• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk kez çalışmak

merakedemem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
91
0
36
İstanbul
merhaba ablalarım
uzun zamandır takipçinizim sonunda dayanamayıp üye oldum :)
benim bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim.
17 yaşımdayım. lise son sınıfa geçtim.
okullar açılınca staja başlıcam. 2gün önce görüştüğüm yerden olumlu sonuç geldi.
sorunum şu ki; daha önce hiç çalışmadım.
çalışanlarla nasıl olmalıyım, nasıl davranıp nasıl konuşmalıyım?
işe giderken neler giyip, neleri asla giymemeliyim?
bir otomotiv yedek parçacıda muhasebe departmanında çalışcam.
daha önce hiç çalışmadığım için tedirginim. görüşmem çok güzel geçti ama korkuyorum açıkçası
yardımcı olun lütfen:18:

Merhaba aramıza hoşgeldin:)

işin hayırlı olsun diyelim,

çalışanlarla mesafeli olmanı öneririm

gerekmedikçe konuşma,işine odaklan

yapmacık davranma,içten ve samimi ol.

Giyim tarzında kendin gibi ol,

çok klasik de değil,çok sporda olma

yaşınave ortama uygun giyin.

.......................mesaj tekrarı....................

Son düzenleme:
Merhaba aramıza hoşgeldin:)

işin hayırlı olsun diyelim,

çalışanlarla mesafeli olmanı öneririm

gerekmedikçe konuşma,işine odaklan

yapmacık davranma,içten ve samimi ol.

Giyim tarzında kendin gibi ol,

çok klasik de değil,çok sporda olma

yaşınave ortama uygun giyin.

öncelikle çok teşekkür ederim:71:
kıyafet konusunu bir nevi becerebilirim.
ne çok spor nede çok klasik giyinmiyorum genelde.
çalışanlarla mesafe nasıl olucak bilmiyorum.
görüşmeye gittiğimde bana çok sıcakkanlı davrandılar.
sanki yıllardır onların yanında çalışıyormuşum gibi davrandılar.
onlar hep böle olursa ben hiç susmam ki:50:

öncelikle çok teşekkür ederim:71:
kıyafet konusunu bir nevi becerebilirim.
ne çok spor nede çok klasik giyinmiyorum genelde.
çalışanlarla mesafe nasıl olucak bilmiyorum.
görüşmeye gittiğimde bana çok sıcakkanlı davrandılar.
sanki yıllardır onların yanında çalışıyormuşum gibi davrandılar.
onlar hep böle olursa ben hiç susmam ki:50:

Yani canım mesafeli ol derken hani öyle buz gibi durmak manasında değil demek istediğim.

Onların sana sıcak yaklaşımda bulunması sevindirici,en azından işe daha kolay alışırsın kavrarsın.

Yani ne bileyim bazıları vardır ilk dakıkada varını yoğunu anlatır,herşeye güler,herkesin işine karışır vs.

Bu tür şeylere dikkat etmeni kastetmiştim.:34:

canım zaten staj ortamı rahat oluyor.Oradakiler sana yardımcı olur,kendini rahat hissetmeni sağlarlar.İlk gün biraz klasik ol,senden başkada stajer vardır bak bakalım nasıl giyiniyorlar.Bende özel bir şirkette yapmıştım stajımı.İlk gün keten pantolon,bluz giymiştim.Daha sonra kotta giymeye başladım.

Mesafeni korumaya çalış.Kendinide kullandırma (ayak işleriyle),işini öğrenmek için uğraştığını göster.Kasılacak,stres yapılacak bir durum yok emin ol düşündüğünden kolay olacak

Yani canım mesafeli ol derken hani öyle buz gibi durmak manasında değil demek istediğim.

Onların sana sıcak yaklaşımda bulunması sevindirici,en azından işe daha kolay alışırsın kavrarsın.

Yani ne bileyim bazıları vardır ilk dakıkada varını yoğunu anlatır,herşeye güler,herkesin işine karışır vs.

