Ilk gebeliğim ve doğumdan çok korkuyorummmmm.

ASYAM_38

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
5
1
8
35
Kayseri
Bebeğim ve benim için normal doğum mu sezeryan mi sağlıklı her ikisinide yaşayan annelerin tecrübelerine ihtiyacım var yardım edin

Bebeğim ve benim için normal doğum mu sezeryan mi sağlıklı her ikisinide yaşayan annelerin tecrübelerine ihtiyacım var yardım edin

Canım ben normal doqumu aşırı derecede istedim en saqliklisi normal doqum olduqu icin (hem benim hemde bebeqim icin) ama oqlumun başı normalinddn biraz buyuk olduqu icin kafasini rahim aqzina sokamadi ve normal yapamadim doqumu 41.5 haftalikken sezeryan oldum normalde 40ıncı haftada normal doqum qerceklesiyor ama ben doktoruma danistm ben normal istiyorum biraz bekleyebilirmiyiz diye oda sakincasi olmadiqini soyleynce 1.5 hafta daha bekledim ama daha fazlada bekletmedi tabi:9: bekletse cocuk okula baslayincaya kadar normal doqum olsn diye beklerdim:52: korkuya qelince korktukça daha kotu olur canim hiç korkma:16:

Ah Cnm bende 37 haftalık hamileyim bnm de ilk hamileliğim ve bende çok korkuyorum bu kadar az kalmış olmasına rağmen ama ben anestezi uzmanıyla konuştum epudural normal doğum olacak Allah'ın izni ile adam ilk olduğu için epidural in bana iyi geleceğini ilk olduğu için dayanamaya bilirsin dedi bende tamam dedim tabi doğumda anestezi yapan kişi olursa

Benimde ilk bebegim canim 24haftalik hamileyim bende normal düşünüyorum çevremde ki herkes yapamazsin Sezeryan ol diyorlar ama ben kizimin dogumunun heranini yaşamak istiyorum. Acisini tatlisini.. inşallah hersey yolunda gider normal yapabilirim. Sende bebehini saglikla kucagina alirsin inşallah canim korkma bi mucize getireceksin dünyaya bence bunu düşün minigimizin acisinada raziyiz:)

bence hayırlısı neyse o olsun diyerek o anın gelmesini beklemek en iyisi.. siz ne kadar normal istiyorum desenizde olamayabilir.. doğum şekli düşünmenin pek bir faydası yok.. doğum başladığında hangisinin olması gerektiği ortaya çıkıyor.. ben 9 ay boyunca "normal istiyorum" diyip suyum gelince doğurmaya koşturup sabahına sezeryan olmuş biriyim.. normal doğum muhakkak acılı bir süreç ama sezeryan olan anneler de bebekleri uğruna çok acı çekiyorlar.. "her anı yaşamak" benim normal doğum istemem de hiç etkili değildi.. sezeryan bir ameliyattı ve ben istemiyordum o kadar.. bebeğimi kucağıma aldığım anı sağ salim yaşamaktı işin özü.. her anne ve bebek için hayırlısı olsun ama normal ama sezeryan..

tatlım sakın korkma..
ben ilk bebeğimde mecburen sezeryan oldum şimdi bunda da sezeryan olucam
ondayken çokta istiyordum ama şimdi çok pişmanım normal doğum gibisi yok..
doğur herşey orada kalsın. çocuğunla rahat rahat ilgilenirsin..
sezeryan durumu biraz zorlaştırıyor
ama eğer sezeryana mecbur kalırsan ondan da korkma sakın
artık imkanlar çok güzel kaç tane dr. başında olcak
kendini rahat bırak dünyanın en güzel mucizesini gerçekleştirmenin tadını çıkar..

Hayirlisiyla kucagina alirsin insallah. Bende cok korkuyordum cnm cok cok tatli cunku. Cati muayenesinde bile nerdeyse bagirdim diyebilirm ben 37. Haftamda nst de kalp atislari duzensizlesti bebegimin normalde bi hafta sonra cati muayenem vardi agrim oldu iyi ki gitmisim kalp atislari duzensizlesmis catim da darmis doktorum acil sezeryana aldi spinal sezeryan oldum . Ayrica dogum yaptim ertesi sabah hastaneden taburcu oldum aksam annem kaldi yanimda ertesi gun kimse kalmadi esim yardim etti sagolsun . Gunduzleri annem geldi dikislerim alinana kadar sonra hergun bir iki saat ugradi ev isinde yardim etmek icin. Cok ta zorlandim denilemez .

