İlk defa uçağa binmek,hem de iki küçük çocukla...

C
Merhaba kolik bebeğim 5aylıkken kış günün İzmir Kars uçuşu gerçekleştirdik. Daha önce çok kez uçmama rağmen ilk defa Kars a hem de bebekle gidiyordum. Karnıma kramplar giriyordu.
Ön sıraları 15-20tl farkla satın alabiliyorsunuz. İnanılmaz rahat. Hostesler hemen önünüzde oluyor bebekle ilgilenebiliyorlar. Tuvalete yakınsınız (ben altını aldım havada kakasını yapma ihtimali artıyor). Kalkarken inerken emzirdim. Bu konuya arkadaşlar değinmiş zaten. Telefonunuza kaydettiğiniz Videolar varsa zor durumda izletebilirsiniz( normalde izletmiyorum hala ama zor durumda kullanılabilir)
Kemerleri çıkarabileceğiniz ikaz ışığı ile belirtiliyor. Kemeri çıkarıp gezebilirsiniz biraz uçakta.
Büyük kızınızla uçuşu oyuna dönüştürebilirsiniz, hikaye uydurabilirsiniz.
Karsta neredeyse herkes uçakla seyahat ediyor. Uçağın üçte biri yerel halk üçte biri tayinci memur üçte biri gezici turist oluyor (kış için özellikle) o yüzden herkes uçaktaki çocuğa alışkındır merak etmeyin. Kars’ta çok bekletmezler hemen inersiniz uçaktan merak etmeyin.
İyi uçuşlar:)
Çok teşekkür ederim:)
Ön sıradan aldık bileti.

Kızım 2,5 yaşında. 6 aylık olduğundan itibaren uçak yolculuğu yaptık sık sık. Küçük olduğunda idare etmek çok zordu, çünkü laf anlatamıyorsunuz,ağlamaya bir başlayınca, koridorda yüz volta da atsanız, emzirseniz, ninni de söyleseniz susmayabiliyor. Öyle ağladığı çok yolculuk oldu ama rahatsız olsalar da insanlar size belli etmiyor. Evet rahatsız edici bir durum ama yapacak bir şey olmadığının herkes farkında. Bence siz şanslısınız, 2 ve 5 yaş gayet güzel yaşlar. Oyalanabilecekleri, sevdikleri oyuncakları, kitapları, boya kalemlerini yanınıza alın. Yolculuğu bir macera gibi anlatın. Her şeyi gösterin. Büyük ihtimalle 2 yaşındaki yolculuğun bir kısmında uyur bile, basınç değişimi, uğultu filan o yaş çocuklarını sersemletip, uyutuyor. =) Kızım insanlarla çok iletişim kurar. Yan ve arka koltukta konuşacak birilerini mutlaka bulur kendine. Belki sizde de böyle olur. Yani korkmayın. Öyle susmadan iki saat boyunca çığlık ata ata ağlayacak yaşı zaten geçmişler.
Çok sağolun:)
Normalde çok aglayan çocuklar değiller,fakat insan hiç deneyimi olmayan bir konuda endişe ediyor ister istemez.
Yorumlarınız içimi ferahlatti

Tabiki herkes bu konuda rahat olacak diye birşey yok rahatsız olabilirsiniz ama bebekle otobüs yolculuğu daha büyük zulüm. Başka seçeneği yok kadın ne yapsın? Ben ilerde evlenince Türkiye'de yaşayacağım, annemle ayrı ülkelerde yaşıyor olacağız mesela. Olursa bebeğimi alıp yanıma anneme ziyarete gideceğim. Aynı yollardan geçeceğimi düşünerek, bu konuda duyarlı olmak zorundayım çünkü bende insanlardan aynı özveriyi bekleyeceğim ilerde. Keşke bebekli anneler için ayrı bir sınıf olsa uçaklarda, olmadığı için yapılacak birşey yok neticede konu sahibine de söylediğim gibi bütün yolcular eşit şartlarda o uçak içinde. Konu sahibinin çekindiği nokta insanların ters bakışları, sataşmaları vs. Rahatsız olanlar, oflayan puflayanlar olabilir ama bunu bebekli anneye yansıtmamak zorundalar.
Beni çok iyi anlamışsınız.
Ağlayan çocuğumu susturmak için elimden geleni yaparım elbet,başarılı olamazsam yapacak bir şey yok

