ilk defa böyle bir şey başıma geldi..

Gul receli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
640
337
103
Merhaba kızlar okul kantininde para bozdurdum.Sadece bütün param vardi.Sonra eve dönerken baska bir sey almak icin harcayacaktım parayi uzattigimda bu para sahte dediler neye ugradigimi sasirdim.Ertesi gun okul kantinine gittigimde asla boyle bir sey kabul etmediklerini parayi mor isiga okutarak aldiklarini,benim yalan soyledigimi benim sahte para getirip onlari dolandirmaya calistigimi resmen yuzume cirkefce soylediler birde.(ve bunu soyleyen bana parayi veren kisi degil orada calisan herhangi biri) Neye ugradigimi sasirdim.Bu olayin bir kez daha yasandigini birinin daha sahte para getirip bu parayi kantin verdi degistirin dedigini de soyledi ayni kisi.Ve "her sahte para getirene ben para versem batariz" gibi bir cumlede ekledi.Tum moralim bozuldu yaşadığım rezillikte cabası..

Son düzenleme:
Paramı verdiler ama hocam sayesinde konu kapatilsin diye zar zor..Isin parasinda degilim umarim anliyorsunuzdur beni

Onlar cümlelerini önceden hazirlamislar demekki.yoksa nasi bu kadar emin olabilirler ki.hakkini aramissin almissin.olmasi gerekende buydu.ama dava falan acsan cok uzar o zamana kadar sinirin yatismis olur.unut gitsin bence ...

Bu okul kantininde biseyler var bence.. ki ki daha once baskasinada sahte para vermisler.. konu uzamamis kapanmis, ama sahte para olayinin arastirilmasi lagzim..

Okullarda ogrencileri/cocuklari kandirmak daha kolay oluyo galiba
Bende anlamam kanarım ya hic dikkatli degilim bu konularda

Bu sebepden buyuk paralar tasimiyorum yanimda

Yani 200hic tasimadim cuzdanimda
100üde genelde bozuk tasiyorum.
Beni direk kafalarlar.

Kantinci uyanık sanıyo kendini uyarı almalı bence

Dikkat edin sahte para cabuk anlasiliyor baskisi vs dokunmayla bile anlasilanlari var...tabi gururunuz kirilmis haksizlik olmus size hakliyken suclu duruma dusmussunuz...onun icin en guzeli dikkatli davranin onlarinda ne soyledigi umrunuzda olmasin sizi bilen bilir sizde kendinizi bilirsiniz o zaman mesele yok ..ama onune gecmek icin bu tarz olaylarin ki ispat edemezsiniz sizden aldim diye inceleyin parayi dikkat edilecek yerleriniki bir daha yasama olasiliginiz dusuk olur tedbirli olun

Size verilen parayı kontrol etseydiniz.Çünkü önceden böyle şeyler duyuyordum.Bu para sahte diyip parayı değiştiriyorlar.yani gerçek parayı alıp sahtesini veriyorlar.Geçmiş olsun bu arada

Geçmiş olsun benım başımada gelse baya kötü olurdum. Allahtan öğretmenınız aracı olmuş ve paranızı almışssınız.
Bunu size yapan adide cezasını bulur merak etme . Bundan sonra aldığın paraları kontrol et.. Veya büyük para taşıma yanında..

Para bozdurunca nerede olursa olsun sayarak ve bakarak almak lazım, ben de hep unutuyorum. Markette filan alış veriş yapınca direkt para üstünü alıp çantaya atıyorum. Geçen Watsons'dan alış veriş yaptım, hiç huyum değil ama çocuğun verdiği para fazla bozuk geldi, 5'er lira vermiş hep, saydım ve 15 lira civarı eksik verdiğini fark ettim, kasanın önündeydim zaten. Hemen çocuğa dönüp sayar mısınız eksik sanki dedim. Saydı özür diledi, karışmış 20'lik vereceğime 5'lik vermişim dedi. Sonradan düşündüm kim bilir bu şekilde ne paraları fark etmeden cebimizden çıkarıyoruz. Elimden geldiğince sayarak alıyorum ben, 100'lük 200'lük para zaten elden asla almayın. Her ne kadar anlaşılsa da belli olmaz ne olacağı.

Size verilen parayı kontrol etseydiniz.Çünkü önceden böyle şeyler duyuyordum.Bu para sahte diyip parayı değiştiriyorlar.yani gerçek parayı alıp sahtesini veriyorlar.Geçmiş olsun bu arada
Hiç böyle bir sey basima gelmedi simdi 1 lira bile alsam dikkat ederim valla !

Benim anneme bankadan bile sahte para vermisler.Calisanlardan biri degistirmis ve annem mudurleriyle gorusmus hemen durumu duzeltmeye calismislar.Bu kadar adi olmamali insanlar ya bu kadar kötü olmak kolay olmamalı..

Bence siz bir kaç gün sonra isim vermeden onları ihbar edin sivil polis gelip aynı şekilde para bozdursun ve sahte veriyorlarsa suç üstü yapmış olur bı şekilde insanları dolandırmak hiç doğru değil cezalarını çeksinler

Hiç böyle bir sey basima gelmedi simdi 1 lira bile alsam dikkat ederim valla !
Cebimizdeki, cüzdanımızdaki, piyasa dolanan 1 tl'lerin yarısından çoğu sahtedir fakat değeri düşük olduğu için önemsenmiyor. Aynı şey 50 kuruşlar için de geçerli ama 1 TL başı çekiyor bu konuda. Tabi sahte 1 TL ile sahte 50 TL birbirinden çok farklı şeyler. Siz mümkün olduğunca büyük para taşımamaya özen gösterin. Yani taşıyın ama bozuk halde taşıyın. 100 TL'lik banknot yerine 5 tane 20 taşıyın mesela.

Benimle yasadiklarindan sonra oyle bir seye tekrar cesaret edebilirler mi bilmiyorum..

Haklisiniz cok tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…