İlk haftalarda piskoloji

Alpaslannn2602

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2022
117
32
28
25
Merhabalar hamileliğin ilk haftalarında hormonlar hemen etkisini gösterir mi? Yani moral bozukluğu her şeyi kafaya takma bebekle ilgili? Hele de ilk gebelikse biraz korku da var. Sizce olur mu?

2-3 haftalıkken o kadar değişim olmuyor genelde.
Hormonlar ilk ay tavan yapmiyor zaten.
Bence dedikleriniz psikolojik.
Beklenmedik hamilelikte bir şok hali olabilir.

Ne güzel Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah allahım bana da evlat nasip etsin deneyimlerimi de burada paylaşabilmeyi 🙏

Olabilir evet normal ama bence kendinizi ve psikolojinizi cok dinlemeyin. Yani olağan şeyler olarak bakın, anın ve hamileliğin keyfini çıkarın. Hayırlı olsun

Merhabalar hamileliğin ilk haftalarında hormonlar hemen etkisini gösterir mi? Yani moral bozukluğu her şeyi kafaya takma bebekle ilgili? Hele de ilk gebelikse biraz korku da var. Sizce olur mu?
Hormonlar hemen etkisini göstermemeyebilir ama. Bana kalırsa annelik iç güdüsü bebek için endişe etmekten beynimiz yorgun düşüyor. Ben 12 haftaya kadar ruh gibi gezmiştim bi problem çıkar mı kötü bi şey olursa tepkim ne olur diye. Bu da ister istemez günlük rutinime de yansımıştı. Biraz eşinin biraz da doktorunun desteğiyle ilerleyen haftalarda daha iyi hissedebilirsin bence. 🥰

Back
X