• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk çocukla ikinci çocuğumuzun arasındaki ideal yaş farkı ne olmalıdır...

asayram

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
222
1
46
Bursa
merhabalar;1 yaşında bir prensesim var.çalışan bir bayandım.fakat bebeğim için işimden ayrıldım.tecrübe edinmiş kişiler bana'ikinci çocuğuda hemen ardından'dünyaya getirmemin en doğrusu olduğunu söylüyor.çalışmaya tekrar geri döneceğim için sonradan ikinci çocuk çalışma hayatımı tekrar yarıda bıraktırırmış.yani anlayacağınız ikinciyide hemen aradan çıkarmalıymışım.tek çocuklu olmayıda düşündüm ama bu fikir kafama pek uymadı açıkçası.yaşlılığımda emekli olmayı çok istiyorum.ALLAH herkese nasip etsin.ayrıca ekonomik yönden çalışmam da şart.öyle aralardayım ve ilk kez emin olamıyorum ki siz ne düşünüyorsunuz acaba...:44:

Ben evli bir bayan değilim fakat bu konuda benimde düşüncelerim var ve inş ilerde bende bunları uygularım. bence iki çocuk arası mak 2 3 yaş olmalı ardarda büyümeliler..

benim şimdi bi çocuğum olsa 2 yıl sonra ikinciyi yine iki yıl sonra üçüncüyü yaparım..
yani böyle ikişer yıl arayla ikinci, üçüncü,dördüncü, bakabildiğim kadar yaparım..

4 yasinda bir oglum var, su anda ise 3 aylık hamileyim
Oğlumu doya doya tadına vara vara büyüttüm , çalışan bir anne olmama rağmen herseyinde yanindaydim
Kendi basının çaresine bakmaya başlayıp, bana olan ihtiyacı azaldığında da yeni bebeğimizi istedik
Şimdi ne cok ne az tam kararında olacak yasları
Ben birlikte büyürler mantığına inanmıyorum
Bnce Ne anne cocuğundan keyif alıyor ne cocuk çocukluğunu anlıyor peşpeşe olunca

canim bence en fazla 5 yas olmalı arada ona göre ayarlamalısın kendini biz 4 yas olsun dedik ona göre plan yaptık mesela :12:

bende hem çelışıp bebeğimin yanında olmayı çok isterim ama diyorum ya kimsem yok.şimdi ilk bebeğimde işimi bıraktım onunlayım.3 yaşına geldiğinde kreşten başka çözümüm yok.ya ikinci bebeğimi düşündüğümde tekrar işten mi ayrılacağım...:50:

hanımlar biz üniversitede bu konu hakkında bir araştırma yapmıştık ve ideal aralık 3 çıkmıştı.
yalnız bazı faktörler var ki bunlarında göz önünde tutulması gerekiyor;
mesela annenin kendini doğumdan sonra toparlaması için gereken süre 2 yıl olarak ifade edilmiş bazı kaynaklarda,
başka bir unsur ise ekonomik yönden. sadece doğurmak değil bakım ve masraflarda düşünülmeli. yakın olursa yaşlar okul ve yaşam masrafları da peşpeşe oluyor. misal en üstte olan ve en masraflı eğitim dönemi üniversite, bu dönemde peş peşe olursa birinin masrafı bitmeden birinin ki başlayacak. bu yüzden bazı arkadaşlarda buna 4 yıl olsun cevabını vermişti.

şu sıralar kafamı en çok kurcalayan konulardan biride 2. çocuk... oğlum eylül ayında 3 yaşını girecek. hemen hamile kalsam 4 yaşında 2. bebiş gelir diyoruz ama bilmiyorum :S acabalar beynimi kemiriyor.. Ne zor kararmış..kazara olsada bende kurtulsam şu acabalardan :18:

bende tek çocuk fikrine karşıyım kesinlikle kardeşi olmalı ilerideki hayatını düşündüğümüz zaman. yaş konusuna gelince; bence 2 yaşından önce erken. büyük çocuğa yazık oluyor sanki. daha onun anneye ihtiyacı maksimum düzeydeyken ikinci bir hamilelik ve ikinci bebek ilk çocuğa haksızlık olur bence. ama çok da geç kalınmamalı yani büyük çocuk okula başladığı yıl çok kritik dönem kardeş geliyor o okula gidiyor travmatik bir dönem yaşanabilir büyük çocuk açısından. işte 3-5 yıl arası bence normal. tabi çalışma hayatınızı dikkate almanız gerekiyormuş. şimdi işe başla ikinci çocuk için tekrar ara ver zor olabilir. orası dışarıdan yorum yapılabilecek bir durum değil. ama şimdi iş hayatınıza dönüp, ikinci doğduğunda doğum izninden sonra bakıcı düşünebilirsiniz.

