ilk anomali bebekten sonra 2,sağlıklı doğum yapan

ayvalxixk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2008
858
1
96
42
Diğer
mrh arkadaslar benım ılk gebelığımdi 13 haftalıkken anomali bebek olduğu için 5 gun once kurtaj oldum.Üzerimden atamıyorum hala psikolojım kotu ve uzun sure boyle olacak gıbı..Burada bıraz arastırdım genelde hep dusuk ve kalp durması yuzunden hatta daha erken haftalarda kurtaj olanlar cok fazla..
Benim anomalı olduğu için yanı bebeğim yasıyodu kalbı atıyodu 2, bır gebelığe cesaret edemıyorum.Sankı yıne boyle olursa dayanamam.2, bebeğini sağlıklı bı sekılde doğuran varmı noluuur cvp verın hep bunu dusunuyorum:1no2:

geçmiş olsun cnm ya,mutlaka vardır,cevap yazarlar sana,her gebelikte anomali olma şansı ne kadarsa 2.de de aynıdır cnm,o da anomalili olacak diye birşey yok,sıkıntı etme kendine.

canım anladığım kadarıyla kromozon anomalisi çıkdı ilk bebeğinde aslında böyle kromozon anomalisi olduğunu bilmeden düşük yapan kalp atımı olmayan ne bileyim boş gebelik şu bu bir çok erkenden kendi kendine kayıpla sonuçlanan hamileliklerin sebebi kromozon anamolisidir.Sebebin böyle olduğunu anlayanlarda kürtajdan sonra sebebi için bebeği inceletenler yoksa kimse anlamıyor bile bunu.Hep istatistiklerde söylenir düşükle sonuçlanan bir çok gebeliğin altında kromozon anamolisi vardır çünkü vucud kendi kendine atıyor bunu erken gebelik haftalarında bazende atmayabiliyor işde.Yani diyeceğim şu ki korkma eğer öyle olsaydı bir çok insanın ikinci bebeğindede aynı sorun çıkardı hiç alakası yok o o an yumurtanın bölünme esnasında olan o anlık bir hatadan kaynaklanıyor.Ama yinede gönlün çok rahat etsin istiyorsan eşinle kendine genetik yönden test yaptır genetik böyle bir durumunuz varmı diye.Ama bence korkmana hiç gerek yok.

canım anladığım kadarıyla kromozon anomalisi çıkdı ilk bebeğinde aslında böyle kromozon anomalisi olduğunu bilmeden düşük yapan kalp atımı olmayan ne bileyim boş gebelik şu bu bir çok erkenden kendi kendine kayıpla sonuçlanan hamileliklerin sebebi kromozon anamolisidir.Sebebin böyle olduğunu anlayanlarda kürtajdan sonra sebebi için bebeği inceletenler yoksa kimse anlamıyor bile bunu.Hep istatistiklerde söylenir düşükle sonuçlanan bir çok gebeliğin altında kromozon anamolisi vardır çünkü vucud kendi kendine atıyor bunu erken gebelik haftalarında bazende atmayabiliyor işde.Yani diyeceğim şu ki korkma eğer öyle olsaydı bir çok insanın ikinci bebeğindede aynı sorun çıkardı hiç alakası yok o o an yumurtanın bölünme esnasında olan o anlık bir hatadan kaynaklanıyor.Ama yinede gönlün çok rahat etsin istiyorsan eşinle kendine genetik yönden test yaptır genetik böyle bir durumunuz varmı diye.Ama bence korkmana hiç gerek yok.

canım cok tsk ederım.bız cvs yaptırdık kurtajdan sonra yanı bebegın genetığıne bakılacak.10 gun sonra sonucunu alıcaz.hatta kurtaj gunu gebelık haftam yuksek olduğu için 4 tane hap verdı dr um kendı kendıne düşüğün baslaması için ama ne ağrım oldu nede kanamam.dımı canım ya o an yumurtanın bolunmesıyle ılgılıdır ay kafayı yıycem sankı.dr um genetığınde bısey yok bence yuzde 90 dedı cunku down sendromunda ense kalınlığı bu kadar fazla olmaz dedı kalp anomalısı yada baska bır anomalıdır dedı.onun için cvs yaptırıyoruz Allahım bıdaha bınu yasatmasın bana kımseyede cok zor.
cvbın ıçın cok tsk ederım canım

mrh arkadaslar benım ılk gebelığımdi 13 haftalıkken anomali bebek olduğu için 5 gun once kurtaj oldum.Üzerimden atamıyorum hala psikolojım kotu ve uzun sure boyle olacak gıbı..Burada bıraz arastırdım genelde hep dusuk ve kalp durması yuzunden hatta daha erken haftalarda kurtaj olanlar cok fazla..
Benim anomalı olduğu için yanı bebeğim yasıyodu kalbı atıyodu 2, bır gebelığe cesaret edemıyorum.Sankı yıne boyle olursa dayanamam.2, bebeğini sağlıklı bı sekılde doğuran varmı noluuur cvp verın hep bunu dusunuyorum:1no2:

merhaba,
sizin yaşadığınıza benzer bir sorun yaşadım ve 5 ay oldu bebekte beyin anomalisi vardı, sizin çok uzun zaman olmuş aradan 3 yıl geçmiş belki yeniden bebeğiniz olmuştur, bu durumu benimle paylaşırsanız çok sevinirim, açıkcası çok korkuyor ve üzülüyorum ve bir teselli arayışı içerisindeyim...