Merhaba arkadaşlar
Başlıktan da anlaşıldigi üzere daha önce uçağa binmedim,bu ilk olacak.
Beş ve iki yaşlarında iki kızım var.
Eşim bizimle gelemeyecek.
Bu zamana kadar hem korktugum için hem de pek ihtiyaç duymadığım için uçak yolculuğu yapmadim.Nasil olduysa şimdi bir cesaret geldi bana.
Fakat çok fazla endisem var.
Sizce iki küçük çocukla,iki saatlik uçak yolculugunu diğer yolcuların kafasını sisirmeden,kizlarimla rahat bir şekilde mutlu mesut tamamlayabilir miyim.
Tavsiyeleriniz benim için altın niteliğinde olacak.
Şimdiden teşekkür ederim.
Yanınıza oyalanabilecekleri birşeyler alın.
Mesela water magic book diye geçen boyama kitapları var,ben uzun yolculukta yanıma alırdım, su ile kalemini doldurup kagıt ıslandıkça şekiller çıkıyor,keyifli bir etkinlik olur. Boya olmadığı için dökülen saçılan,kirlenen birşey de olmuyor.Ama orada verin,daha önceden görmesinler ki onları biraz oyalasın.
Meraklı minik vb dergiler de iş görür 5 yaş için,eşini bul,farklıyı bul,labirent vb faaliyetler oluyor,geçen seneye kadar kızım gayet severek yapiyordu.
Kısacası size çok ağırlik yapmayacak ama kızları oyalayacak tarzda birşeyler alırsanız yanınıza zorlanmazsıniz. Sıkılmazlarsa sizi de sıkmazlar.
İyi yolculuklar dilerim.

Merhaba arkadaşlar
Bu zamana kadar hem korktugum için hem de pek ihtiyaç duymadığım için uçak yolculuğu yapmadim.Nasil olduysa şimdi bir cesaret geldi bana.
Sizce iki küçük çocukla,iki saatlik uçak yolculugunu diğer yolcuların kafasını sisirmeden,kizlarimla rahat bir şekilde mutlu mesut tamamlayabilir miyim.
korkunuz icin bisi diyemem ama yolculuga cikmadan once kizlarinizin sevdigi cizgi filmleri veya oyunlari tefona yukleyin. ucak modunda izletin oyalansinlar yoksa 2 saat olsada cok sıkıcı oyuncak falanda alin yaniniza

Merhaba arkadaşlar
Bi dolu anne bu yolculuğu yapıyor. Oyuncak hikaye kitabı vs alın yanınıza bi de ağlarsa ağlar. Çocuk bu. Strese sokmayın kendinizi..

Yanınıza oyalanabilecekleri birşeyler alın.
Mesela water magic book diye geçen boyama kitapları var,ben uzun yolculukta yanıma alırdım, su ile kalemini doldurup kagıt ıslandıkça şekiller çıkıyor,keyifli bir etkinlik olur. Boya olmadığı için dökülen saçılan,kirlenen birşey de olmuyor.Ama orada verin,daha önceden görmesinler ki onları biraz oyalasın.
Meraklı minik vb dergiler de iş görür 5 yaş için,eşini bul,farklıyı bul,labirent vb faaliyetler oluyor,geçen seneye kadar kızım gayet severek yapiyordu.
Kısacası size çok ağırlik yapmayacak ama kızları oyalayacak tarzda birşeyler alırsanız yanınıza zorlanmazsıniz. Sıkılmazlarsa sizi de sıkmazlar.
İyi yolculuklar dilerim.
Teşekkür ederim:)
Bu bahsettiğiniz water magic book nerelerde satılır acaba?
D&r da bulabilir miyim ki

Hic merak etmeyin rahat olun
Zaten on siradan almissiniz sarsintiyi en az on taraf hisseder.Ayrica ucak yolculugu gercekten cok zevkli. Size simdiden iyi yolculuklar

Öndeki ilk sıradan aldık bileti.
İki yaşındaki kızım kucağımda olacak,insallah uyur.
2 yaşında olana koltuk verecekler sanırım. Uyku saatıne denk gelirse çok güzel oluyor ben genelde uyku saatine denk getiriyorum yolculuk boyunca uyuyor uyanınca da sevdiği bi oyuncağını alıyorım yanıma onunla oynuyor. 5 yaşındaki için sakız ve atıltırmalık alın bazı firmalar ikramlıkları paralı yapıyor isteyebilir hazırlımlı olun.

