ilk doğum için epidural sezeryan???

esperanzaa

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
2.702
661
363
merhaba hanımlar,

şuan 32 haftalık hamileyim ve ilk hamileliğim. dün kontrolüm vardı, doktorum alerjik astımım olduğu için normal doğumda zorlanabileceğimi, nefes darlığı yaşayabileceğimi, bebeğin de iri olduğunu söyledi. epidural sezeryanı öneririm sana ama son kararı çatı muayenesinden sonra birlikte verelim dedi. ilk doğumum olacağı için zaten korkuyorum ve çevremde epidural sezeryan olan kimse olmadığı için hakkında bilgim de yok.

sizlere sorum şu; çatı muayenesinde normal doğum da yapabileceğim sonucu çıkarsa riskleri göze alıp normal doğum mu yapsam yoksa sezeryan mı? sezeryandan sonra iyileşmem zor olur mu, sizler kaç günde toparlandınız? benm yanımda bana kimse olamıycak ilk 2 günden sonra. bebişle başbaşa kalıcam. iyileşme konusunda beni aydınlatırsanız ve epidural sezeryan deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

tatlım doktorun dedıgı gıbı problem yasayabılırsın normal dogumda. senın sonun bence sezaryen. normal dıye gırersın, dogumun ortalarında sezaryene alırlar sorun cıkarsa. onca sancıyı ezıyetı cektıgınle kalırsın. ben tansıyonum yukseldıgı ıcın acilen sezaryene alındım kontrolum oldugu gun. (hep normal dogum dıye sartlanmıstım. sezaryenden korkuodum istemıodum.)
neyse ben 2.5 gun yogun bakımda kaldım. 1 haftada normal odada kaldım tansıyonum yuzunden. ama normal odaya alındıgımın 2. gunu gayet ıyıydım. bebegımı emzırmeye falan kendım gıdıodum. tuvalete gıdıodum. gezınıodum. eve cıktıgımın ertesı gunu arkdaslarım geldı, ben ceylan gıbı sekiyorum :)) sasırdılar tabi. bıde benımki lazerle yapıştırma oldu. dikiş korkum falan yoktu. ınsan gene tedırgın oluo tabi ama daha rahattım yani..

eşinde 3-5 gun ızın alsa aslında super olur. rahat edersın. normal dogumda yapsan epizyotomi olucagı içın yıne dıkıslerın olucak..

merhaba hanımlar,

şuan 32 haftalık hamileyim ve ilk hamileliğim. dün kontrolüm vardı, doktorum alerjik astımım olduğu için normal doğumda zorlanabileceğimi, nefes darlığı yaşayabileceğimi, bebeğin de iri olduğunu söyledi. epidural sezeryanı öneririm sana ama son kararı çatı muayenesinden sonra birlikte verelim dedi. ilk doğumum olacağı için zaten korkuyorum ve çevremde epidural sezeryan olan kimse olmadığı için hakkında bilgim de yok.

sizlere sorum şu; çatı muayenesinde normal doğum da yapabileceğim sonucu çıkarsa riskleri göze alıp normal doğum mu yapsam yoksa sezeryan mı? sezeryandan sonra iyileşmem zor olur mu, sizler kaç günde toparlandınız? benm yanımda bana kimse olamıycak ilk 2 günden sonra. bebişle başbaşa kalıcam. iyileşme konusunda beni aydınlatırsanız ve epidural sezeryan deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

slm bende senin gibiyim malum ailelerden uzakta olacağım için sezeryanla iyileşmek zor oluyomu çok kafama takıyorum..bende normalden korkuyorum ondan dolayı normale hiç adapte olamıyorum..sezeryan deneyimi olan kızların yorumlarını çok araştırdım da pek bulamadım..

yalnız benim 3 tane büyük miyomumda alındı.....10 günde turp gibiydim........ilk 2 gün ağrın oluyo ama valla benim ki büyük ameliyatmış doktorum öle demişti.......

yalnız benim 3 tane büyük miyomumda alındı.....10 günde turp gibiydim........ilk 2 gün ağrın oluyo ama valla benim ki büyük ameliyatmış doktorum öle demişti.......

