan babanla konusmaktan cekinme,
ama once sınav sonucları acıklansın daha sonra konus. ilk basta annene soylesen o babana anlatır zaten.

fakat yuzuk icin erken davranıyorsun bence... aranızda sevgi saygı sadakat ile saglam bir baglılık var ise yuzukler sonucu degistirmiyor.
benzer bicimde eslerden birinin gozu dısardaysa evli bile olsa aldatan yine aldatıyor...

Back
X