Bu tür şeylere dikkat etmeni kastetmiştim.:34:

yok zaten ilk günden yapmam ama saydıklarınızdan;
herşeye gülemem, herkesin işine karışmam
ama aramız zamanla iyi olursa varımı yoğumu anlatırım o konuda kendime güvenemiyorum

canım zaten staj ortamı rahat oluyor.Oradakiler sana yardımcı olur,kendini rahat hissetmeni sağlarlar.İlk gün biraz klasik ol,senden başkada stajer vardır bak bakalım nasıl giyiniyorlar.Bende özel bir şirkette yapmıştım stajımı.İlk gün keten pantolon,bluz giymiştim.Daha sonra kotta giymeye başladım.

Mesafeni korumaya çalış.Kendinide kullandırma (ayak işleriyle),işini öğrenmek için uğraştığını göster.Kasılacak,stres yapılacak bir durum yok emin ol düşündüğünden kolay olacak

umarım :61: sanırım alışverişe çıkmam lazım.
bütün pantolonlarım kot :1:
bir sürü gömleğim var giyer birini giderim ilk gün sonrasınıda sonra karar veririm :1:

Kendin ol, ilk günler fazla samimiyet kurma (senin iyiliğin için) işi öğrenmek için sormaktan çekinme, yapabildiğinin en iyisini yapmaya çalış ama bu arada kendini bitirme. Herşey makul ölçüde kalsın.

hayirli olsun..
herzaman temiz,bakimli,guleryuzlu ve caliskan ol.aran biriyle ne kadar iyi olursa olsun ozelini anlatma.

Son düzenleme:
ben sana şu tavsiyeyi vericem canım,çok bakımlı gitme mümkünse çok dikkat çekme...insanlara karşı mesafeliden ziyade soğuk dur,kimseye güvenme,kimseye dediysem,hiç hiç kimseye...bak canım benim gerçek bir tavsiye o gün stajda ne olup bittiyse a'dan z'ye her gün annene anlat her gün ama,anneler daha iyi farkeder ters giden bir şeyi.
erkeklerle muhabbet etme,zaten sanayide çalışıcakmışsın,lütfen dikkatli ol.tam kurtların gözdesi olacak yaştasın 17 yaş tam çıtır dedikleri yaş.
sadece temiz ol yeter ve mümkün olduğu kadar geniş uzun,poponu ve göğsünü belli etmeyecek şeyler giy,sanayi ve yedek parçadan bahsediyorsun çünkü geneli erkektir.
lütfen kimseye güvenip özelini anlatma,karşıdaki insana mahkum olursun eğer birşeylerini anlatırsan.kimsenin bilmesini istemeyeceğin hiçbir sırrını hiçkimseye anlatma.
işyerindeki erkeklerden uzak dur.
biliyorum nazi gibi oldum ama gerçekten ortam çok tehlikeli güzelim benim,herşeyi annene anlat tavsiyemi tekrarlıyorum. yarın pişman olacağın hiçbir şey anlatma hiçkimseye. dertlerin varsa ya da özel şeylerin burda paylaş,nasıl olsa seni tanımıyoruz,ama kimseye anlatma bişey.

ben sana şu tavsiyeyi vericem canım,çok bakımlı gitme mümkünse çok dikkat çekme...insanlara karşı mesafeliden ziyade soğuk dur,kimseye güvenme,kimseye dediysem,hiç hiç kimseye...bak canım benim gerçek bir tavsiye o gün stajda ne olup bittiyse a'dan z'ye her gün annene anlat her gün ama,anneler daha iyi farkeder ters giden bir şeyi.
erkeklerle muhabbet etme,zaten sanayide çalışıcakmışsın,lütfen dikkatli ol.tam kurtların gözdesi olacak yaştasın 17 yaş tam çıtır dedikleri yaş.
sadece temiz ol yeter ve mümkün olduğu kadar geniş uzun,poponu ve göğsünü belli etmeyecek şeyler giy,sanayi ve yedek parçadan bahsediyorsun çünkü geneli erkektir.
lütfen kimseye güvenip özelini anlatma,karşıdaki insana mahkum olursun eğer birşeylerini anlatırsan.kimsenin bilmesini istemeyeceğin hiçbir sırrını hiçkimseye anlatma.
işyerindeki erkeklerden uzak dur.
biliyorum nazi gibi oldum ama gerçekten ortam çok tehlikeli güzelim benim,herşeyi annene anlat tavsiyemi tekrarlıyorum. yarın pişman olacağın hiçbir şey anlatma hiçkimseye. dertlerin varsa ya da özel şeylerin burda paylaş,nasıl olsa seni tanımıyoruz,ama kimseye anlatma bişey.