slm hayırlı olsun bebeğin :))
sezeryanda dikişlerden dolayı bebeği kucağına alamazsın başkası sana yardım edicek diyolar bu doğrumu, yani ben gece 2 saattte bir emzireceksem bebeğimi kucağıma alamıcakmıyım :(( emzirmeyi nasıl yapıcaz oturarakmı?benimde korkum ilk 1 haftadaki ağrı ve bebeğime bakamamak..birde sezeryandan sonra tuvalet sorun yaratıyomu dikişler için zorlamasak kabızlık çıkar bende kesin :(

merhabalar bana spinal anestezi uygulandı benim ısrarla narkoz istememe rağmen. anestezi uzmanı arkadaşım kesinlikle narkoz al demişti daha iyi olacağını belirtmişti. 17 ekim pazartesi sabah hastaneye gittik yarım saat sonra beni götürdüler. bir bayan akşamdan gelmiş sancısı çoktu.avaz avaz bağrıyordu normal doğum bekliyordu. ameliyathanedden gayet kendimde o bayan hala bağrıyordu. aklımı seveyim iyiki sezeyan olmuşum dedim. öğleden sonra kadını doğuma almışlar. beni 3 saat sonra kaldırmaya geldiler canım çok yandı 2 adımdan sonra ben bağrındım avaz avaz bayan bebeğini kucağına almış süslenmiş püslenmiş gidiyordu. hepsinin kendine göre güzelliği ve zorluğu var.
gaz çıkartman çok önemli ilk pırtlamandan sonra yiyeceğini getireceğiz dediler yaptım büyük umutlarla bekledim 3 bisküvi ve bir fincan çay geldi. 2. gün taburcu olduk. haa birde çok fazla ani hareketlerde bulunma eğer sezeyan olursan özellikle başını yavaş yavaş çevir baş ağrısı oluyor. zaten bol bol kahve içmeni söylüyor anestezi uzmanı eve geldiğimde çok mutluydum 3. gün etrafı toparladım banyo 1 hafta sonra dediler bari saçlarımı yıkayım dedim başımı eğdim eşim yıkadı işte ne olduysa o an 3 gün yattım başım öyle bir ağrıdki anlatamam oğlumu bile istemedim odama. yani bırak öyle kal sakın saçını falan yıkama. zaten öyle bir terliyorsunki lohusa teri şıp şıp damlıyor dikkat et kendine üşütme. 1 hafta sonra kalktım evi sildim süpürdüm doğum yapalı 2 ayı geçti hiç bir ağrım sızım yok hamdolsun. eve çıkınca geceleri emzirmek için bebeği eğilip sen alma eşinden iste. bende kasılmalara baş ağrısına sebep oldu ama 1 hafta sonra eski halime döndüm. tabii bünyeden bünyeye farkeder Allah yardımcın olsun şimdiden panik olma bol bol yat dinlen hiç böyle bir şansın olmayacak çünkü. 3 saatlik uykuyla geziyorum. 30. haftadan sonra hiç uyumamıştım heyecandan nasıl olacak diye düşünmekten öyle pişmanımki yanıyorum o günlere... yinede iyiki sezeryan yaptım normal doğum yapamazdım çünkü...

slm hayırlı olsun bebeğin :))
sezeryanda dikişlerden dolayı bebeği kucağına alamazsın başkası sana yardım edicek diyolar bu doğrumu, yani ben gece 2 saattte bir emzireceksem bebeğimi kucağıma alamıcakmıyım :(( emzirmeyi nasıl yapıcaz oturarakmı?benimde korkum ilk 1 haftadaki ağrı ve bebeğime bakamamak..birde sezeryandan sonra tuvalet sorun yaratıyomu dikişler için zorlamasak kabızlık çıkar bende kesin :(

yan yatırıp emzirmiştim ben...aslında annen olsa iyi olur ama hemşirelerde yardım eder eşin söylerse...yooo tuvalat sorun değil ilk kalkışta biraz ağrın olcak..korkma kimisi çook rahat geçiriyo.

cvp larınız için saolun kızlar :) konuyu ben açmadım ama ben daha çok soru sormuşum :)) doğum kişinin acı eşiğiyle alakalı diyolar.. kiminin kolay kiminin çok sancılı, kimisi benin arkadaş çevremdekiler sezeryandan sonra 3. gün temizlik yaptım dedi kimisi 2 hafta yattım resmen dedi bakalım kısmet yaa..Allah tüm hamile bayanların yardımcısı olsun..benimde annemle kayınvalidem normal yap diyo çabuk atlatmak için kırkıma kadar yanımda kalıcaklar benden çok onlar stres yapıyo uzaktayız yanıma gelemiyolar diye..benim gittiğim hastanede epiduralle sezeryan yada normal yapıyolar şu spinal dedikleri nasıl ki farkı ne acaba oda belden iğneyle yapılmıyomu..daha doğuma çok var ama şimdiden sezeryan ve normal doğum videoları izliyorum doğuma kadar daha izlersem kendi sezeryanımı kendim yapıcam artık :1::1::1::1::1::1::1::1: sezeryanda doktorlar elini sokuyo bebeği çeviriyo falan çıkarmak için onlar yada bebeğin içerden çıkışı o boşluk hiç hissedilmiyomu :17::17::17::17::17::17::17::17:

cvp larınız için saolun kızlar :) konuyu ben açmadım ama ben daha çok soru sormuşum :)) doğum kişinin acı eşiğiyle alakalı diyolar.. kiminin kolay kiminin çok sancılı, kimisi benin arkadaş çevremdekiler sezeryandan sonra 3. gün temizlik yaptım dedi kimisi 2 hafta yattım resmen dedi bakalım kısmet yaa..Allah tüm hamile bayanların yardımcısı olsun..benimde annemle kayınvalidem normal yap diyo çabuk atlatmak için kırkıma kadar yanımda kalıcaklar benden çok onlar stres yapıyo uzaktayız yanıma gelemiyolar diye..benim gittiğim hastanede epiduralle sezeryan yada normal yapıyolar şu spinal dedikleri nasıl ki farkı ne acaba oda belden iğneyle yapılmıyomu..daha doğuma çok var ama şimdiden sezeryan ve normal doğum videoları izliyorum doğuma kadar daha izlersem kendi sezeryanımı kendim yapıcam artık :1::1::1::1::1::1::1::1: sezeryanda doktorlar elini sokuyo bebeği çeviriyo falan çıkarmak için onlar yada bebeğin içerden çıkışı o boşluk hiç hissedilmiyomu :17::17::17::17::17::17::17::17:

ben de sezeryanlilardanim ben hic birinde bebegin cikisini hissetmedim. bende normel dogumu hep merak etmisimdir icimde uhde oldu normal doguramamak ama insallah busefer normal dogurmak icin elimden geleni yapacagim

ben de sezeryanlilardanim ben hic birinde bebegin cikisini hissetmedim. bende normel dogumu hep merak etmisimdir icimde uhde oldu normal doguramamak ama insallah busefer normal dogurmak icin elimden geleni yapacagim

pardon konuya bi anda dahil oldum ama sizin yazınızı okuyunca merak ettim ilk bebeğini sezeryan ile doğuran biri daha sonra normal doğum yapamaz hep sezeryan olur diye biliyordum yanlış mı?

pardon konuya bi anda dahil oldum ama sizin yazınızı okuyunca merak ettim ilk bebeğini sezeryan ile doğuran biri daha sonra normal doğum yapamaz hep sezeryan olur diye biliyordum yanlış mı?

bende öyle biliyodum aslında çok riskli diyolar yapanlarda var ama o riski göze alamam ben olsam...

cevaplarınız için teşekkürler kızlar.
ben iyileşme meselesinde çok endişeliyim yaa herkesin iyileşme durumu farklı oluyor haliyle. ilk 2 günü zaten çok iyi geçirmeyi beklemiyorum normal olarak.
bi de merak ettiğim şey, sezeryandan sonra süt hemen geliyor mu? doğum öncesi bitki çayları fln içmemiz faydalı olur mu??
epiduralden sonra kaç saat sonda takılı kalıyor? ne zaman yürütüyorlar bizi?

cevaplarınız için teşekkürler kızlar.
ben iyileşme meselesinde çok endişeliyim yaa herkesin iyileşme durumu farklı oluyor haliyle. ilk 2 günü zaten çok iyi geçirmeyi beklemiyorum normal olarak.
bi de merak ettiğim şey, sezeryandan sonra süt hemen geliyor mu? doğum öncesi bitki çayları fln içmemiz faydalı olur mu??
epiduralden sonra kaç saat sonda takılı kalıyor? ne zaman yürütüyorlar bizi?

slm cnm doğumunu nerde yapıcağına karar verdinmi?
bu arada iyi seneler seneye allah nasip ederse bebişlerimizle yeni yıl telaşında olucaz :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: özgürlük ve rahatlık gidicek ama olsun ben bebeğimin ayaklarını gıdısını yiceğim günleri iple çekiyorum :1::1::1::1::16::16::16::16::16::16:

ben hamile oldugumu öğrendiğim ilk gunden beri sezeryanla doğurmayı istedim ve kent hastanesine gitmemde bu düşüncemin büyük payı oldu sezeryan olacaksam orda ameliyat olmak istedim. şimdi ise normal doğum mu yapsam acaba endişesi yaşıyorum çok şükür şu ana kadar tansiyon şeker vs. gibi bir sıkıntımda olmadı. Bünyeye göre herkes farklı aktarıyor iki doğumuda.. canın tatlıysa hiç o zahmete girme ameliyata gir-çık diyende oldu. Canın tatlıysa sezeryan olma diyende..
isteğe bağlı sezeyanda ısrar etsem mi etmesem mi kafam çok karışık:S

ben hamile oldugumu öğrendiğim ilk gunden beri sezeryanla doğurmayı istedim ve kent hastanesine gitmemde bu düşüncemin büyük payı oldu sezeryan olacaksam orda ameliyat olmak istedim. şimdi ise normal doğum mu yapsam acaba endişesi yaşıyorum çok şükür şu ana kadar tansiyon şeker vs. gibi bir sıkıntımda olmadı. Bünyeye göre herkes farklı aktarıyor iki doğumuda.. canın tatlıysa hiç o zahmete girme ameliyata gir-çık diyende oldu. Canın tatlıysa sezeryan olma diyende..