konu çok eski ama sanırım 2li ve 3lü test sonucuna göre size bebeği alalım dediler.

bu sebeple biz 2li ve 3lü test, hiçbirini yaptırmayacağız, yaşadığı sürece bir bebeği aldıramayız.

tabi karar sizin, ama ne bileyim işte tuhaf geliyor bir canı sonlandırmak.

merhaba,
sizin yaşadığınıza benzer bir sorun yaşadım ve 5 ay oldu bebekte beyin anomalisi vardı, sizin çok uzun zaman olmuş aradan 3 yıl geçmiş belki yeniden bebeğiniz olmuştur, bu durumu benimle paylaşırsanız çok sevinirim, açıkcası çok korkuyor ve üzülüyorum ve bir teselli arayışı içerisindeyim...

canım mrh..yıllar sonra kad. kulubune giriş yaptım.uzuuun zamandır gırmıyordum.yazdığım iletiyi okudum sayende ne kadar eskıye gıttım.benım bebeğiminde ense kalınlığı cok yuksektı ve karnında odem vardı.drum down sendromu değil muhtemelen kalp yada bobreğinde problem var demişti.neyse o gunlerı atlattım.kürtajdan 6 ay sonra hamıle kaldım.ense kalınlığı olcumune gıttığım gunu unutamam.psıkolojım cok bozuktu.hep tekrar yasarsam sorusu vardı,yada drum sağlıklı dese bıle doğduğunda ortaya cıkacaktı belkı roblem velhasıl cok zor gunlerdı.ama sımdı kızım 4 yasında saglıklı bır doğum yaptım.şukurler olsun.senı cok ıyı anlıyorum canım..inşallah sağlıkla bır bebek alırsın kucağına.hiç canını sıkma pozitif ol...

konu çok eski ama sanırım 2li ve 3lü test sonucuna göre size bebeği alalım dediler.

bu sebeple biz 2li ve 3lü test, hiçbirini yaptırmayacağız, yaşadığı sürece bir bebeği aldıramayız.

tabi karar sizin, ama ne bileyim işte tuhaf geliyor bir canı sonlandırmak.

benım 2lı testımde problem cıkmadı.drum ultrasonda gordu problemı.aslında anomalı var yanı sağlıksız bır bebek duşuk yapmanız gerekırdı ama bazen dusukle sonuclanmıyor demıştı.açıkça sana soyleyeyım bu bebeği 5 yada 6. ayında kaybederız ozamanda olu doğum yapmak zorunda kalırsın buda sana hem fızıksel hem ruhsal yonden cok daha buyuk uzuntu yasatır demişti.yada bu bebek doğar doğmaz olur demıstı.bızde kurtajı tercıh ettık

Merabalar bende anomalili bebk ten sonra araştırmaya girdim çok uzun zaman olmuş siz yazali ama yinede cevaplamak istedim bende ilk hamileligimi anomoli yüzünden 5 aylıkken kaybettim ölü doğum yaptım ikinci hamileligimde anomalili idi ama aldırmak istemedim o yüzden 8 aylık olunca kendinden gelen sancı ve acilmayla doğum yaptım ve bebeğim 1 gün yasayabildi bizim anomaliler kısa kol kısa bacak dar toraks( göğüs kafesi darlığı )ve buna bağlı olarak kalp ve ciğerlere ağır hastalik ayrıca 6 parmak sendromuda vardı araştırmaya girildi ve şimdilik bir gende sıkıntı çıktı şimdi bütün genler arastiriliyo banada doktorlar ilk hamilelikte bu sıkıntıyı yaşadığım için bidaha başına gelmez bu ihtimal yüzde 25 demişlerdi ama ben ikincidede aynı sıkıntıyı yaşadım şimdi kalan test sonuçlarını bekliyorum çıkan sonuçlara göre genetik ayristirmali tup bebek yapılacak aynı sikinti yaşanmasın diye hamile kalmama engel bir durum yok fakat bu sebeplerden dolayı kendiliğinden hamile kalmaktan korkuyorum aslında sağlıklı olma ihtimali çok yüksek ama insan korkuyo eğer tüp bebk yapana kadar kendiliğinden hamile kalır ve sağlıklı bebk sahibi olursam mutlaka buraya yazarım başınızı agrittim ama benimde başıma böyle birşey geldi anlatmak istedim

Bu kişi Ne olur bana ulaşsın benzer sebeplerden bebeğimi kaybettim sağlıklı bebeğiniz oldu mu ne olursunuz cevap verin

Bu kişi Ne olur bana ulaşsın benzer sebeplerden bebeğimi kaybettim sağlıklı bebeğiniz oldu mu ne olursunuz cevap verin
Merhabalar hayır henüz olmadı iki kayıptan sonra genetik testlerinin devam ediyo sonuçlar çıktıktan sonra gen ayristirmali tup bebek planloyoruz

Tek gende sıkıntı bulundu demişsiniz ya siz de mi eşiniz de mi bir de hangi gende .Tüm sonuclariniz çıktı mi

Merhaba canım seninle konuşmak isterim benzer şeyler yaşıyorum bana ulaşabilir misin

Back
X