E
elasena
Ziyaretçi
- Konu Sahibi elasena
-
arkadaşlar bişe sorucam benim adet günüm düğünüme denk geliyo galiba,geciktirici kullanmak istemiyorum vede doğum kontrol hapı kullanmak istiyorum geciktirici niyetine ama düğünden tam 21 gün önce alsam olurmu, hem korunmuş hemde adeti geciktirmiş olmak istiyorum...
arkadaşlar bişe sorucam benim adet günüm düğünüme denk geliyo galiba,geciktirici kullanmak istemiyorum vede doğum kontrol hapı kullanmak istiyorum geciktirici niyetine ama düğünden tam 21 gün önce alsam olurmu, hem korunmuş hemde adeti geciktirmiş olmak istiyorum...
nevetna bilgilerin için çok teşekkür ederim iyi dileklerin içinde hesaplarıma göre ekimden bu yana 3 gün 3 gün geri geldi adetim düzenliydi bayadır şimdi subatta gene gerimi ilerimi gelir bilmem ama umarım o stresten olmam hastaMerhaba istediğiniz tarihte başlayamazsının hapı almaya. Hap adetin birinci günü alınmaya başlanır, hormonları baskılar, yumurtlama olmaz, 21. gün son hormon hapı alınır, ondan sonraki 7 hap boş haptır, unutulmasın diye içilir, o 7 günde de adet olunur, ama o da boş bir adet sadece rahim duvarı sökülür, yumurta olmadığı için. Ondan zaten kısa sürer, ağrı olmaz. Hapların çok çeşitlisi var. Projesteronlu veya östrejenli haplar var. Projesteronlular daha az yan etkili.
Ben evlenmeden 2 ay önce kullanmaya başladım. Doktorum bünyeme uygun vermişti. Kilo almadım, hatta cildim pırıl pırıl oldu. Ama müthiş kuruluk yaptı bende. ılişki zor oluyordu. Bir de bende zararsız minik göğüs kistleri var, fibrokistik meme diyorlar, doktorum hap bu kistleri kötü etkileyebilir diye evlendikten bir ay sonra bıraktım hapı.
Diyeceğim şu ki, geciktirici kullanmak daha iyi olabilir. Zaten psikolojik olarak o gün hasta olmazsın, gecikir. Korunma için de ben bir dönem rahim ağzı kapları var, ilişkiden önce içeri takılıyor, onunla korundum, sonra eşim korundu. Bence geciktirici al ve eşin korunsun. Ya da doktora gidip az yan etkili bir hap al. Şimdiden tebrikler.
ee ne olcak şimdibenım arkadasımda ılk gece hamıle kaldı olabılıo yanı canım dogum kontrol hapını tavsıye etmıorum canım sonra sıkıntı oluyo cocuk ıcın
Allah analı babalı büyütsün canım off ya korkularım çoğaldı şimdibizim gelinimiz ilk gecede kaldı hatta üstüne görmüş evlendiğinin 2.ayı hamile olduğunu öğrendik abimin şimdi 5aylık maviş gözlü bir kızı varçoğu insan ilk gecede kalabiliyor istemiyorsa eşi korunmalı bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?