Ben bebeğim yaklaşık 3 aylıkken toplamda 7 saatlik aktarmalı bir uçuş yapmıştım ama kelimenin tam anlamıyla rezil olmuştum :olamaz:
Gülün diye yazıyorum:)
Bu bebeklerin bağırsaklara gerçekten havada birşey oluyor galiba, kaç defa dolu dolu kaka yaptı,uçağın tuvaletinde bas bas bağırtarak değiştirdim:/ havalandırma da gaz yaptı galiba çocuğuma:(
Kulakları tıkanmasın diye inerken fazla emzirmişim,bolca kustu. Ben diyorum değiştirmemiz lazım böyle olmaz, eşim diyor kalsın burda olmaz:işsiz:
Çorap lazım oldu,eşim kendi yerleştirdiği çantanın içinden bulamayınca herşeyi teker teker havaya savurarak en sonunda çorabı bulamadı. Tam çıkacağız uçaktan, bebeğimin pasaportu yok ortada :oha: çanta ve içindekiler eşim tarafından tekrar havaya savruldu:silah:
Meğerse yanındaki adamla yer değiştirmişti,onun koltuğuna bırakmış. Adam kalkınca yerinden çıktı. Bu esnada sağımızda ve solumuzda oturanlar olan bitene seyirci kaldı. Bize,en çok da bebeğe acayip acıdılar :KK42: inerken de Allah yardımcınız olsun dediler.
Birçok öneri sunulmuş zaten. Ek olarak çocukların eşyalarını(çorap,zıbın,yakalık) kilitli poşetlere koyup alın yanınıza..ağlar da panik olursanız dağılmasın herşey bizimki gibi:)

Bebek arabası alıp kardeşleri oturtun ki check ın sırasında vs onları zaptetmekte zorluk cekersınız dıye. Gerçekten havaalanı personelı de vatandaşlarımız da hep yardımcı olmak istıyorlar. Güvenlik kontrollerınde çocuklarla ılgılenıyorlar. Ucuş ıcın de 2yaş ıcın ekstra yıyecek ıcecek alabılırsınuz yanınıza. Inıs ve kalkışlarda sakız cıgneyın 5 yaşla ,2yaşa da su meyve uyu falan verın yutkunsun. Uçuş modunda da cızgı fılmler, oyunlar derken çabucak geçer ..inşallah uyurlar belkıde ıyı yolculuklar

Cesur davranışınızı takdir ettim.
Yazıldı mı bilmiyorum ama, çocuklar uçak boyunca sakız çiğnesin, bi de iniş kalkış sırasında kulaktaki basınç ağrıya sebep olabiliyor ( hem benim hem kızımın başına geldi.) bu yüzden yanınızda kulak damlası olmasını tavsiye ederim. Çocuklarda ağrı olursa damlatırsınız. Bi de ateş düşürücü ilaç mutlaka kabin çantamda bulunur. Cam şişeleri sizin yanınıza aldığınız çantayla uçağa alınmasına izin verilmiyor. Ama çocuklar için aldığınızı belirtebilirsiniz veya ateş düşürücüyü başka küçük bir kaba koyabilirsiniz.
İyi yolculuklar dilerim.

Çocuğum ağlarsa rahatsız olup uzaylı görmüş gibi ters ters bakmaz mi kimse gerçekten.Sanirim ben başkalarına rahatsızlık vermekten fazlası ile korkan biriyim,dediğiniz gibi olur inşallah.
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim
Biri birşey derse cevabını verirsiniz var öyle insanlar. Çocuğunun ağzını kapatmayı beklerler biri birşey derse sen diyeni susturursun. Ne diye korkuyorsun arkadaşım. Biri çocuk biri de hala bebek sayılır napabilirsin

Hiç paniklemeyin,kolay geçer ;)
Büyük kızınız zaten merakla heyecanla geçirir iki saatini.
Küçüğe de oyalayıcı iki kitap,oyuncak alsanız yeter.
Siz rahat olun,keyfini çıkarın bu deneyimin.

Ben defalarca bindim,iki küçük çocukla, sorun yaşamadım,ondan belki bu rahatlığım.
Hayırı yolculuklar şimdiden ;)

Back
X