Yöresel Tarif ilk kez tarhana yaptım (resimli)

Yöresel Yemekler
elinize emeginize saglik resimde cok güzel duruyor tarhana
birde tarifini paylassaniz belki bir denerdik nasil yapildigini

1 kilo kapya biber
1 kilo süzme yoğurt
1 kilo salçalık domates
1 kilo soğan
1 tas haşlanmış nohut
1 demet maydanoz
1 paket yaş maya
bol nane
2 yemek kaşığı dolusu öncü biber salçası acılı olandan
biraz kimyon ve karabiber
tuz.
un.

biberi domatesi soğanı rondodan geçirin hepsini büyük bir tencerede kaynatın.( rondodan geçen karışım epey bi kaynayacak yarıya inecek suyu çekilecek, suyu az çekilirse o kadar çok un alır ve tadı güzel ve kırmızı olmaz)

haşlanmış nohutuda rondodan geçirin un gibi yapın.
süzme yoğurdu azıcık su ile kıvam bulana kadar çırpın ama su çok az olacak.
nmaydonozu doğarayın.

büyük bir leğene un hariç bütün malzemeleri dökün karıştırın, unu ekleyerek yoğurun 2-3 kilo kadar un ekleyin, hamur ele yapışıp ypışmamak arası bir kıvamda olacak.
yoüurup üstünü delikli hava alan bir bezle örtün, 5-6 gün hergün yoğurun.
sonra balkona temiz bi örtü açıp kaşıkla minik parçalara bölün 1 gün beklesin.
sonra rondodan geçirin, kevgirle eleyin, un gibi olunca hava alan bir yere serin.
ben tepsilere serdim mutfak masasında beklettim 1 hafta kadar. sıksık karıştırdım. sonrada kavanza koydum tamamdır.

güneşte rengini kaybettiğinden güneşe sermedim. güneş almayan balkonunuza varsa gölgede kurutn.

ellerinizeee saglıkk.. bayıldııımmm!!!
annemler uzun zamandır şehir dışındaa, vee ev yemeğini gercekteen çok özleeediimmm :56:

Wow biz genelde hamur tarhana diye adlandırılan ıslak tarhana yaparız ve çok severiz. Fotoğraflar da en az onlar kadar leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

Elllerinize sağlık... Benim annemde bu sene başında yaptı ilk defa oda çok güzel oldu sizden farklı olarak içine kırmızı biber ve ısırgan koydu ısırgan çok güzel bir tat veriyor tavsiye ederim:56:

Elllerinize sağlık... Benim annemde bu sene başında yaptı ilk defa oda çok güzel oldu sizden farklı olarak içine kırmızı biber ve ısırgan koydu ısırgan çok güzel bir tat veriyor tavsiye ederim:56:

kapya biber dediğim kırmızı biber canım onsuz olmaz zaten, ısırganı ilk kez duydum kızılcık kefir falan duydum ama ısrıganı merak ettim, seneye yaptığımda azıcık koymayı düşünüyorum...

kapya biber dediğim kırmızı biber canım onsuz olmaz zaten, ısırganı ilk kez duydum kızılcık kefir falan duydum ama ısrıganı merak ettim, seneye yaptığımda azıcık koymayı düşünüyorum...

Pardon ozman pek bilgim yok benim farklı isimlerdede kapyayı görünce ne ilginç bibermiş dedim içimden bende:17::17::17: Isırgan faydalıymışta baya. Benim annemde soğan koymadı kokar diye koktuk koku ağır olmuyor dimi? soğan koyup denicez bizde seneye:26:

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor bende yaın denemek istiyorum birde merak ettim soğan kokusu oluyormu piştiğinde biz soğan yemiyoruzda yemeklerde

Elinize sağlık bence türk mutfağının köşe taşıdır tarhana çorbası, kışın sürekli içilince gpip mırip olmassınız:))

Back
X