benim çocuklarımın arası 1,5 yaş.. başta endişelerim ve korkularım vardı ama beklediğim gibi olmadı.. ikiside mis gibi büyüdüler ve büyümeye devam ediyolar.. :) senin evladın 3 yaşında, bi tane daha doğur, ikisini birden elinden çıkar, ondan sonra temelli iş hayatına başla... her çocuk da kıskançlık olur.. kaç yaşında olursa olsun bu böledir... alışır merak etme.. sen ona iyilik yapıosun.. anneeeeeee canım sıkılıyo, benimle oynasana... anneeeeee hiç arkadaşım yok...cümlelerini duymamak için tam zamanı :)

benim de oğlum ve kızımın arasında 4,5 yaş fark var rahat büyütüyosunuz ama

ben daha az yaş farkı olsaydı keşke diyorum

şimdiki aklım olsa 2,5-3 yaşına geldiğinde düşünürdüm ikinci bebeğimi :31:

Son düzenleme:
benim 2 yaşında oğlum var.Allah da kısmet ederse o 5-6 yaşına basınca yeniden hamile kalmayı planlıyorum.bence az yaş farkı 1-2 gibi çok kötü.bir kere anne çıldırıyor büyüğün aklı ermiyor zarar verebilir,ondan mı korusun iki bebekle mi baş etsin.biri uyur biri uyanır çok stresli geçer anneliğin en güzel yılları.en kötüsü de ilk çocuk ezilir,ona bağırılır,ondan 30 yaşındaymışcasına olgun olması beklenir.ilgi,sabır ikiye bölünür.bence çocuklar açısından çok kötü özellikle.ayrıca ikisi aynı anda dersaneye üniye gitmek zorunda olur masraflar ikiye katlanır.aynı yıllarda evlenmek isteyebilirler vs...herşeyi düşünmek lazım.

peşpeşe doğurmak isteyenlerin mantığı şu;çocuk faslını bir an önce bitiririm çocuklar okula başlayınca da gezer tozarım.onca yıl çocuk bakacağıma aynı anda çıkartırım diyorlar ama çocuklara yazık oluyor özellikle de büyüğe.

benim çocuklarımın arası 1,5 yaş.. başta endişelerim ve korkularım vardı ama beklediğim gibi olmadı.. ikiside mis gibi büyüdüler ve büyümeye devam ediyolar.. :) senin evladın 3 yaşında, bi tane daha doğur, ikisini birden elinden çıkar, ondan sonra temelli iş hayatına başla... her çocuk da kıskançlık olur.. kaç yaşında olursa olsun bu böledir... alışır merak etme.. sen ona iyilik yapıosun.. anneeeeeee canım sıkılıyo, benimle oynasana... anneeeeee hiç arkadaşım yok...cümlelerini duymamak için tam zamanı :)

evet pamukannesi sana tamamen katıllıyorum. arkadaşlarımın hepsi de bu sorunu yaşadılarve bizde gördük :(
en güzeli 2-3 yaşı geçmemek. benim şuan oğlum 1,5 yaşında, 2,5 yaşına girince ikinci çocuğu yapmış olmak istiyorum en fazla 1 sene sonra zaten beraber oynamaya başlıyacaklar. tabii sizi yoruyorlar ama benim gibi ikinci çocuğu sadece kardeşi olması yalnız kalmaması için yapan anneler buna katlanabilir. (ara sıra çıldırsalar da :)))

bence dogru zaman kısıden kısıye degısır yanı ikisininde artı ve eksılerı var mutlaka ama cocuk yası buyudukce küçüğe zarar vermez kıskanmaz bılınclernır lafına ınanmıyorum her cocuk farklı kucuk yada buyuk hepsı kıskanıyo az veya cok benım oglum 27 aylık kısmetse ekım sonu kızım dogacak yas araları 2.5 olacak bu durumda en cok zorlugu ben yasayacagım gıbıme gelıyor 2 sıde bana muhtac durumda cunku oglum daha bezden kurtulmadı mısal yanı bazı arkadasların peşpeşe yapıp ılerde rahata ermek amacları düşüncesi aslında yanlıs bana gore bı tercıh bu benım gıbılerde zorlukalrı cıfter cıfter yasıycak malesef benımkılerın arası bıraz az olsada cok yas farkıan da karsıyım acıkcası bu seferde kusak catısması oluyor kardes gıbı olamıyorlar:34:

