• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk muayene hangi bölümden oluyor???

RasK

Her dua nasibine, her Nasip VAKTiNE esirdir..
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2016
19
4
1
Merhabalar öncelikle günaydıııın
Bir bebiş sahibi olmak istiyorum ama bu ayda olmadı. 6aylık Evliyim etrafımdaki herkes takır takır hamile kalıo benden sonra evlenenlerde böyle olunca insan ister istemez bir sorun varmıdır die düşünüyor tabiki. İnşallah yoktur da zaten bunları düşünmek için çok erken ama bilginize ihtiyacım var. Ben herseye rağmen bi doktora Görünmek istiyorum ama bu hangi bölüm hiç bilmiyorum. Daha önce gitmiş olanlar varsa önerilerini bekliyorum. Randevu alcaktım adam birsürü bölüm saydı kadın hastalıkları bölümünden bende teli kapadım. Gebe kalmak için genel kadın hastalıkları Taraması gibi bi muayene benim istediğim tüm tetkiklerin yapılacağı bi sorun varmı yokmu varsa tedavi Başlangıcı ? Birde bu kontrole reglken mi gidiliyor?

Her nasip vaktine esirdir' diye profil mesajı olarak sen yazmışsın.
Daha 6 aylık evliyken hamile kalamamaktan dem vuruyorsun.
Sabır edeydin az daha.Aceleci davranıyorsun sanki.

6 aylık evlisin ve bebek mi istiyorsun ?
bu ne cesaret böyle..
dur bir evliliğin tadını çıkart.. birlikte yaşamaya alışın vs..

ayrıca 1 sene deneyip olmazsa sorun var mı yok mu diye bakılır..

Bir bebiş sahibi olmak istiyorum ama bu ayda olmadı. 6aylık Evliyim etrafımdaki herkes takır takır hamile kalıo benden sonra evlenenlerde böyle olunca insan ister istemez bir sorun varmıdır die düşünüyor tabiki. İnşallah yoktur da zaten bunları düşünmek için çok erken ama bilginize ihtiyacım var. Ben herseye rağmen bi doktora Görünmek istiyorum ama bu hangi bölüm hiç bilmiyorum. Daha önce gitmiş olanlar varsa önerilerini bekliyorum. Randevu alcaktım adam birsürü bölüm saydı kadın hastalıkları bölümünden bende teli kapadım. Gebe kalmak için genel kadın hastalıkları Taraması gibi bi muayene benim istediğim tüm tetkiklerin yapılacağı bi sorun varmı yokmu varsa tedavi Başlangıcı ? Birde bu kontrole reglken mi gidiliyor?
Jinekologa randevu alın,hatta adetin 3. günü giderseniz; direk kan tahlilleriyle,muayeneyle başlarsınız....

6 aylık evlilikte öyle tüm tahlilleri yaptıramazsın, anca paracı bir hastaneye gidersen belki yaparlar. Çocuk olmuyor teşhisi için 1 yıl bekle derler genelde. Ama kadın hastalıklarından randevu alıp normal yıllık muayeneni olabilirsin.

Ayrıca ne bu acele, ne bu sabırsızlık?

Evet bebek istiyorum tabiki zamanı var zaten Çok aceleci deilim illa bu ay olsun önümüzdeki ay Olmalı Deil demek istediğim. Kansızlıgım vardı onu düzelttim guatırım da az çıkmış ondan korktum aslında oyüzden bir doktora göZükmek istiyorum. Yakınımdakilerde hemencik hamile kalınca korktum gibi. Korunmuyorum çünki ve hamile kalmadım bu onlara bağlı olabilir mi die. Insanın aklına geliyo ister istemez. Yoksa 1yıl sonra tedavi Süreci başlıyo onu biliyorum Sadece muayene bölümü bilmiyorum işte. Maksat içimi rahatlatmak

kadın doğum doktoruna gidin, öncelikle jinekolojik muayene olun, sonra çocuk sahibi olmak istediğinizi söyleyin.

hamilelik öncesi önerilen bazı testler var anne adayı için, hani sağlıklı bir gebelik sahibi olmak için hormonlara ve vitamin değerlerine, kan değerlerine ve şekere falan bakılıyor.
bu testleri doktorunuz yazar, devlete giderseniz ucuza yaptırırsınız tüm testleri.

ama sorduğunuz testler direk hamilelik ile alakalı ise 6 aylık evlilikte doktorlar bunu yapmazlar, en az 1 yıllık çocuk sahibi olunamama durumunda kısırlıkla ilgili anne ve baba adayına bazı testler yapılır.

