• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk kez yaptırdığım hormon tahlillerim yorum lütfen...

cems22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2015
270
224
53
TSH : 4,2
LH : 10,3
FSH : 9
PROLAKTİN : 36
PROGESTERON : 1,2
22yaşındayım.Doktor hafif yumurta tembelliği var dedi.Bir daha test yapılacak.Bilenler bişeyler yazarsa çok sevinirim.

prolaktinin yüksek çıkmış ya
prolaktinin yüksek olması gebeliğe engel, çünkü yumurtanın büyüyüp çatlamasını engelliyor
doktor bunun için ilaç vermedi mi

vermedi daha bir daha test yapalım ondan sonra başlarız dedi.diğer değerlerim nasıl sizce

arkadaşım da yaptırdı hormon tahlili onunda 33 çıkmıştı prolaktini bir sonraki ay hamile kaldı.

hayır doktor yaşın daha genç ilaca başlamayalım hemen demiş benimkide bir sonraki adetinde yine yapalım ona göre başlarız dedi

hayır doktor yaşın daha genç ilaca başlamayalım hemen demiş benimkide bir sonraki adetinde yine yapalım ona göre başlarız dedi
bende adet olunca kullanmaya başlayacağım
sonraki adetimde de tekrar tahlil yapılacak düşmüş mü diye
yani 1 ay ilaç kullanıcam... pöööfff

ilaç kullanmak çok zor benimde bide tiroid hormonum yüksek çıktı bide onun için ilaç kullanıcam.inşallah bir dahaki tahlilimize kadar değerler düşer hiç sorun kalmaz. ne kadarlık evlisin canım

ilaç kullanmak çok zor benimde bide tiroid hormonum yüksek çıktı bide onun için ilaç kullanıcam.inşallah bir dahaki tahlilimize kadar değerler düşer hiç sorun kalmaz. ne kadarlık evlisin canım
4 senedir evliyim... sen?

bende 3senelik evliyim.hiç korunmadık ama hamile kalmadım hiç.eşimdede varikosel var oda saraçoğlunun kürünü kullanıcak inşallah şifa buluruz

bende 3senelik evliyim.hiç korunmadık ama hamile kalmadım hiç.eşimdede varikosel var oda saraçoğlunun kürünü kullanıcak inşallah şifa buluruz
amin canım inşallah
biz de 10 aydır korunmuyoruz
eşimin değerleri çok iyi çıktı şükür
ama işte bendeki prolaktin yüzünden olmuyormuş
inşallah tez zamanda kavuşuruz bebişlerimize :anneadayı:

TSH : 4,2
LH : 10,3
FSH : 9
PROLAKTİN : 36
PROGESTERON : 1,2
22yaşındayım.Doktor hafif yumurta tembelliği var dedi.Bir daha test yapılacak.Bilenler bişeyler yazarsa çok sevinirim.

Canım tsh yüksek yani normal değerlerde ama hamile kalabilmek için 2 2,5 civarında olmalı doktorum öyle söyledi ve ilaç yazdı
Lh fsh den yüksek olunca polistik over oluyor sanırım

Prolaktin yüksek 23 25 normal değerler

Progesteron düşük çıkmış bu yumurtlama olmadığı anlamına geliyor doktoruna sordun mu sen hormon testini ne zaman yaptırdın reglinin 2. veya 3. günü yapılmalı

Progesteron reglinin 21 günü bakılmalı ve o ay içerisinde yumurtlama olmuş mu diye bakılır.

Doktorundan e2 dhea-s t3 t4 de bakmasını iste .

Canım tsh yüksek yani normal değerlerde ama hamile kalabilmek için 2 2,5 civarında olmalı doktorum öyle söyledi ve ilaç yazdı
Lh fsh den yüksek olunca polistik over oluyor sanırım

Prolaktin yüksek 23 25 normal değerler

Progesteron düşük çıkmış bu yumurtlama olmadığı anlamına geliyor doktoruna sordun mu sen hormon testini ne zaman yaptırdın reglinin 2. veya 3. günü yapılmalı

Progesteron reglinin 21 günü bakılmalı ve o ay içerisinde yumurtlama olmuş mu diye bakılır.

Doktorundan e2 dhea-s t3 t4 de bakmasını iste .
Fsh icin 15 gun sonra tekrar bakilacak doktor zayıf olduğum icin hemen ilac vermedi yüksek cikarsa baslarim dedi e2 baktirmadim t4 t3 normal cikti ben bu testleri adetimin 3 günü yaptirdim simdi 21.gunu gidip progesterona baktirayim mi ki kadin doğum doktoru bi dahaki adetinde yine gel bakalim bi dedi

Fsh icin 15 gun sonra tekrar bakilacak doktor zayıf olduğum icin hemen ilac vermedi yüksek cikarsa baslarim dedi e2 baktirmadim t4 t3 normal cikti ben bu testleri adetimin 3 günü yaptirdim simdi 21.gunu gidip progesterona baktirayim mi ki kadin doğum doktoru bi dahaki adetinde yine gel bakalim bi dedi

O zaman sen progesterona 21 gün baktırmadın doğru mudur? Yanlış sonuç verir eğer o gün baktırmadıysan

Evet canim butun testleri adetimin 3.gunu yaptirdim

Bu doktorları çözemiyor insan neden söylemezler acaba canım sen progesterona reglinin 21 günü tekrar baktır .

Tsh yi doktora sor hamile kalmak için 2 ve 2,5 civarında olmalı seni dahiliye ye yönlendirip ilaç verir.

Back
X