benim ogullarim arasinda 2 yas var büyük oglum 3.5 kücügü 1.5 yasindalar
ard arda olmasinin bazi avantaj ve dezavantajlari var tabiki
ilk zamanlar cok yiprandim desem yalan olmaz birinin altini temizle derken ikincisi altina yapiyordu birini doyur derken ikincisi acikiyordu
birini uyut arkasindan digerini uyut yardimcimda yok bayagi zorladi ama büyüdükce iyiki erken olmus diyorum birbirlerine arkadas oluyorlar okadar tatlilarki onlara bakinca sükrediyorum bakiyorum doktorculuk oynuyorlar büyügü doktor kücügünü muayene ediyor
maddi olarak sarsmadi hic cünkü ikiside erkek oldugu icin hep büyük oglumun kiyafetlerini kullandim
hele yardimciniz varsa anne kaynana gibi hic düsünmeyin bile ard arda yapin derim

bence dogru zaman kısıden kısıye degısır yanı ikisininde artı ve eksılerı var mutlaka ama cocuk yası buyudukce küçüğe zarar vermez kıskanmaz bılınclernır lafına ınanmıyorum her cocuk farklı kucuk yada buyuk hepsı kıskanıyo az veya cok benım oglum 27 aylık kısmetse ekım sonu kızım dogacak yas araları 2.5 olacak bu durumda en cok zorlugu ben yasayacagım gıbıme gelıyor 2 sıde bana muhtac durumda cunku oglum daha bezden kurtulmadı mısal yanı bazı arkadasların peşpeşe yapıp ılerde rahata ermek amacları düşüncesi aslında yanlıs bana gore bı tercıh bu benım gıbılerde zorlukalrı cıfter cıfter yasıycak malesef benımkılerın arası bıraz az olsada cok yas farkıan da karsıyım acıkcası bu seferde kusak catısması oluyor kardes gıbı olamıyorlar:34:
Merhaba hayırlı olsun öncelikle benimde 22aylik bir oğlum var ve suan 6 haftalık hamileyim oğlum 30.10.2010 doğumlu bakalım tam 2,5 yas olacak araları sizinde yazınızı okuyunca şaşırdım tam aynı yas aralığı olacak:))siz ikinciyi benden önce kucağınıza alacaksınız tecrübelerinizden yararlanmak isterim Allah hepimize sabır ve kolaylık versin iyi akşamlar:))

Merhaba hayırlı olsun öncelikle benimde 22aylik bir oğlum var ve suan 6 haftalık hamileyim oğlum 30.10.2010 doğumlu bakalım tam 2,5 yas olacak araları sizinde yazınızı okuyunca şaşırdım tam aynı yas aralığı olacak:))siz ikinciyi benden önce kucağınıza alacaksınız tecrübelerinizden yararlanmak isterim Allah hepimize sabır ve kolaylık versin iyi akşamlar:))

hayırlı olsun hamılelıgınız allah saglıkla kucagınıza almayı da nasıp etsın ıns:16:
tabı sag saglım dogum yapıp 2 cocuktan fırsat bulabılrısme gelrı yazrım tecrubelerımı canım :1: benımde yardımcım yok cunku bı esım ıste:34:

uzmanlar bu konuda önemli olanın annenin durumunun kendini hazır hissetmesinin önemli olduğunu fakat 2-3 yaşın ideal olduğunu söylüyorlar. Ben de 2-3 yaşın ideal olduğunu düşünüyorum birbirlerine hem kardeşlik hem arkadaşlık ederler. Yaşlar arası fark arttıkça çocuğun kardeş kıskançlığı da artıyor.

yaş farkı arttıkça tersine kıskanma daha fazla oluyor çünkü çocuk yeni gelenin kim olduğunu annesinin babasının ona daha çok ilgi gösterdiğini fark ediyor. 2-3 yaşlarındayken bu durumu tam kavrayamıyor çocuğa verdiği zararlar da kıskançlıktan ziyade ona yaptığı davranışın canını yakacağını yada ona zarar verceğini fark etmemesinden kaynaklanıyor.

Kızlar 17 yaşında kızım var ve hamileyim şartlar öyle oldu ama sorun olmaz kardeş kardeştir diyorlar

Back
X