• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk gebeliğimde 5 haftalıkken kalbi durdu hiçbir test istemedi doktor ama ben korkuyorum pıhtılaşma olabilir mi bilgisi olanlar yardımcı olur musunuz

Bussraa2782828

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2025
8
2
1
20
Merhaba arkadaşlar ben ilk gebeliğimde bebeğimin kalbi 5 haftalıkken durmuş sonlandırmak durumunda kaldım ama sebebini öğrenemedim normal her kadında olabilecek birşey dediler şimdi tekrar gebelik düşünüyorum ama ya bu da olursa ve kan pıhtılaşma bozukluğum varsa bunu da kaybedersem diye korkuyorum test yaptırmak istiyorum ama nerede hangi bölümde yapılır tam olarak bilmiyorum yardımcı olur musun bir de eğer bir gebelik söz konusu olduğunda yine hemen kaybeder miyim ya da önlem, ilaç alacak vaktim olur mu??Test için hangi bölüm hangi testleri vermem gerekiyor devlet hastaneleri yapıyor mu bu testi de yapıyosa kadın doğum mu??

Devlette bu tarz şeyleri en az iki kez yaşamadan test yapmıyorlar normal diyorlar ama özele kadın doğuma gidip isterseniz tüm testleri yapar

Merhaba arkadaşlar ben ilk gebeliğimde bebeğimin kalbi 5 haftalıkken durmuş sonlandırmak durumunda kaldım ama sebebini öğrenemedim normal her kadında olabilecek birşey dediler şimdi tekrar gebelik düşünüyorum ama ya bu da olursa ve kan pıhtılaşma bozukluğum varsa bunu da kaybedersem diye korkuyorum test yaptırmak istiyorum ama nerede hangi bölümde yapılır tam olarak bilmiyorum yardımcı olur musun bir de eğer bir gebelik söz konusu olduğunda yine hemen kaybeder miyim ya da önlem, ilaç alacak vaktim olur mu??Test için hangi bölüm hangi testleri vermem gerekiyor devlet hastaneleri yapıyor mu bu testi de yapıyosa kadın doğum mu??
Devlet hastanesinde genetik bölümünden randevu alabilirsin istanbuöda yaşıyorsan zeynep kamil hastanesinde tıbbi genetik bölümü diye geçiyor bende yaşadım hiçbir neden söylemediler ilk gebeliklerde %20 ölüm %80 doğum oranı vardır demişti doktorum ama bende çok merak ediyorum neden ilk gebeliklerde oluyor dediklerini

Devlet hastanesinde genetik bölümünden randevu alabilirsin istanbuöda yaşıyorsan zeynep kamil hastanesinde tıbbi genetik bölümü diye geçiyor bende yaşadım hiçbir neden söylemediler ilk gebeliklerde %20 ölüm %80 doğum oranı vardır demişti doktorum ama bende çok merak ediyorum neden ilk gebeliklerde oluyor dediklerini
Tekirdağ Çerkezköy'de yaşıyorum bana da öyle söylediler çok normal birşey tekrarlayan üçüncü düşüklerden sonra araştırmaya başlanıyo şimdilik bir sıkıntı yok dendi bir de benle eşimde kan uyuşmazlığı vardı kanama ile beraber ilk haftalarda gittiğimde iğne vuruldu ondan mı oldu diye sürekli kafamda kuruyorum

Sanmıyorum doktorum bana şunuda demişti vücudun sağlıklı anormal olan bir şeyi o vücut atar sana ne yaparsak yapalım tutamazdık ama sağlıklıysa sana ne vurursak vuralım kendini yerden yerede atsan o vucuduna tutunur ve bırakmaz benimde ilk gebeliğimdi ve çok zor günler atlattık eşimle yas sürecine girdik ve ben sürekli senin düşündüğün şeyleri düşündüm neden doktorlar birşey demiyor ben tekrsrdan bu süreci yaşarmıyım bunları sürekli düşündüm hala arada düşünüyorum ama bunları kafamızdan çıkarmalıyız ve şuna inanıyorum biz elimizden geleni yapalım tüm kontrollermizi ve gerisini allaha bırakalım o isterse herşeyi oldurur o verir ve o alır bu düşünceyle hayatıma devam ediyorum üzerinden çok da zaman geçmedi agustosun 6nda kürtaj oldum ilk adetimi gördüm bu ay tekrardan demeye başladık herşeyin hayırlısı acını anlıyorum aynı acıdan geçmiş biri olarak duygularını paylaşıyorum genetik bölümünü araştır oralardada vardır tüm kontrollernş yaptır içini rahatlat

Teşekkür ederim sana da çok geçmiş olsun benim üstünden beş buçuk ay geçti ilk aylar korunduk ama son iki aydır maalesef tekrar hamile kalamadım Kürtajdan dolayı mı olmuyo diye de kafama takıyorum düzenli olarak doktor kontrolüne de gidiyorum ve çok araştırıyorum pıhtılaşma bozukluğu çıkıyo sürekli karşıma bilmeyenler birkaç düşük yaşamış bu yüzden acaba diyorum öyle birşeyden ötürü mü kalbi durdu bir daha olursa aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum

Merhaba, çok merak ediyorsanız bence tıbbi genetik bölümüne gidin ve bir düşük birkaç da kimyasal yaşadığınızı özelde bir doktorun trombofoli panel testlerini yaptırmanızı istediğini söylersiniz. Bir de bir senedir en aşağı denediğinizi söylersiniz. Ben şehir hastanesinde vermiştim ve bende de pıhtılaşma çıktı mesela ve ben kendim araştırarak bu şekilde bir yol denedim kendimde. Hiçbir doktor yönlendirmedi bile beni. Doktorlar yok bir sene geçsin, yok 3 düşük olsun en aşağı derken bizler yıpranıp gidiyoruz. En iyisi biraz senaryoya ekleyerek yaptırmak testleri. İnşaAllah birşey çıkmaz ve kafanız da rahat eder bundan sonrasında...

Merhaba, çok merak ediyorsanız bence tıbbi genetik bölümüne gidin ve bir düşük birkaç da kimyasal yaşadığınızı özelde bir doktorun trombofoli panel testlerini yaptırmanızı istediğini söylersiniz. Bir de bir senedir en aşağı denediğinizi söylersiniz. Ben şehir hastanesinde vermiştim ve bende de pıhtılaşma çıktı mesela ve ben kendim araştırarak bu şekilde bir yol denedim kendimde. Hiçbir doktor yönlendirmedi bile beni. Doktorlar yok bir sene geçsin, yok 3 düşük olsun en aşağı derken bizler yıpranıp gidiyoruz. En iyisi biraz senaryoya ekleyerek yaptırmak testleri. İnşaAllah birşey çıkmaz ve kafanız da rahat eder bundan sonrasında...
Teşekkürler

Back
X