bir kadin dogum doktoruna gidin ve tum hormon testi isteyin kan alip yapiyorlar prolaktin vs bakılıyor
henuz 6 aylik evlisin doktor 1 yili beklemeni isteyebilir ama eger bir sorun varsa da erken tedavi olur ne biliyim prolaktin yuksektir mesela yada tiroit vs onlarin tedavisi yapilir..
ben de bunu anlayamiyorum ben de 8 aylik evliyim ocak ayindan beri bebek istedik ve doktora gittim.bikere bunun karari evlilik ayiyla ilişkilendirmesi sacma belki bir sikinti var nekadar erken mudahale okadar iyidir.
yada belki baska birsey vardir mesela benim annem 37 yasinda menopoz oldu malesef kendi doktorum
da en kisa zamanda anne olmalisin dedi esimi de 7 yildir taniyorum 1 yil dolunca arastirilmasi sacma olmazmiydi? herkesin dinamigi ayridir 25 yillik evliler tanimamisim diyip ayriliyor surecler sadice isim
bence!yani konu sahibi kendi sagligin için doktora git tum hormon testi iste muane ol.. bu testler adetin 3. gunu ve sabah yapiliyor

Kadın doğuma gitmelisin tabi

Ama daha 6 aylık evlisin senden önce evlenenler 1-2 aylık evli demek ki takır takır hamile kalıyo dediklerin
Önce bi evliliği oturtmakta fayda var
Yaşın kaç ?

Aile hekimine çocuk sahibi olmayı planlıyorum dediğinde sana gerekli yönlendirmeyi yapıyor. Önce toksoplazma vb hastalıklar için enfeksiyon hastalıkları bölümünde kan tahlili yaptıyorsun eğer pozitif çıkarsa tedavi olursun. Daha sonra bir kadın doğum uzmanı ile görüşürsün ultrasonda rahmine bakar kist falan var mı diye sana bir folk asit verir bebek olmadan 3 ay önceden başlamak iyi oluyor.

Bebek oncesi muayene olmak istemenizi takdirle karsiliyorum.. folik asite erken baslarsiniz vucudunuzda eksik biseyler varsa tamamlarsiniz :KK68: 6 ay gebe kalmak icin erken bir sure 1 seneyi tamamlarsaniz ki (duzenli iliski gerekiyor) o zaman endise edilebilir ama gebe kalmadan muayene olun kadin dogumda

Sadece senin muayene olman da yetmez. Esinde muayene olsun. Test yaptirsin. Doktoru da ikna et.

Kardeşimde bir senedir evli bşr senedir korunmuyor olmadı.herşey normal.doktor bir 6-8 ay daha olmazsa doğal yoldan,anca tedaviye geçerim demiş.yani doktorlar yaklaşık 2yıla kadar normal görüyor.bu işler nasip.ben tek tüple hemen hamile kaldım kardeşim iki tüple bekliyor.Allah neyi nezamana yazdıysa ozaman...normal bir kadın doğum uzmanına git genel tahlillerin yapılsın..

kadındoguma gideceksin
mumkunse adetının 3. gunu gıt derım

6 ay çok erken bence 1 yıl olmazsa gelin diyor doktorlar.

toplum baskısı da etkılıyor insanları... yenı evlenen çiftler hemen cocuk yapacak sankı insanlar artık bu kanıdan vazgecseler ne guzel olacak... lafım kesınlıkle sana degıl canım... jınekologa gıt canım yumurtalıklarına falan bakakr sıkıntı var mı dıye... ama benım bıldıgım kadryla 1 yıl gecmeden bırsey yapmıyor doktorlar... yıne de ınsalah bırseyınız yoktur her ıkınızın de :)

ben de 7.5 aylık evliyim 25 yaşındayım. korunmadığım halde hiç gebelik oluşmadı. meğer tiroidim de sorun varmış zaten guatr hastasıyım. ilacım fazlaymış değerim sıfırlanmış. şimdi ilacı ayarladık. ihmal etmemek gerek. 1 sene dolmasa bile bi rahatsızlığı olabiliyor insanın. kadın doğuma ve endokrine gitmenizi tavsiye ederim

Canım inşallah en kısa sürede kalırsın :) kesinlikle doktora git. Baştan sorun varsa önlem alırsın Zaman kaybetme. Bende hemen hamile kalmak istyorum evlenince. Çünkü polikistik var bende. Korkuyorum :(

Ben kendimden örnek veriyorum neden çocuğum olmuyor milletin hep oldu diyenlere. Eşimle 1 seneden fazla bebeğimiz olmadı artık bıraktık denemeyi ovulasyon günü takibini, adet günü geldi gelmedi diye beklemeyi. doktor araştırıp önümüzdeki ay gider tahlil yaptırırız dedik, yani pesettik. Bir hafta sonra randevum var stresten geciktiğine eminim adetimin ama evde de şu bebe time mıdır uyduruk gebelik testlerinden var bi tane dayanamadım yaptım pozitif inanmadık doktora gittik hamilesin dedi. O yüzden bir yıl bekleyin diyor doktorlar sen tüm ilişkinin dinamiğini bozup strese giriyorsun amaç çocuk yapmak oluyor artık oysa doğa zaten sakin olsan uygun olan zamanda veriyor sana. Allah hazır olan, bakabilecek gücü olan herkese nasip etsin inşallah

Back
X