• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk jinekolojik muayene

dirmit

Kalbim Hep Seninle
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
1.640
0
116
Diğer
merhaba dr. hanım
2 yıla yakın bir evliliğim var.uzun süredir jinekologa gitmeyi düşünüyorum fakat bi türlü cesaretimi toplayamadım, çok tedirginim.salı günü kesin gidicem. ilk muayenem olacak, genel bir kontrol istiyorum, herşey yolundamı, bi sorun varmı? doktorum beni nasıl muayene edecek, hangi aşamalar var, neler yapılması gerek, gögüs muayenesi yapılıyormu? 24 yaşındayım 1-2 yıl içerisinde bebek düşünüyoruz. adet düzensizliği,ağrılı adet görme, akıntı , sivilce problemim var.ilginiz için şimdiden çok teşekkürler...

Son düzenleme:
merhaba dr. hanım
2 yıla yakın bir evliliğim var.uzun süredir jinekologa gitmeyi düşünüyorum fakat bi türlü cesaretimi toplayamadım, çok tedirginim.salı günü kesin gidicem. ilk muayenem olacak, genel bir kontrol istiyorum, herşey yolundamı, bi sorun varmı? doktorum beni nasıl muayene edecek, hangi aşamalar var, neler yapılması gerek, gögüs muayenesi yapılıyormu? 24 yaşındayım 1-2 yıl içerisinde bebek düşünüyoruz. adet düzensizliği,ağrılı adet görme, akıntı , sivilce problemim var.ilginiz için şimdiden çok teşekkürler...

selam muayeneneizde spekulum denilen muayene aleti ile rahim ağınıza bakılır ve oradan sizin hissetmeyeceğiniz şekilde smear tesi yapılır ardından da vajinal ultrason ile rahim ve yumurtalıklarınızın durumu değelrnedirilir. daha sonra da doktorunu uygun gördüğü kan testlerini ister ve ihtiyaç var ise teadvi planlar. geçmişler olsun şimdiden.

sağolun çok teşekkürler ilginiz için doktorumdan randevu aldım çarşamba günü gideceğim umarım iii geçer...

canım bende senin gibi genel bi kontrol için doktora gittim bi cihaz var rahim içine bakıyor onunla ama hiç acıtmıyor endiselenmene gerek yok yani cok kısa sürüyor bende hiç bisey cıkmadı gayet saglıklı yumurtalıkların dedi doktr insaallah sende de hic bisey cıkmaz canım ve umarım doktorun seninle ilgilenir benim doktorum burda cok meshur ama ben hiç memnun kalmadım ilgisinden

senol teşekkürler canım umarım dediğin gibi olur bende arkadaşlarımın tavsiyesiyle doktor seçimi yaptım inş. pişman olmam benimle ilgilenir ii geçer muayene bu kadar erteledim endişeliyim ama sağlık işte herşey biz bayanlar için...

merhaba dr. hanım
gittim muayene oldum.doktorum ilaç yazdı gyno-lomexın(bu fitilin içinde iki tane var ilkini kullanıp diğerini kaç gün sonra alıcam?) , ornisid fort ve serophene verdi.şuana kadar çocuk düşünmüyorduk, ben 10 ay yasmin kullanmıştım üzerinden bir yıl geçti ve bu süreçete korunmadık.şuan itibariyle bebek için önümüzdeki 1 yıl kadar bekleyelim deneyelim dedik olur olmaz sonuca göre düşünürüz dedik doktoruma bunu söyledim.(eşim 33 yaşında bu arada).fakat doktorum 1 yıl korunmamışsınız dedi bunu sonucunda adetin başladığı zaman beni ara ve adetin dördüncü günü başlamak üzere serophene kullan kontole gel dedi olmazsa sperm tahlili yaparız dedi. serophene ilacının tam etkisi nedir ve siz ne önerirsiniz bekleyelim mi yoksa bu ilacı kullanıp kontrolemi gideyim ve bu ilacı kullanırsam nasıl bir süreç izlicez? biraz uzun oldu kusura bakmayın sizin fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler şimdiden...

merhaba dr. hanım
gittim muayene oldum.doktorum ilaç yazdı gyno-lomexın(bu fitilin içinde iki tane var ilkini kullanıp diğerini kaç gün sonra alıcam?) , ornisid fort ve serophene verdi.şuana kadar çocuk düşünmüyorduk, ben 10 ay yasmin kullanmıştım üzerinden bir yıl geçti ve bu süreçete korunmadık.şuan itibariyle bebek için önümüzdeki 1 yıl kadar bekleyelim deneyelim dedik olur olmaz sonuca göre düşünürüz dedik doktoruma bunu söyledim.(eşim 33 yaşında bu arada).fakat doktorum 1 yıl korunmamışsınız dedi bunu sonucunda adetin başladığı zaman beni ara ve adetin dördüncü günü başlamak üzere serophene kullan kontole gel dedi olmazsa sperm tahlili yaparız dedi. serophene ilacının tam etkisi nedir ve siz ne önerirsiniz bekleyelim mi yoksa bu ilacı kullanıp kontrolemi gideyim ve bu ilacı kullanırsam nasıl bir süreç izlicez? biraz uzun oldu kusura bakmayın sizin fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler şimdiden...
selam ben hastalarım çocuk isteyip de bana başvurduklarında ne kadardır bunun için çaba gösterdiklerini mutlaka sorarım ve de nekadarlık bir zamanda bunu istediklerini. bir kere eşinden yapılacak sperm testini geciktirmeye gerek yok basit bir test hemen yaptırabilir. doktorunun sana önerdiği ilaç yumurtalıklarda yumurta gelişimini uyarmaya yarar ancak sen düzenli adet görüyorsan da pek analamlı olmaz. ancak polikstik over hastalarında daha faydalı olarak çalışır. benim tavsiyem çocuk istiyorsanız özelikle bu konuyla ilgilenene jineklogları bulman ve tedavi gerekiyorsa o merkezlerde olmandır. benim senin gibi başlayıp o kadar yogun düşmüş hastam var ki geç kalma. sevgiler

teşşekkürler ilginiz için. doktorum adetlerimin düzenli olduğunu söyledi, evet sperm testini hemen yaptırabiliriz o zaman kaybı olmamış olur hemde, tavsiyelerinizi dikkate alacağım. umarım herşey yolunda gider, yeniden gelişmeleri yazarım size çok sağolun hoşçakalın...

İlk jinekolog muayene ye adetin ikinci günü mu gidilir?? Cevaplarinzi bekliyorum teşekkürler

İlk jinekolog muayene ye adetin ikinci günü mu gidilir?? Cevaplarinzi bekliyorum teşekkürler
Hayır normal bi gununuzdede gidebilirsiniz rahat etmeniz açısından.Dr gerek görürse ki eger adetliyken daha snra gelmenizi isteyebilir

Back
X