Benimde ilk bebegim canim 24haftalik hamileyim bende normal düşünüyorum çevremde ki herkes yapamazsin Sezeryan ol diyorlar ama ben kizimin dogumunun heranini yaşamak istiyorum. Acisini tatlisini.. inşallah hersey yolunda gider normal yapabilirim. Sende bebehini saglikla kucagina alirsin inşallah canim korkma bi mucize getireceksin dünyaya bence bunu düşün minigimizin acisinada raziyiz:)

bende senin gibi düşünüyorum,ama diş çektirmeye dahi korkan biriyim rabbim sabrını verir inş.araştırmalarıma göre her ikisininde dezavantajı var ama hemen toparlanma açısından normal doğum yapabilmek daha mantıklı.ikimiz içinde hayırlı olsun

Ah Cnm bende 37 haftalık hamileyim bnm de ilk hamileliğim ve bende çok korkuyorum bu kadar az kalmış olmasına rağmen ama ben anestezi uzmanıyla konuştum epudural normal doğum olacak Allah'ın izni ile adam ilk olduğu için epidural in bana iyi geleceğini ilk olduğu için dayanamaya bilirsin dedi bende tamam dedim tabi doğumda anestezi yapan kişi olursa

canım rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.peki bu epidural normal doğumu iyice araştırdın mı?herhangi bi komplikasyonu olur mu?bende epidural normali düşünüyorum fakat korkuyorum.doğumdan sonra tecrübeni bildirmeni çok isterim.şimdiden allah yardımcın olsun canım

Ben de normal düşünüyorum eğer bir engel olmazsa.
Tamam sancısı zordur ama annelerimiz çatır çatır da doğurmuşlar..
Zaten o gün gelince bebeğimize kavuşma heyecanıyla doğuruveririz diye düşünüyorum :))))))))

cnm sezeryanla doğum yaptım normal olmaz dediler inat ettim ama malesef doğumda suyum kalmayınca sezeryanla aldılar oğluşumu .Bildiğin ameliyat sonrası hareket etmekte zorlanıyorsun keşke normal doğum yapabilseydim oğlum 3 4 saat aç kaldı hemen kendime gelemedim o ilk dakikalarını yaşayıp görmek isterdim dikiş yerlerim sonra iltihap kaptı 1 ayda onunla uğraştım anlayacağın normal doğumda 1 kez doğum esnası zor ama sezeryanda 1,5 ayda ancak toparlanıyorsun tabiki normal doğumu tavsiye ediyorum tüm sağlıklı anneleri ALLAH bir nefeste kurtarsın sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin......

ben iki doğumumuda normal yaptım ,çok mutluyum o anki duyguların tarifi yok başarmak güzel ,acı-mutluluk-heyecan-korku her duyguyu yaşıyorsun,yaşadığım en güzel tecrübe :) sezeryanı bilmediğim için yorum yapamıyacağım, o an senin ve bebeğinin sağlığı açısından hangisi uygunsa onu seçersin

canım rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.peki bu epidural normal doğumu iyice araştırdın mı?herhangi bi komplikasyonu olur mu?bende epidural normali düşünüyorum fakat korkuyorum.doğumdan sonra tecrübeni bildirmeni çok isterim.şimdiden allah yardımcın olsun canım

Ya Cnm burda zaten doğumların çoğu öyle oluyor genelde epudural normal doğum sordum anestezi yapan kişi bu güne kadr bi şikayetle karşılaşmadığını söyledi tabi Cnm tecrübeli bi anne olduğumda iletirim :)

Kızlar ben 16 eylül de spinal sezeryan ile doğum yaptım kızım kendisi gelmedi hiçbir doğum belirtim yoktu ne sancı ne açılma bebeğim kanala bile girmedi ve doktorum daha fazla risk alma dedi 41.5ta sezeryan oldum halbuki kendimi normal doguma hazırlamıştım niye hala sancım falan yok ben sezeryan olmak istemiyorum diye kaç kez ağladım ama hersey nasip bebeğim tam 6 aylık Allaha Şükür her şey yolunda gitti korkmayın bizim dogamizda var annelik her türlü bunun üstesinden gelebilirsiniz normal doğumdan korkarak asla sezeryan olmayın bn 3.gun ayağa kalktım ama hala karnim acıyor bazen eger bnm gibi mecburi sezeryan olacaksanizda kesinlikle spinal olun o an yaşamaya değer kızımın sesini ilk duyduğum o ani asla unutamam

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X