• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk iş günümde yaşadıklarım..

sunflowr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2020
140
-54
98
29
Merhaba 13 aylık bebeğim var ve doğduğundan beri ilk defa çalışmaya karar verdim bir şirkette masa başı sabah 8.30 akşam 6.30 hafta sonu iki gün tatil olan bir şirkete başvuru yaptım ve hemen çağırıldim. 5 gün deneme süresi dediler bende kabul ettim. Ama yol yok yemek yok sadece asgari ücret ve yapabilirsen prim dediler yine kabul ettim. Hadi bugünden basla o zaman dediler başladım. Ama kötü bir zamana denk geldi griptim ailecek griptik hatta. Ama gribin 5. Günü falandı burun akıntısı hapşırık falan yoktu sadece öksürük vardı yani bulaşıcı ligi gitmişti. Öksürükte benim doğustan bronsitim var ondan kaynaklı geç bitiyor. Neyse uzatmak istemiyorum dün 2. Günümdu boğazım gıcık yapti ve 3 4 dakika süren ve hiç durmayan bir öksürük oldu bende bunu da şirkette balkona çıktım hemen. Sonra müdür geldi ve şey dedi sen sigara kullanıyor musun dedi evet dedim Adıyaman tütünü mu içiyorsun ne bu öksürük dedi iğneler gibi bende hayır tekel içiyorum dedim. Konu kapandı. Bugün 3. Günümde yine dünden daha kısa süren bir öksürük oluştu bu sefer tuvalete gittim ve döndüğümde müdürle yardımcısi biseyler konusuyorlardi. Senin deneme süren doldu sen çıkabilirsin olumlu olursa ariycaz olmazsa aramiycaz dediler. Yani o anda o kadar rencide oldum ki kapıdan çıkar çıkmaz gözyaşlarima hakim olamadım. Resmen veremli muamelesi gördüm. Ofiste çalışan 10 kadın aynı masada çalışirken beni en uzak yerde herkese arkamı döndürup oturttular. Ve deneme sürecinde ki tek kişi ben değildim 3 tane daha yeni gelen vardı herkesin içinde böyle bir muamele görmek çok canımı sıktı su saat oldu hala uyuyamadım kendime gelemedim. Zaten 2 yıldır hamilelik annelik döneminde hep evdeydim özgüvenim yerlerdeydi tam evden çıkıyorum dedim iş buldum dedim özgüvenim yerine gelecek dedim daha da yerle bir oldum kendimi sümük gibi hissediyorum şuanda. Bu ara isimde de baya ilerlemistim sistemi çözdüm artık kimseye soru sormuyordum müşterilerin sorunlarını tek başıma hallediyordum ama tam bunun üstüne bunu yaşamak yani bilmiyorum sizce abartıyor muyum?

Merhaba 13 aylık bebeğim var ve doğduğundan beri ilk defa çalışmaya karar verdim bir şirkette masa başı sabah 8.30 akşam 6.30 hafta sonu iki gün tatil olan bir şirkete başvuru yaptım ve hemen çağırıldim. 5 gün deneme süresi dediler bende kabul ettim. Ama yol yok yemek yok sadece asgari ücret ve yapabilirsen prim dediler yine kabul ettim. Hadi bugünden basla o zaman dediler başladım. Ama kötü bir zamana denk geldi griptim ailecek griptik hatta. Ama gribin 5. Günü falandı burun akıntısı hapşırık falan yoktu sadece öksürük vardı yani bulaşıcı ligi gitmişti. Öksürükte benim doğustan bronsitim var ondan kaynaklı geç bitiyor. Neyse uzatmak istemiyorum dün 2. Günümdu boğazım gıcık yapti ve 3 4 dakika süren ve hiç durmayan bir öksürük oldu bende bunu da şirkette balkona çıktım hemen. Sonra müdür geldi ve şey dedi sen sigara kullanıyor musun dedi evet dedim Adıyaman tütünü mu içiyorsun ne bu öksürük dedi iğneler gibi bende hayır tekel içiyorum dedim. Konu kapandı. Bugün 3. Günümde yine dünden daha kısa süren bir öksürük oluştu bu sefer tuvalete gittim ve döndüğümde müdürle yardımcısi biseyler konusuyorlardi. Senin deneme süren doldu sen çıkabilirsin olumlu olursa ariycaz olmazsa aramiycaz dediler. Yani o anda o kadar rencide oldum ki kapıdan çıkar çıkmaz gözyaşlarima hakim olamadım. Resmen veremli muamelesi gördüm. Ofiste çalışan 10 kadın aynı masada çalışirken beni en uzak yerde herkese arkamı döndürup oturttular. Ve deneme sürecinde ki tek kişi ben değildim 3 tane daha yeni gelen vardı herkesin içinde böyle bir muamele görmek çok canımı sıktı su saat oldu hala uyuyamadım kendime gelemedim. Zaten 2 yıldır hamilelik annelik döneminde hep evdeydim özgüvenim yerlerdeydi tam evden çıkıyorum dedim iş buldum dedim özgüvenim yerine gelecek dedim daha da yerle bir oldum kendimi sümük gibi hissediyorum şuanda. Bu ara isimde de baya ilerlemistim sistemi çözdüm artık kimseye soru sormuyordum müşterilerin sorunlarını tek başıma hallediyordum ama tam bunun üstüne bunu yaşamak yani bilmiyorum sizce abartıyor muyum?
İşe giriş ve sigorta işlemleriniz yapıldı mı ? Bu 5 gün için ödemeniz yapıldı mı ? Yemek parası olmayan iş yeri mi olur; asgari ücretli işlerde yol ve yemekte yer alıyor genel olarak. Burası nasıl bir iş yeri ?

