İlk gebelik muayenesi

alim34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2022
123
16
48
35
Merhaba kızlar bugün 8+1 olduk daha henüz hiç kontrole gitmedim bugün 3. Gebeliğim sizce yanlıs mı yapıyorum Almanyadakı arkadasım burda 12. Haftadan önce gtmek yasak diyor siz katılıyor musunuz bu duruma

Bence de çok erken gitmenin anlamı yok. Bu sefer betam yükseldi mi, kese göründü mü, bebek görünecek mi diye diye tüm aşamalarda stres oluyor insan. Ama siz 8e gelmişsiniz kese de bebek de görünür sanırım. Gidebilirsiniz bu haftada artık bence. 12 hafta da gereksiz uzun beklemek için

Merhaba kızlar bugün 8+1 olduk daha henüz hiç kontrole gitmedim bugün 3. Gebeliğim sizce yanlıs mı yapıyorum Almanyadakı arkadasım burda 12. Haftadan önce gtmek yasak diyor siz katılıyor musunuz bu duruma
Bu hafta gidebilirsin kalp atışı kese görülür

Hayırlı olsun, sağlıcakla gelişir inşallah, iyi beklemişsin, tam kontrol için uygun haftalar, önümüzdeki günlerde gidersen iyi olur, gebelik tahlillerin yapılır, takviyeler başlaman gerekebilir

Yani isterseniz bu aralar gidebilirsin. İstemezseniz de erteleyebilirsin. 12. Hafta ikili test var ona gitmelisiniz. Bu arada sağlık ocağına gidip rutin tahlilleri yaptırın. Şeker tiroit kan sayımı demir bakılsın.
Folik asit başlamış olmanız gerekiyordu 3. Gebeliğinizse zaten biliyorsunuz başlamışsınızdır

Yanlış yapıyosunuz. Ya dış gebelikse vs.. kesinlikle Allah korusun. Ama gidin ya.

Başladım canım folat içmeye kan tahlilleri sağlıkocagında yapıldı sadece ultrasona girmedim

Başladım canım folat içmeye kan tahlilleri sağlıkocagında yapıldı sadece ultrasona girmedim
E tamam çok aklınıza takılıyorsa gitmek için bu hafta ideal.
Bir sıkıntı olmadıkça dediğiniz gibi yurtdışında hiç girilmiyor bu aralar.

Gidin tabii hem kese kontrolü, kalp atışı bakılır hem rutin tahlilleri verirsiniz tiroid, toksoplazma vs. Sağlıkla ilerlesin :)

içinizden gitmek gelmiyorsa bilemem, ama arkadasınız Bence sizi yanlış yönlendiriyor. Bende Almanyadayım, aktif Almanca’da konuşmuyorum üstelik. 4 haftalıkken doktoruma gittim regl olmam gereken günde, çift çizgi görünce. kan aldılar Progesterona başladılar. O süreçte hemen aile hekimime de gittim ve tsh baktı, yükselmiş hamileliğe bağlı ilaca başlattı. 6 haftalıkken gebelik normal mi dış gebelik mi vs bakmak için ultrasonla baktılar 8 haftalıkken kalp atışı, 12. Haftada fetal dna ve ayrıntılı ultrason bakıldı. Almanya sisteminde ilk dönemlerse ayda bir gidiyorsunuz ,seker ve tsh kontrolü yapıyor ilaçları alıyorsunuz. Ben sık gitmek için uğraşmadım hamile olduğum kesinleştikten sonra tamamen doktor yönlendirmesi ile ilerledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…