İlk doktor kontrolü

bogurtlenkizi

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2025
207
70
13
27
Kızlarım daha önce 3 gün ard arda testler yaptım ve 3u giderek koyulasti adet tarihim 9 Mayıs yani bugün, değerim yükselsin diye Pazartesi gitmeyi düşünüyorum o zamana kadarda son adet tarihine göre tam 1 aylık olmuş oluyor. Şimdi doktora gittiğimde kese yani bebek görünücek mi nasıl olucak bana bilgi verirmisiniz bilmediğim için soruyorum 🥹

Gorunmeyebılır vajinal kontrolle belki
Beta 3000 lerdeyken görülüyor genelde ,
sağlık ocağından 2 günde bir kan verip artısı takıp edin

Kızlarım daha önce 3 gün ard arda testler yaptım ve 3u giderek koyulasti adet tarihim 9 Mayıs yani bugün, değerim yükselsin diye Pazartesi gitmeyi düşünüyorum o zamana kadarda son adet tarihine göre tam 1 aylık olmuş oluyor. Şimdi doktora gittiğimde kese yani bebek görünücek mi nasıl olucak bana bilgi verirmisiniz bilmediğim için soruyorum 🥹
Öncelikle hayırlı olsun güzel haberini alın inşallah 🙏🏻
Doktora gitmek için erken olabilir önce sağlık ocağından kan verip hcg baktırın çıkan değeriniz düşük ise doktor pek bişey yapamaz zaten şu an kese vs görünmez 3000 bin üzeri olunca vajinal olarak cihaz iyiyse karından görünür. Vajinal bilinenin aksine zararlı değil sonuçta rahmimize sokmuyorlar eşiniz ne kadar giriyorsa öyle düşünün hatta daha azı ucundan hafif içeri giriyor bizzat muayene oldum hamileyken kaç kere oradan biliyorum. Hcg niz çok düşük çıkarsa iki günde bir verirsiniz bir kaç gün şahsen ben bu kadar şey bilmiyordum hamile kaldığımda 33 değerle öğrendim bir hafta kan vermedim bir hafta sonra doktora gittim. Ha şu an bilgim var ama yine vermezdim beklerim bu şahsi görüşüm siz içinize nasıl sinerse öyle yaparsınız değer biraz yükselince gidersiniz genel kan testi ister vücut depoları nasıl diye birde folik asit verir o zaman der şu zaman gel bakalım falan filan diye zaten

Ben ilk gittiğimde 790 la öğrendim vajinal muayene oldum kese gözükmedi nokta kadar bir şey vardı sadece 3 gün sonra kan verdim 5.042 oldu betam vajinadan bakıldığında keseyi gördük kalp atışı içinde gittiğimde karından duyamadık vajinadan bakıldı hiçbir problemde yaşamadım vajinal muayeneden korkmanıza gerek yok düşüğü vs tetiklemiyor cinsel ilişki gibi tam içeri girmiyor cihaz sadece ufak bir kısımla bakılıyor hiç stres vs yapmayın kese içinde kan takibi yapın 3 binleri gördünüzde gidip baktırabilirsiniz hayırlısı olsun 🌸

Ben ilk gittiğimde 790 la öğrendim vajinal muayene oldum kese gözükmedi nokta kadar bir şey vardı sadece 3 gün sonra kan verdim 5.042 oldu betam vajinadan bakıldığında keseyi gördük kalp atışı içinde gittiğimde karından duyamadık vajinadan bakıldı hiçbir problemde yaşamadım vajinal muayeneden korkmanıza gerek yok düşüğü vs tetiklemiyor cinsel ilişki gibi tam içeri girmiyor cihaz sadece ufak bir kısımla bakılıyor hiç stres vs yapmayın kese içinde kan takibi yapın 3 binleri gördünüzde gidip baktırabilirsiniz hayırlısı olsun 🌸
Kaç haftalıkken gitmistiniz

Bence beklemelisin 1 hafta 10 gün kadar çünkü bu seferde bebek gorulmezse kalp atışı olmazsa onun için stres edip bekliyorsun bence bbekle 10 gün kadar sağlıkla gelsin inşallah

Sürekli 2 günde bir kan mi vermem gerekiyor yani? Vajinal kontrol tehlikeli diye duymuştum kese bozulabilir diye
Bazj Doktorlar ilk üç ay sadece vajinal muayene yapiyor. Yurtdışı dışında da böyle.6 haftalıkken gitmek daha iyi erken gidince bazen kesede görünmüyor, bebekte sürekli git gel yapıyorsun endişede.oluyor

Sağlık ocağına gitsemde değeri bilicem sadece yine aynı şey olucak teşekkür ederim yorumunuz için
Değer için diyorsan tabiki gitmelisin canım ama ben ultrason sandım ondan bekle dedim kan vermeye gitmelisin degeri bilmek önemli çünkü inşallah sağlıkla gelsin bebis🌸

ben kadın doğuma gittim muayne olmaya orda beta istenip bakıldı 790 çıkınca doktorum çok ufak 3/4 haftalık 3 gün sonra tekrar gel dedi o zaman da 5042 çıktı kese gözüktü kaç haftalık olduğunu söylemedi biraz doktorumda başından savmaya çalışıyordu o zamandan beri başka doktora gidiyorum

Kese ve bebek farklıdır canım keseyi 5. Haftada görürsün bir ihtimal vajinal ultrasonla da nokta şeklinde bebek görebilirsin ama bebek ve kalp atışını ise 6. Haftadan itibaren almaya başlarsın. Hayırlı olsun Allah sağlık ile kucaklamayı nasip etsin ❤️

Back
X