Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba arkadaşlar 27 yaşındayım bir düşük birde down sendromlu bebeğimi :gitme:aldırdım. şimdi hamileyim. acaba buda down sendromlumu diye kendimi yiyiyorum benim durumumda olup ikici bebeğide down sendromlu çıkan varmı(
sblgrmz 2 yaşında sağlıklı bir oğlum var.Bende aminosentez yaptırmıştım.Çünkü ense kalınlığı sorunumuz vardı.Yani down sendrom durumu.çok korkmuştuk.çok okudum.down sendrom hakkında bilgi edindim ve bebeğimin sağlıklı olacağını biliyordum.down sendromlu bebeklerin çoğunda kalp delik olurmuş ve nazal kemiği yani burun kemiği yassı olurmuş.kendi doktorumdan sonra üniversite hastanesinde doçençte yönlendik.o da büyük ihtimal sorun yok der gibiydi.kalbi sağlamdı.nazal kemiği vardı.Korkmuştum ama biliyordum iyi olacaktı herşey.aminosentezi yaptırdık.size tavsiyem bir doçent ya da prof.yapsın bu işi.biraz fazla para ödüyorsunuz ama bu şart.birde 4 saat kıpırdamadan yatarsanız iyi olur.zaten hastanede tutuyorlar.aminon sıvısı tekrar faaliyete geçiyor.içinizi ferah tutun ve aminosentezi profesyonel ellere bırakın derim size.sağlıklı günler
Evet bora bey genetik testimizde bi sorun çıkmadı.2 taramamaız normal çıktı. Detaylı ultrasonda herşey normal görünüyor ama burdaki drlar illa amniosentez yaptır diyorlar.Bu sonuçların iyi olması down olmucak anlamına gelmiyor diyolar.11 yıldır beklediğimiz bir bebek.Çok korkuyorum işlem sırasında ya bişey olursa diye( Yaptırıp yaptırmamak arasında gidip geliyorum. Bebeğimix şu an 16+3 haftalık.Çok mutsuzummmmm..
benimde detaylı ultrasonda bakıldığında gayet sağlıklı ve hiçbir problem olmmadığını söyledi doktorum fakat eşimin tarafında dawn sendromu olan bir bebek var ben çok kararsız kaldım
birde bir konuyu danışmak istiyorum
doktorum bana 1 hafta boyunca hiç kımıldamam gerekitiğini sadece ihtiyaç için kalkabileceğimi söyledi
acaba sıvı alındkıtan sonraki bir haftayı bu şekilde mi geçirdiniz
benimde detaylı ultrasonda bakıldığında gayet sağlıklı ve hiçbir problem olmmadığını söyledi doktorum fakat eşimin tarafında dawn sendromu olan bir bebek var ben çok kararsız kaldım
birde bir konuyu danışmak istiyorum
doktorum bana 1 hafta boyunca hiç kımıldamam gerekitiğini sadece ihtiyaç için kalkabileceğimi söyledi
acaba sıvı alındkıtan sonraki bir haftayı bu şekilde mi geçirdiniz
Hayır ben 2 saat sonra normal hayatıma döndüm. Sizden alınana sıvı zaten 3 saat içinde kendini yeniler. Yoksa bebek susuz nasıl yapsın.Ama dinlendrmelernin amacı düşük riski varsa bunu yatarak atlatmanız. Çok geçmiş olsun şimdi bebeğiniz nasıl?[/QUOTE
yarın yaptırıcam amniyosentezi son kontrolümde bebeğim gayet iyiydi hiçbir problem yoktu umarım yine çok iyidir
bende bazen adet sancısı gibi sancı oluyor
bir keresinde belime ve kasığıma çok şiddetli sancı girmişti
doktora gittim herhangi ters giden bir durum yok dedi
ama yinede sanırım düşükte olsa bir risk olduğu için bir hafta hiç kımıldamam gerektiğini söyledi
alla alla şimdi aklıma takıldı
siz 2 saat sonra normal hayatınıza dönüyosunuz bana bir hafta ihtiyaç dışında yerimden oynamam gerektiği söyleniyor
kafam karıştı bilmiyorumkismile