yorumunuz için teşekkürler :71:
çok özel sırlarımı en yakınlarıma bile anlatmıyorum.
iş yerinin sanayide olmasıda çok ürkütüyor beni.
ben 2. katta çalışacağım, alt katta sayamadığım kadar çok erkek var :50:
ama üst katta sadece bayanlar var.
kıyafetlerimin çoğunluğu sizin dediğiniz gibi.
göğüs kısmımı belli eden kıyafetim çok olmasada, bütün pantolonlarım dar. napıcam ben :(
:50::50::50::50::50:

göğüs kısmımı belli eden kıyafetim çok olmasada, bütün pantolonlarım dar. napıcam ben :(

tunik giy canım...

Ben bir tır antreposunda sekreter olarak çalıştım. O kadar tır şoförleriyle, müşterilerle mecburen iç içeydik. Herkesle o kadar mesafeliydim ki, zamanla bana bacım, hanım abla gibi sözlerle hitap etmeye başladılar, normalde kızardım ama orada hoşuma gitti :61: Kıyafetlerime dikkat ederdim, çok dar, dikkat çekici türden şeyler giymezdim ve hiç bir sorun yaşamadım güzel güzel çalıştım.

yazlık kolsuz uzun hırkalar var canım benim onlardan giy,erkeklerle hiç muhabbet etme gerçekten bana teşekkür edeceksin aynı yerde çalışıp erkeklerle muhabbet eden bayanların halini görünce...
hele ki alt katta sadece erkekler çalışıyomuş(bi de sanayi) allah bilir ne muhabbetler dönüyodur orda.
hep dediğim şey vardır canım mot.r diyeceklerine, yobaz buzdolabı desinler.
ben güleryüzümden çok çektim,ama şu son bikaç senedir sadece aileme karşı güleryüzlüyüm.çok rahatım.
toplu olarak bile olsa bir yere çağırırlarsa gitme,ordaki bayanlardan biri birilerinin seni beğendiğini tanışmak istediğini söylerse umursama. sana baktığını farkedersen birilerinin başka bayanlar aracılığıyla uyar. yakınlarına bile özelini anlatmamakla çok iyi ediyorsun.
keşke erkek kardeşin falan bıraksa seni ilk gün. daha 17 yaşındasın tazeciksin,çevrende çok görüyorsundur senin yaşında olup bir dolu hata yapıp herkesin gözünde değer kaybeden arkadaşlarını.ibret olma ibret al sende...
kimseye güvenme,erkeklere birşey sorman gerekirse sadece sorunu sor,cevaplaman gerekirse sadece kısa cevaplar ver. iş dışında başka şeylerden muhabbet etme.el kol muhabbeti hiç yapma.hayır manastırda büyümedim:9::9: ama gerçekten çok canım sıkıldı zamanında iyi niyetim yüzünden. o yüzden ablan olarak:9::9: seni uyarmayı borç bilirim. istersen kadınlar kulübünün günlük sayfasına her gün yaşadığın şeyleri yaz ablacın müdahale etsin en ufak durumda,heyyyyt nooluyo len orda desin:1::1: canım sen dediklerimi yapsan çok iyi olur senin için.arkandan pırlanta gibi kız desinler,kimseye dedikodu malzemesi verme.

Ben bir tır antreposunda sekreter olarak çalıştım. O kadar tır şoförleriyle, müşterilerle mecburen iç içeydik. Herkesle o kadar mesafeliydim ki, zamanla bana bacım, hanım abla gibi sözlerle hitap etmeye başladılar, normalde kızardım ama orada hoşuma gitti :61: Kıyafetlerime dikkat ederdim, çok dar, dikkat çekici türden şeyler giymezdim ve hiç bir sorun yaşamadım güzel güzel çalıştım.

ne kadar güzel umarım bende bir sorunla karşılaşmam.
zaten erkeklerle aramda hep bir mesafe vardır ama genede korkuyorum :50:

Back
X