İşe giriş ve sigorta işlemleriniz yapıldı mı ? Bu 5 gün için ödemeniz yapıldı mı ? Yemek parası olmayan iş yeri mi olur; asgari ücretli işlerde yol ve yemekte yer alıyor genel olarak. Burası nasıl bir iş yeri ?
Hayır ne ücret aldım ne yol yemek aldım 5 yine sigorta yok ama kabul edilirken aynı anda başlayacak denildi. Bende biraz çaresizlikten kabul ettim.

Primleri iyi olduğu için yıl yemek karşılanır diye düşünüyordum. Oradaki kızlarda öyle söyledi aldığın primle yol yemek gözüne gelmez diye

Canınızı sıkmayın. Bu devirde ekmek aslanın ağzında resmen. Başvurular yapmaya devam edinl

Deneme süresi de olsa ödemenizi almanız gerekiyor ve sigortanızın başlaması gerekiyor. Ödemenizi talep edin lütfen.

yapılan maalesef mevzuata aykırı. şirketler ülkemizde 2 ile 6 ay arası deneme süresi verir ve deneme süresine başlarken sigortanızın yapılması zorunludur.
lütfen gerekli mercilere şikayette bulunun.

Evet bilinen bir işyeri basım ağrımaz mi peki

hukuki olarak hiçbir bağınız olmadığı için ağrımaz. en fazla telefonla rahatsızlık verirler. böyle bi şey yaparlarsa da bi de savcılığa şikayet edersiniz. çift kanaldan şikayetle uğraşılar

işe girdiğiniz gibi sigorta başlatmaları gerekiyordu
ve çalıştığınızı ödemek zorundalardı
şikayetçi olun olmazsanız da ödemenizi isteyin

Deneme süresi de olsa işe girer girmez sigorta yapılması gerekiyor+ kaç günse çalışılan gün ödeme almanız lazım.Yol yok yemek yok Asgari ücret neye üzülüyorsun. Kurtulmuşsun boşver.Alo 170'i arayıp şikayet et !

Evet bilinen bir işyeri basım ağrımaz mi peki
Yahu ben burda sinir oldum nedir bu korkunuz,haklı olan sizsiniz.
5 hünün ödemesini yapsınlar bi zahmet.
Aksi haldr yasal işlem başlatacağım diyin
siz gündelikçi aldığınızda bugün deneme sürendi gidin beğenirsem çağıracağım diyebiliyormusunuz??
5 gün emek harcamışsınız bebeğinizi bırakıp hakkınızın peşine düşeceğine birde başım ağrır mı diyorsunuz

mesela şöyle düşünün deneme süresindesiniz kafanıza dolap düştü öldünüz ? sizi orada tutacaklarsa bir resmi ilişkiniz olmalı.madem bilinen bir kurum kesinlikle şikayet edin.

sigortanızı yapmak, çalıştığınız günleri ödemek zorundalar. şikayetçi olup hakkınızı arayın.. talihsiz bir deneyim olmuş, daha iyi bir iş olur inşallah en kısa sürede canınızı sıkmayın.

Back
X