slm bende aynı senin gibi arada kaldım :)) bu gidişle stresten erken doğum olcak allah korusun...

kişiden kişye tamamen değişir ama...ben normal doğumu tavsiye ederim.adı üstünde normal...
ben normal doğurdum kızımı sabah 5 te girdiğimiz hastaneden öğleden sonra 5 te kucağımda yürüyerek çıktım...sadece 12 saat hastanedeydim...
şimdi hamileyim inşallah bi sorun olmazsa normal düşünüyorum allahın izniyle...
ayrıca bende gebelik şekeride vardı ama hiçbi sorun yaşamadım maşallah...
sen kendine güven bence

slm bende aynı senin gibi arada kaldım :)) bu gidişle stresten erken doğum olcak allah korusun...

Allah korusun .. sen hangi hastaneye gidiyorsun arkdsm?

kişiden kişye tamamen değişir ama...ben normal doğumu tavsiye ederim.adı üstünde normal...
ben normal doğurdum kızımı sabah 5 te girdiğimiz hastaneden öğleden sonra 5 te kucağımda yürüyerek çıktım...sadece 12 saat hastanedeydim...
şimdi hamileyim inşallah bi sorun olmazsa normal düşünüyorum allahın izniyle...
ayrıca bende gebelik şekeride vardı ama hiçbi sorun yaşamadım maşallah...
sen kendine güven bence

yazdıkların için teşkkr ederm arkdsm .. bebek açısından riskli diye korkutmuşlardı beni.. sezeryan bu anlamda daha iyiymiş.
açıkcası kendimden çok doktoruma güveniyorum.. zaten benim doktorum normal doğum yaptırmak istiyor Ben o acıya dayanamam ve bebek açısından riskliymiş diye sezeryanın bahsini açmıştım Aksi bi durum da zaten öyle olur ama şu an herşeyin normal diyor..normaldede bi miktar epidural yapıyolarmış ıkınma hissedelim diye az yapılıyormuş..
off en iyisi o anı beklemek ve önce Alllaha sonra hekime teslim olmak galiba

slm cnm doğumunu nerde yapıcağına karar verdinmi?
bu arada iyi seneler seneye allah nasip ederse bebişlerimizle yeni yıl telaşında olucaz :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: özgürlük ve rahatlık gidicek ama olsun ben bebeğimin ayaklarını gıdısını yiceğim günleri iple çekiyorum :1::1::1::1::16::16::16::16::16::16:

cnm önümüzdeki haftadan itibaren artık her hafta kontrole çağırdı dr. nstye fln giricekmişim:18: hastane konusuna bu 10 ocakta medikal parka gittiğimde karar vericem. son fiyatları öğrenicem ve vedat beyle de doğum konusunda görüşücem. egepoldeki drum sezeryan diyor, vedat bey ne diycek bakalım..ona göre kararım kesinleşir. ben sezeryan istediğim için ve egepoldeki dr da onu önerdiği için sevindm ilk başta. ama işte normal de olabilicekse normal mi olsam die düşünmeye başladım şimdi. iyileşmek zor diyor bazıları. bana bakan kimse de olmıycak 2 günden snra. ondan dolayı endişeliyim biraz işte. sen karar verdn mi?

merhaba hanımlar,

inşallah sağlıklı rahat bir doğum geçirirsin ve bebeğine kavuşursun canım. :49:26. haftadayım benim de astımım var, gebelikte ortaya çıktı. genel anesteziye engel olacağını duymuştum astımın. normal doğum da sakıncalı ise geriye spinal/epidural sezeryan kalıyor. kan pıhtılaşması problemim de olduğu için ben büyük ihtimal epidural/spinal sezeryan yapıcam. çok yakın arkadaşlarımdan üçü sezeryan oldu. biri epiduraldi, çok çok rahat oldu, aynı gün ayaktaydı bir iki gün içinde tamamen işlerini yapabilir duruma geldi. diğer ikisi genel anesteziyle sezeryan oldu. birinin ağrısı çok oldu doğum sonrası, bir hafta kadar, diğer ise daha rahattı ama epidural kadar değil.
doğumun rahatlığı kişiden kişiye hatta gebelikten gebeliğe göre bile değişiyor. tabi ortada riskli bir durum varken bebeğin sağlığını ilk sıraya almalı diye düşünüyorum. Allah korusun doğum esnasında olabilecek bir astım krizi felakete yol açabilir. tabii kararı verecek olan sensin, eminim doktorunla birlikte en doğru kararı verirsin.

Back
X