Doğuma Hazırlık ilk doğum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hasretaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
64
1
86
41
Ankara
Doğum yapmış anneler ilk doğum gerçekten çokmu zor oluyor tecrübeli anneler deneyimlerinizi paylaşırmısınız...

her doğum kendine özgüdür. ilk doğum zor olur sonrakiler kolay olur diye bir şey yok. ilki kolay olup sonraki zor da olabilir. benim 1 oğlum var, 3 aylık şimdi. doğumum çok güzel geçti diyebilirim:)

arkadsın dediğim gibi her dogm farklı bende dogum yapalı 5 ay oldu cok şükür iyiydi o kadar korklcak bişey değill.allah sabır verıyo an an gelişiyo zaten allah hayırlı ağrısız dogumlar versin sağlıkla bebişini kucagına alman dileğiyle

canım herkesin hikayesi farklıdır.benim ilk doğum zordu uzun süre sancı çektim.suni sancı da cabası ama sonrası süper rahattı değdi.ikinci doğumum ise inanılmaz kolay oldu 2 saatte herşey olup bitti.kesinlikle normal doğum diyorum başka birşey demiyorum.

Bende doğumyaprım edpidural sezeryanla ağrım sızım hiç olmadı.Doğuma girdim kendimdeydim,çıktım hala kendimdeydim.Öyle kolay olduki herkese tavsiye ederim.Yok süt gelmiyo, yok kilo verilmiyo hepsi hikaye bir daha doğum yapacak olursam yine aynı şekilde yaparım.ılk doğumumdu ve çok kolaydı.

Bence doğumdna korkuyorsan normal doğum en sağlıklısı ama kaygıların varsa kesinlikle epidural sezeryan yapmalısınız.Normal en güzeli ama buda güzel ağrı, acı sancı hiçbişey yok.

bence kimsenin doğum hikayesini dinleyip etkilenme ne normal ne sezeryan hepsi kişiden kişiye değişiyo

benim serviks uzunluğum diğerlerine göre 1,5 cm kısaydı hamileiğim ilerledikçede kısalmaya başlamıştı erken doğum riskim vardı ve bu sitede aötığım topikte sonuna kadar gitmiş hamile neredeyse yoktu ama ben 2cm serviksle 40+3de doğum yaptım serviks kısalığı normal doğumda bana avantaj oldu çünkü 7. ayımda ağrısız sancısız 4cm açılklığım vardı sancılarım başladıgında direk 5 dk arayla geldi ve sancılarının başlamasıyla doğum bitiminin arasında 2 saat var 2 satte doğum yaptım ama yapım itibariyle doğumdan sonra 48 gün kanamam oldu doktora gittiğimde gözlerine inanamadı hiç toparlanamamışsın dedi kiminin 15. gün kanaması kesilir rahim eskiye döner vs.vs

bu arada kesinlikle normal doğumdan yanayımmm

Bende doğumyaprım edpidural sezeryanla ağrım sızım hiç olmadı.Doğuma girdim kendimdeydim,çıktım hala kendimdeydim.Öyle kolay olduki herkese tavsiye ederim.Yok süt gelmiyo, yok kilo verilmiyo hepsi hikaye bir daha doğum yapacak olursam yine aynı şekilde yaparım.İlk doğumumdu ve çok kolaydı.

Bence doğumdna korkuyorsan normal doğum en sağlıklısı ama kaygıların varsa kesinlikle epidural sezeryan yapmalısınız.Normal en güzeli ama buda güzel ağrı, acı sancı hiçbişey yok.

Arkadaşlar bence tam olarak bilmediğiniz konualrda tavsiyede bulunmamayı kendinize düstur edinin. Şimdi epidural veya genel anesteziyle sezaryeni tavsiye ederek kimlerin aklını gerekiz yere karıştırdığınızın veya çeldiğini,zin farkında mısınız? Amacınız bu demiyorum ama sözleriniz tam bilgi sahibi olmayanlara aa sezaryen iyiymiş mesajı veriyor. Sezaryenle doğan bebeklerin şeker astım ve kanser hastalıklarına normal yolla doğan bebeklerden daha açık olduğundan, doğum esnasında DNA larının değiştiğinden, ciğerlerindeki suyu tam olarak atamadıklarından bihabersiniz tabi.. Sadece tek bir bakış açısıyla yaklaşırsanız olmaz. Sizin bakış açınız anneye olan kolaylığı. Oysa hiç de söz ettiğiniz kadar kolay değil. Yaşayan bilir.

Sadece kolaylık açısından olaya bakalım bebek sağlığı kimin umrunda diyorsanız, ne diyeyim ki ben size?

Kimse lütfen kırılıp darılmasın, kişilerle sorunum yok, sistemdeki yanlışlıklara işaret ediyorum. Dikkate alın, araştırın lütfen.

Ayrıca ilk bebek sezaryenle alındı diye, sonraki doğumların sezaryen olması zorunlu değildir. Bilginize... Daha fazla bilgiye bu foruma ulaşabilen herkes ulaşabilir. nette SSVD (sezaryen sonrası vajinal doğum) diye aratırsanız, epey bilgi edinebilirsiniz.

Vallahi şu sitede okumadığım doğum hikayesi kalmamıştır belki, bi bakıorum çok korkuyorum bi bakıyorum cesaretlenmişim ne varki herkes gibi bende doğururum diyorum. Offffffff hayırlısıyla bi doğursaydım. Ama nekadar korksamda normal doğum istiyorum.:sinifsinif:

doğrurusun canım valla ben normal dogum yaptıysam herkes yapar diye bakıyorum 10 ay vajınımus sıkıntısı yasadım yani vajınal korkum asırıydı ama normal dogum yaptım kötü hiçbir dogum hıkayesi okumadım iyi tarafından bak o an gelınce an an oluyo hersey agrı tabiki cekıceksın ama sonu gelmeyen bi ağrı değil allah sağlıklı sıhhatli bebişini eline almayı nasip etsin.

doğrurusun canım valla ben normal dogum yaptıysam herkes yapar diye bakıyorum 10 ay vajınımus sıkıntısı yasadım yani vajınal korkum asırıydı ama normal dogum yaptım kötü hiçbir dogum hıkayesi okumadım iyi tarafından bak o an gelınce an an oluyo hersey agrı tabiki cekıceksın ama sonu gelmeyen bi ağrı değil allah sağlıklı sıhhatli bebişini eline almayı nasip etsin.

çok teşekkür ederim canım opuyorumnanaktan

Back
X